Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tratarea apei la caloriferele din otel

belasajgo

Postări Recomandate

Pe internet am citit legat de caloriferele din otel, ca se recomanda tratarea apei pentru a reduce coroziunea din interiorul caloriferelor. Insa niciunde nu am gasit informatii mai detaliate, ce ar trebui sa fac. Stie cineva mai multe despre tema asta, cum si cu ce pot trata apa? Din cate am inteles, am nevoie de ceva inhibitor de coroziune. Caloriferele sunt din otel (Purmo), conductele din cupru, pe alimentarea cu apa a centralei s-a montat un filtru cu polifosfati. Multumesc anticipat pentru informatii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

2

• gcom61

1

Top autori în acest subiect

In principiu montarea acelui filtru cu polifosfat de sodiu ar trebuii sa-ti protejeze caloriferele de coroziune.Pt. ca sa nu ai depuneri de Ca si Mg pe schimbatorul de caldura al centralei ,ar fi trebuit sa alimentezi centrala cu apa dedurizata sau demineralizata,la care se putea adauga putin polifosfat de sodiu pt un pH de 8.5-9.Un lucru foarte important: caloriferele trebuiesc tinute pline si vara;asta ar trebuii sa impiedice coroziunea interioara.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns! Stiu ca trebuie sa tin caloriferele pline si vara, oricum nici nu as avea pentru ce sa golesc instalatia... Oricum m-ai lamurit, eram nesigur daca trebuia sa mai adaug o solutie la apa din instalatie sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări