Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva ... radio?

bluerocket

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa construiesc primul meu circuit in domeniul radio. As vrea foarte mult sa fac un transmitator si receptor audio dar mai toate folosesc cipuri iar eu incerc sa evit asta. De aceea, m-am rezumat la un receptor. Am vazut ca circuitele de receptor AM sunt mai usoare insa intrebarea este ... oare voi prinde ceva? Adica ... statiile radio nu merg pe FM? Va rog, in acest sens, sa-mi recomandati un circuit simplu, satisfacator cu care pot prinde cateva frecvente si sa se auda ceva. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bluerocket

3

• validae

2

• yo7lhe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In UL(LW) si UM(MW) se foloseste inca modulatia de amplitudine. Poti incepe sa construiesti receptoare AM extrem de simple - gen circuit acordat si dioda, cu auditie in casti.Despre emitator ... e bine sa mai astepti putin, pana capeti un pic de experienta in RF si aduni cateva aparate de masura specifice.Altfel s-ar putea sa fii dezamagit sau sa ai probleme cu ANCOM.

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor si recomandari. Voi incerca sa fac rost de cip-uri , poate chiar le gasesc prin gramada mea de circuite, am cateva si din radiouri. Intrebare: Ce inseamna UL(LW) si UM(MW)? De asemenea, am vazut la subforumul radioamatorism CQ-YO si CB-PMR. Ce inseamna asta? (goagal nu stie) Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări