Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare 220v pt epilator

Vizitator Suselin

Postări Recomandate

Vizitator Suselin

Am un epilator electric Braun mai destept, prevazut sa lucreze si sub apa :)Din fabrica este prevazut cu protectie la folosire in mod tampon , deci poate fi utilizat numai pe acumulator, cu alimentatorul deconectat.Sunt interesat sa fac obiectul asta sa mearga direct de la alimentator de 220V, bineinteles cu protectiile prin etanseizarea intregului traseu electric. Poate cineva stie despre tipul de protectie folosit de aceste electrocasnice , eventual cum sa intervin cat mai putin "invaziv" sa o inlatur si sa-mi asum eu raspunderea pt modul cum folosesc aparatul :)Multumesc pt orice sfat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• validae

3

• leoncris

2

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Suselin

Cu 220-ul nu e de joaca! :soc: :mort

Pai nici nu ma joc. Ideea este ca nu voi folosi niciodata aparatul in apa, deci in aer pericolul dispare. Ma cam lasa acumulatorul, dureaza din ce in ce mai putin si ma gandesc ca as regla treaba prin metoda asta. Ia intrebati-va sotiile daca sunt dispuse sa astepte o reincarcare a acumulatorului fiind cu treaba neterminata :jytuiyu
Link spre comentariu

Si inca o chestie: poate alimentatorul nu face fata consumului instantaneu...Ar fi o idee si schimbarea acumulatorului cu unul nou.Daca postezi cu o asa abundenta de detalii, trebuie sa apelam la un glob de cristal pt completare :nas:

Link spre comentariu
Vizitator Suselin

Treaba este ca stiind ca alimentatorul "sculei" nu ar face fata la amperaj, am conectat unul de 12V/1Ain loc dar nici nu misca. As avea nevoie sa stiu ce fel de protectie poate avea ,vreo dioda ceva..habar n-am dar vreau sa rezolv problema.

Link spre comentariu

Va trebuie un alimentator cu tensiunea de iesire de 3V/5A conectat cu fire cat mai groase posibil (in limite rezonabile totusi) la aparat. Motorasul acela ia ceva curent din acumulatori, un alimentator de 1A nu e suficient, rezistenta cablurilor micsoreaza curentul maxim livrat motorasului.

Link spre comentariu

Pe ce va bazati afirmatia, d-le validae?Stiti cam cat de mare este un motor de 10-15W (3Vx5A)?Eu pt ca nu vreau sa fac afirmatii nefondate, am luat repede un aparat de ras Braun (ca epilator nu folosesc) care este conceput sa mearga doar pe baterii, 3V, doua bucati AA si am masurat:- in mers normal = 0.3A- cu rotor blocat = 0.8AAparatul meu are o vechime considerabila, cam 15 ani, deci s-ar putea motoarele de generatie mai noua sa fie mai puternice pe acelasi consum, sau sa aiba chiar consum mai mic.Epilatorul are probabil o protectie pt a nu fi folosit cand este alimentat prin alimentator, tocmai ca sa nu fie tentat utilizatorul sa il foloseasca sub jet de apa in timp ce este la priza.Si eu recomand schimbarea acumulatorului cu unul nou, in primul rand din punct de vedere confort in folosire. Nu este prea placut sa stai cu firul dupa tine cand il folosesti. Si o ultima recomandare - apelati cu incredere la service-ul Braun din Bucuresti (in caz in care aveti nevoie), deoarece au preturi foarte bune si la piese de schimb dar si la consumabile. Ca exemplu, alimentatorul acestui epilator costa afara pe la 15-25$, iar la Braun costa 20 Lei.

Link spre comentariu

Eu nu am specificat ca ar fi de 15W motorasul, am recomandat un alimentator mai puternic pentru ca motorasele de epilator ,,trag,, mai greu decat cele de masina de ras sau de tuns, spun asta din experienta.Dar cred c-am exagerat cu alimentatorul de 5A.Intr-adevar, schimbarea acumulatorilor ar fi cea mai buna solutie, mai ales ca nu sunt asa scumpi.

Link spre comentariu

Da, e mult presupus ca putere; intamplarea face c-am reparat epilatorul fiicei mele (model vechi, cu alimentator, cred ca are vreo 10 ani!) si am vazut motorasul, nu e mai mare decat ala de la jucarii! E pe 9 sau 12V (nu mai retin exact, parca avea si 2 sau 3 viteze) iar alimentatorul e sub 0,5A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări