Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor depanare multimetru DT9205A

cristybadea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristybadea

9

• leoncris

4

• radusa

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Zilele astea am sortat pe valori mai multe condensatoare, care stateau la gramada. Am zis sa le si masor ca sa arunc ce nu da bine pe aparat. Am folosit un DT9205A ca al tau, insa spre finalul operatiunii de sortare a luat-o razna saracul... arata pe mai toate domeniile eronat, probabil, zic si eu, ca un condensator, din cei verificati, mai avea ceva tensiune la borne, mai ales ca majoritatea erau de valori si tensiuni relativ mari, peste 0,1uF si peste 250V, recuperati.

Apoi mai indica si ca bateria este obosita...

Am zis ca asta e, urmeaza altul la rand, ca doar nu e nici primul nici ultimul.

Totusi il deschid pentru o verificare sumara, si ii dau alimentare separata de 9V si constat ca dupa tranzistorul serie de pe alimentare sunt cca 7V, de aici si indicatia de "low battery".

Curentul consumat din sursa era cu mult mai mare, de vreo 45mA, stiind ca in mod normal este de 4-5mA, am lasat sa vad poate se incalzeste sau crapa ceva si intradevar un LM324, smd, se incalzea destul de mult.

Am inlocuit smd-ul cu unul recuperat de pe o alta placa si aparatul functioneaza normal, nu am umblat la nici un reglaj.

Asadar pentru a putea face sapaturi ti-ar cam trebui un al doilea aparat.

Link spre comentariu

La cat costa un DT 9205 A, eforturile de a-l repara si discutiile pe o astfel de "tema" mi se par inutile, ce-i mai poti face? , pierdere de vreme, sacaiala si rezultate nesigure 99%, tot timpul vei fi urmarit de indoiala ca masuratoarea nu-i cea buna. Dar, in fine, fiecare are dreptul sa procedeze asa cum crede de cuviinta. Spor la treaba !

Link spre comentariu

Ca exercitiu,e bun,daca mai are si cu ce calibra,atunci face o economie de 30...40 lei.Daca nu-i iese,oricum paguba a fost facuta(si nu e mare),deci ar fi pacat sa scape ocazia sa incerce sa-l repare,mai ales daca dispune de timp si chef aferent.Cu reetalonarea e alta poveste :rade:

Link spre comentariu

Pe curent masoara bine.Logic ca mai dispun si de un al doilea aparat de masura digital si chiar de unul analog,MAVO-35,dar acesta il foloseam in cazul in care merg la domiciliul clientului.Daca se poate repara cat de cat,bine,daca nu...altul,nu este niciun fel de problema.multumesc

Link spre comentariu

Am gasit o rezistenta langa PTC arsa si am pus una ca in schema de 100 ohmi.Acum aparatul masoara foarte bine pe domeniile de Ohmi(200----200M) dar pe dioda si domeniile de volti,alternativ si continuu a ramas la fel.Ce ma indrumati sa fac?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări