__farad__ Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Va salut. Am o intrebare referitoare la microcontrolerul SM8954. Cum nu ma prea pricepla microcontrolere am o nedumerire. Am acest integrat intr-un amplituner AKAI modelAS 001RA. Problema amplitunerului este ca nu afiseaza nimic, mai exact afisajul este "intepenit"si afiseaza doar cateva segmente, total aleatoriu. Driverul afisajului este PT6311, pe care ilastept sa soseasca (cu siguranta era defect). In afara de problema afisarii executa toate comenzile(volum, reglaje ton, cautare posturi radio, selectare surse semnal,absolut tot).Intrebarea mea este: poate fi problema afisajului datorata si microcontrolerului in acest caz sauacesta functioneaza corect, defectul fiind doar la nivelul driverului?Mentionez ca in timpul verificarilor am apasat ceva mai tare pe controler (cu mana) si pentru2-3 secunde afisajul a incremenit la 87.5fm, in conditiile in care era in cautare posturi radio (tuneruls-a oprit automat la 88,5Mhz, primul post de radio in Constanta, dar afisa in continuare 87.5).Am verificat cablajul de cateva ori, am refacut orice lipitura mi s-a parut mai ciudata).La final posibil sa fi facut o prostie (nu stiu, sper sa-mi spuneti voi). Intrucat soclul si pinii integratului aveau urme de oxizi am inlaturat soclul si am lipit integratul direct pe cablaj (am folositun letcon de 20W cu varful legat la impamantare).Multumesc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Nimeni? Nici o idee? Link spre comentariu
vcdec Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Driverul PT6311 primeste datele serial de la microcontroller. Daca nu s-a defectat microcontolerul in urma lipirii, schimband driverul 6311 ar trebui sa fie OK. Pare o problema de contact, dat conexiunea intre 6311 si uC se face pe 3 semnale, nu ar fi mare lucru de verificat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum