allexx1968 Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 SalutareAm parcurs cateva pagini din sectiunea "hardware" cautand un mod de a resuscita 2 cartuse de imprimanta(cerneala).Nu am gasit nimic in acest sens.Nu am parcurs toate paginile(sunt 72) asa ca m-am lasta pagubas.Se mai pot resuscita oare?Au stat nefolosite mai mult de 6 luni.Cartuse uscate mai recent am resuscitat tinandu-le in apa cateva ore,dar acestea au stat foarte mult si nu cred sa dea randamento metoda atat de primitiva.As avea o intrebare pentru useri care s-au mai batut de o problema similara.Se mai pot aduce in stare de functionare?Trebuie folosite substante speciale?Cartusele sunt la prima utilizare,nu au fost reancarcate.Este vorba de 2 cartuse Lexmark 17 si 27.Multumesc anticipat pentru raspunsuri,in cazul in care am postat gresit rog un moderator(cu scuzele de rigoare0sa mute topicul la sectiunea potrivita pentru el.Spor tuturorAlex Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Am avut si eu probleme de genul asta cu cartusele inkjet, inca mai am Lexmark 605 prin boxa.De obicei le puneam intr-o farfuriuta in care puneam apa distilata fiarta si le tineam cateva ore. Suflam aer prin gaurica de sus, pe unde se introduce de obicei cerneala, pana cand apareau picaturi pe duze. Se tamponeaza duzele cu servetel fin si se observa pata, trebuie sa fie compacta.Se repeta procedura pana cand se desfunda cea mai mare parte a duzelor.Exista si spray special pentru desfundare, dar nu am folosit.Important este ca un cartus uscat sa nu fie fortat sa imprime decat dupa ce s-a inmuiat cerneala cu apa fierbinte inainte.Daca se incearca imprimarea cu cartusul uscat, se ard rezistentele interne si nu mai ai ce-i face. Exista unele firme care folosesc aparate de curatare cu ultrasunete, dar nici acolo nu fac minuni.Daca incerci sa imprimi dupa mult timp si observi ca in prima treime a paginii nu apare nimic, sau iese cu dungi, anuleaza rapid imprimarea si aplica procedura de curatare cu apa fierbinte. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Cerneala la astfel de ragalii este pe baza de apa. Merge si cu alcool , de preferat ... palinca (60grd.) Pompa de vacum ... http://www.clubafaceri.ro/48288/solutie ... 07436.html Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 BunaMultumesc pentru raspunsuri.Am sacrificat deja cativa stropi de palinca(nu are 60g,doar vre-o 54 sau 55) si peste vre-o 6 ore la testez.SporAlex Link spre comentariu
tinel Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Am avut si eu probleme de genul asta cu cartusele inkjet, inca mai am Lexmark 605 prin boxa.De obicei le puneam intr-o farfuriuta in care puneam apa distilata fiarta si le tineam cateva ore. Suflam aer prin gaurica de sus, pe unde se introduce de obicei cerneala, pana cand apareau picaturi pe duze. Se tamponeaza duzele cu servetel fin si se observa pata, trebuie sa fie compacta.Se repeta procedura pana cand se desfunda cea mai mare parte a duzelor.Exista si spray special pentru desfundare, dar nu am folosit.Important este ca un cartus uscat sa nu fie fortat sa imprime decat dupa ce s-a inmuiat cerneala cu apa fierbinte inainte.Daca se incearca imprimarea cu cartusul uscat, se ard rezistentele interne si nu mai ai ce-i face. Exista unele firme care folosesc aparate de curatare cu ultrasunete, dar nici acolo nu fac minuni.Daca incerci sa imprimi dupa mult timp si observi ca in prima treime a paginii nu apare nimic, sau iese cu dungi, anuleaza rapid imprimarea si aplica procedura de curatare cu apa fierbinte.Aceleasi probleme ,aceleasi solutii la o multifunctionala Canon mp250. Am incercat cu alcool izopropilic , nu mi s-a parut ca ar da rezultate deosebite . Parca cu apa distilata fierbinte s-ar obtine cele mai bune rezultate, si cu un dispozitiv de extragere a cernelii cu seringa, care se gaseste in kiturile de incarcare. Cand nu folosesc imprimanta ,scot cartusele si le pastrez intr-o punga groasa ,metalizata .Am apelat la inceput la un centru specializat ,ca sa-mi desfunde cartusele . Nu au reusit mare lucru ,tot cu apa s-a rezolvat .Din ce-am tras cu ochiul pareau sa foloseasca la desfundat cartusele solutie de curatat geamuri !!Nu stiu ce marca ,ca dezlipisera eticheta de pe pompa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum