Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu metru electromures 2x15w

cozmalau

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

6

• zal

5

• cozmalau

5

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uite aici o fotografie care te-ar putea ajuta. Daca s-a respectat codul culorilor atunci firul rosu este plus, negru este minus iar cele doua cabluri ecranate sunt intrarile. nu ma intreba la ce tensiune se alimenteaza ca nu stiu.

Posted Image

Link spre comentariu

Din pacate nu am. Fotografia asta am gasit-o pe internet.Daca iei ca reper cele doua semireglabile de pe placa atunci poti sa vezi care este pozitia cablurilor pe spatele cablajului.

Link spre comentariu

Uite ca am gasit si fotografia cablajului pe spate. Ti-am trecut si conexiunile asa cum cred eu ca ar trebui facute.

Verifica cu placuta pe care o ai si vezi daca e corect. Eu cred ca este corect dar nu-ti pot garanta ca vumetrul va functiona. Fi atent la tensiunea de alimentare. Daca alegi o tensiune prea mare atunci s-ar putea sa strici vumetrul iar daca e prea mica s-ar putea sa nu functioneze.

Posted Image

Link spre comentariu

Acum @cozmalau are toate informatiile pentru a testa vumetrul. Sa speram ca acesta va functiona. :daRevin pentru ca intre timp a postat si @zal o alta valoare a tensiunii de alimentare deci informatiile sunt contradictorii si trebuiesc verificate.

Link spre comentariu

Scurt si la obiect @zal a clarificat problema. Valoarea tensiunii de alimentare este de 24V. Schema postata inlatura orice dubii si ofera posibilitatea verificarii conexiunilor.

Link spre comentariu

Evident că aia e alimentarea ideală, aşa cum era folosit vu-metrul prin deck-uri, dar prin ampliful de 2x15W nu erau decît +20...21V disponibili, iar în AS40202 vreo +17...18V stabilizaţi, cu bîlbîielile de rigoare la funcţionare în ambele cazuri.................P.S. Ledul verde era prezent doar la deck-uri.

Link spre comentariu

Cel verde indica funcţionarea unui filtru dinamic de zgomot, copie după o schemă Philips din anii 70, un DNR. La amplifuri nu se folosea.Am postat schema în varianta asta findcă e cea mai clară găsită, celelalte sînt sub orice critică.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări