cristybadea Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 La acest multimetru toate masuratorile au luato razna,atat masurarea rezistentelor,diodelor cat si pe masurarea tensiunilor si anume,daca inainte masuram o dioda si imi arata sa zicem,undeva in jurul a 500 ohmi intr-un singur sens acum imi arata undeva la 240 de ohmi.Daca masuram tensiunea de 300v din sursa si im arata intre 302v si 308v(diferite cazuri) acum nu imi arata mai mult de 180v-190v.Si tot asa,pe toate ramurile de masura este decalibrat.As vrea,daca se poate,sa ma ajutati sa-l pot cat de cat recalibra pentru a il mai putea folosi ceva timp in conditii cat de cat optime pana cand il voi putea inlocui cu altul poate de o calitate mai superioara.Multumesc Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 schimba aparatul..... Link spre comentariu
cristybadea Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 schimba aparatul..... Asta am de gand si eu dar momentan,cateva zile sunt nevoit sa ma mai folosesc de asta. Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Verifici firele de test,bateria,comutatorul(este pe pcb),trebuie curatat.Atentie la lamele si la pozitia comutatorului cand i-l desfaci.Aparatul este DT9208 sau DT9208A.Am gasit un link in rusa cu depanarea multimerului DT9208A poate i-ti este de folos: http://elwo.ru/publ/multimetr_dt9208a/1-1-0-600 Link spre comentariu
cristybadea Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Aparatul este DT9205A Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Daca l-ai scapat pe jos, o sa-ti mananci nervii cu el. Mai ales daca nu ai altul ca etalon...Acel aparat are o gramada de semireglabili de proasta calitate, care au obiceiul sa se mute toti cand este bruscat. Eu am stat sa reglez unul (detinand 3 aparate mai performante), pe urma a adunat praf vreun an, pt ca nu imi mai puneam baza in el. Intr-un final l-am dat degeaba unui prieten luna trecuta. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Defectul a survenit ca urmare a unei masuratori gresite sau a luat ... tranta ? Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Ai pus o baterie noua? Miroase a defect de baterie slaba.Diferentele s-au accentuat in timp tot mai mult, sau au aparut deodata? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Daca toate domeniile bat campii, cel mai probabil e de vina bateria, mai ales daca nu a fost bruscat sau depasite domeniile.Multi ignora starea bateriei, mai ales la aparate care nu afiseaza avertisment de baterie slaba.Erorile in acest caz sunt grosolane, depasesc uneori 20%. Link spre comentariu
cristybadea Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Bateria este noua(cu cea veche tot asa face).Defectul a survenit dupa unele masuratori gresite Link spre comentariu
geomx Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Cam slabe sanse sa-l poti recalibra.... daca totusi functioneaza toate scalele si valorile afisate sunt stabile deci nu variaza aleator ar mai fi o mica sansa dar si in cazul asta tot iti trebuie un alt aparat de masura pe care sa-l folosesti drept etalon dupa care sa-l recalibrezi pe cel defect. Daca cumva valorile oscileaza aiurea atunci mai mult ca sigur ca acel cip este defect...... deci e cam decedat definitiv aparatul si repararea lui te-ar costa mult mai mult decat ar costa unul nou plus timpul pierdut.....In orice caz cel mai bine ar fi sa faci rost intai de un aparat de masura (chiar si imprumutat) si pe urma sa te apuci cu depanarea. Daca ar fi chiar si o simpla rezistenta devalorizata cum anume ai putea-o tu identifica fara un aparat de masura? Unele se pot defecta chiar intrerupe desi fizic arata ca noi.Si inca un sfat inainte de a te apuca sa invarti aiurea din potentiometri aia (desi banuiesc ca ai facut-o deja) ti-as recomanda sa tragi o linie cat mai subtire pe laterala semireglabililor cu un marker de tipul celor de scris pe CD-uri sau cablaje de maxim 1mm pentru a putea readuce semireglabilul la valoarea aproximativa initiala.L.E. incearca sa-ti dai jos de pe net o schema cat mai apropiata si eventual poti sa mai stergi si comutatorul (care este realizat pe cablaj si ce mai ti se pare ca ar putea fi murdar cu ceva betisoare de urechi si alcool izopropilic....desi nu sunt convins ca asta ar rezolva situatia dar merita incercat..... Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Bateria este noua(cu cea veche tot asa face).Defectul a survenit dupa unele masuratori gresiteIn acest caz nu te atinge de semireglabili, ca nu are legatura cu calibrarea. E clar ca ceva sa defectat in el. Ce masuratori s-au facut, in momentul aparitiei defectiunii?Masoara toate componentele de pe partea de intrare/comutator. Ceva s-a ars sau s-a devalorizat pe acolo.http://uphotos.eepw.com.cn/fetch/dianlu ... 588630.jpg Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 "Defectul a survenit dupa unele masuratori gresite"Mai clar nu se poate? . Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Pe ... curent , masoara corect ? Link spre comentariu
cristybadea Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Pe ... curent , masoara corect ?Am spus ca pe toate domeniile s-a decalat.Ex,pe domeniul de 750v alternativ daca masor curentul la priza(220v)imi arata 120v,pe domeniul 1000vcc am explicat in primul post.Daca masor o baterie de 1,5v pe domeniul de 2v imi arata 0,9-1v max si tot asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum