Vizitator darkflames Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema in conectarea unui MPP cu 8 fire . Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca fac eu ceva gresit...sau am cumparat un MPP defect ? Deci este vb de un Motor pas cu pas 3 Nm cu ax dublu cumparat de la HI_end, in urma cu cca 1 an, dar din lipsa de fonduri, neavand restul de componente, abia acum am putut sa-l testez (conectez la driver ) . documentatia motorului este aceasta : http://www.hi-end.ro/pdf/motoare/M60STH88-3008DF.pdf . Am gasit pe internet, o schema mai simplificata de conectare a motoarelor cu 8 fire( poza atasata ), iar conform codului de culori , corespunde cu motorul meu ( Color Code 1 ) , asfel am folosit aceasta schema ca model .Am incercat sa-l conectez in sistem Bipolar Paralel , insa nu primeste nici un impuls de la mach3 . In momentul cand sunt legate firele 2 cate 2, axul motorului este infranat, fara a fi conectat la vreo sursa de putere . Am incercat sa-l conectez si in sitemul Bipolar Series , insa nici asa nu am nici un rezultat...asfel legate firele, axul motorului se invarte cu mana libera pana si atunci cand este conectat la sursa . Mentionez ca, pe respectivul driver am probat alt motor, cu 4 fire...si functioneaza . Deci, ii rog pe cei cu mai multa experienta sa ma lumineze si pe mine..unde gresesc . Multumesc ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 22, 2013 Administratori Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 motorul nu ar trebui sa se franeze cand legi firele intre ele pentru orice configuratie, serie sau paralel. trebuie respectate si inceputirile si sfarsiturile infasurarilor, sunt cu stea pe schita de legare Link spre comentariu
Vizitator darkflames Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Multumesc pt raspuns. Spuneti-mi va rog, ca poate interpretez eu gresit schita din documentatia tehnica...este corect sau nu felul in care am legat firele ? Atasaz o noua schita, exact cum am conectat motorul , iar in schita mea am anexat si schema de culori si conexiune la Bipolar Paralel copiata din documentatia motorului meu . Link spre comentariu
marianx Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Sunt gresit conectate in schema ta, chiar daca au steluta; respecta schema culorilor din prima postare. (A cu C si A- cu C-)Edit: in documentatia tehnica se pare ca sunt conectate gresit, legaturile la driver par bine facute. Link spre comentariu
teleflyer Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Multumesc pt raspuns. Spuneti-mi va rog, ca poate interpretez eu gresit schita din documentatia tehnica...este corect sau nu felul in care am legat firele ? Atasaz o noua schita, exact cum am conectat motorul , iar in schita mea am anexat si schema de culori si conexiune la Bipolar Paralel copiata din documentatia motorului meu . cum spunea si vasile trebuie respectate inceputurile bobinelor. dupa codul de culori pus de tine conexiunile trebuie sa fie asa:albastru/alb+rosu =a+ nota: culoare/culoare inseamna un fir cu 2 culorialbastru+rosu/alb =a-verde/alb+negru =b+verde+negru/alb =b-deci pt paralel legi cele 2 inceputuri marcate cu stea si cele 2 sfarsituri nemarcate pentru fiecare bobina. daca nu merge si bazaie ca si cum se poticneste atunci la una din bobine inversezi + cu -, dar sper sa mearga asa. bafta. Link spre comentariu
Vizitator darkflames Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Acum am inteles...Multumesc pentru explicatia detaliata ! L-am conectat si functioneaza OK . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 3, 2013 Administratori Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Se pare ca au existat mai multe versiuni de motoare de 3Nm si cea de pe site nu este buna pentru unele motoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum