kallospeter Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Salut! Restaurez un Tuner Sencor ST 6740 din care lipsesc doua rezistente care fac legatura dintre primul cond.de filtraj si colectorul a doua tranzistoare serie din cite un stabilizator.Rezistentele sint numerotate R502 si R503.Ma poate ajuta cineva cu o schema sau macar cu valorile acestora,pt ca pe net nu am gasit nimic. Multumesc anticipat pt ajutor,Kallos Peter Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 De asta ... vorbim ? Link spre comentariu
kallospeter Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Salut!Din pacate,nu.Miine pun o fotografie al aparatului.I-mi cer scuze,acum mi-am dat seama ca trebuia sa incep cu acesta.Multumesc anticipat,Kallos Peter Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Daca cei doi tranzistori sint ok incearca cu doua rezistoare de 100 ohm/5w si daca aparatul da semne de functionare micsoreaza cu prudenta valoarea de 100 ohm, posibil sa ajungi la 0,5-1 ohm, in mod sigur sint rezistoare de limitare sau echilibrarea a celor doi curenti de colector Link spre comentariu
kallospeter Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Salut!Sint puse doua rezistente de 100Ohm/3W , pe emiterele celor doi tranzistori apar 12,5V-13V pe care-i regasesc pe pinii de alimentare al integratelor.nu se incalzesc nici tranzistorii,nici rezistentele asa ca am impresia ca asa va ramine.Dar tunerul nu da nici un semn de viata,nu se aude nici comutatorul de unde.In frecventa intermediara mai are o placheta scoasa din circuit , cu un terminal in aer.Merci pt sfat.As fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta cu o schema pt ca pe net nu am gasit nici o documentatie.Am gasit doar schemele montajelor de test al integratelor iar dupa cablaj nu pot sa ma ghidez deoarece pt a scoate cablajul din cutie trebuie sa desfac firul de scala ( faza de evitat,pe cit posibil)Kallos Peter Link spre comentariu
kallospeter Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Salut!Fotografiile promise mai dureaza un pic deoarece file-urile sint peste 500kB.Am mai gasit o rezestenta lipsa.Se numeste R220 si alimenteaza CI FI pe pin 11.Inlocuit cu 4,7Ohm si rezistenta de 100 Ohm/5W lipsa cu 33 Ohm/5W da semne de viata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum