Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu potentiometru de volum

Dr4g0n

Postări Recomandate

am o problema cu volumul pe amplificator( 2xtda7294) nu am preamplif la amp, folosesc numa semnalul din calc, am pus un potentiometru de 50K pe intrare si numai la maxim am inalte in rest le taie de la ce e problema asta??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr4g0n

5

• cirip

3

• vasilenicolae52

1

Top autori în acest subiect

Scoate de acolo C2 de 100nF si inlocuieste-l cu 100pF. Daca oscileaza, mareste progresiv valoarea pana "tace", dar in nici un caz nu trebuie sa ajungi la 100nF.Sau, mai poti imbunatati punand un pot de valoare mai mica: 5...10K, dar chiar si asa, condul ala de 100nF mi se pare f mare.Cirip

Link spre comentariu

daca as pune un preamplif as rezolva problema????

Depinde de impedanta de iesire a preamplifului. Daca e mare, nu. Daca e mica, da. Asta presupune cuplaj direct intre preamp si amp, fara pot. Oricum, condul ala de 100n nu are ce cauta acolo. Cel mai usor e sa il scoti si sa vezi ce se intampla, decat sa te complici cu preamplif.

daca da unde leg potentiometrul inainte sau dupa preamp???

Este preferabil ca potul sa-l pui intre preamplif si amplif, deci nu ai rezolvat mare lucru chiar si cu un preamplif cu impedanta de iesire mica.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări