Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit alimentare masa electromagnetica


coco243

Postări Recomandate

Salut,Ma poate ajuta cineva cu circuitul de alimentare al unei mese electromagnetice de pe o masina de rectificat? O schita, schema ceva.Imi spuneti va rog ce componenta este aceasta (cea cu trei terminale) ? :post-14820-139829712567_thumb.jpgMai este si componenta asta ce pare a fi compusa din 2 diode 10 SI 2:post-14820-139829712587_thumb.jpgCam asta ar fi componentele, plus o punte redresoare alimentata la 110VAC.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu o schema si explicatii pentru ca nu prea inteleg montaju.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • coco243

    10

  • mihaighe

    8

  • em2006

    5

  • leo 17

    3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stiu ce e aia o rezistenta variabila, dar nu inteleg ce rol are ea in circuitul de care vorbesc, nu inteleg circuitul si de aceea cer ajutor catre cei care poate au lucrat cu asa ceva.Inca ceva, rezistenta asta are numai 2 valori fixe? deoarece nu vad cum sa variezi valoarea acesteia.multumesc

Link spre comentariu

pe rezistenta ai un colier metalic cu un surub de prindere ,acest colier poate glisa pe corpul rezistentei pt a obtine valoarea dorita ,scopul e de a limita un curent in circuit ,poti sa ti dai seama daca te uiti la firele care pleaca din rezxistenta in circuit ,daca pune ceva poze cu tot circuitul daca se poate

Link spre comentariu

Masa electromagnetica are o inductanta f. mare si de aceea, la conectare si deconectere, apar tensiuni inverse (de aceea dioda este pusa "invers") f. mari. Aceste tensiuni sunt preluate de acea rezistenta variabila si feresc puntea redresoare de distrugere.

Link spre comentariu

Masa electromagnetica are o inductanta f. mare si de aceea, la conectare si deconectere, apar tensiuni inverse (de aceea dioda este pusa "invers") f. mari. Aceste tensiuni sunt preluate de acea rezistenta variabila si feresc puntea redresoare de distrugere.

Si in plus si contactele de la contactor sau cheia de comanda la decuplare ,daca platoul este de 110v sa vezi atunci frumusete de arc (poate avea catva mm ) care fara acest sistem de protectie va distruge rapid contactele.
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult. Eram stresat deoarece dupa ce am pus puntea redresoare in circuit, o dioda din cele 2 ( pt ca am la aceasta masina si magnetizare si demagnetizare - adica se inverseaza polii + si - ) conducea in ambele parti si toata tensiunea de 110V cadea pe rezistenta de putere si a inceput sa iasa fum din ea. Am observat ca dioda conducea in ambele parti si am schimbat-o cu alta, dar tot eram stresat pt ca nu intelegeam cum functioneaza circuitul. Credeam ca acest circuit trebuie sa regleze si tensiunea pe masa electromagnetica si daca nu functioneaza cum trebuie imi distruge si bobinajul dim masa.Intrebare, daca pe viitor mi se defecteaza vreo dioda, mi se distruge si rezistenta de putere?Multumesc.

Link spre comentariu

Intrebare, daca pe viitor mi se defecteaza vreo dioda, mi se distruge si rezistenta de putere?.

Depinde de ce siguranta alimenteaza masa,daca sa zicem ca masori consumul la masa si are 2A si tu pui sig de 10A sigur se arde.
Link spre comentariu

Acolo ai o rezistenta in montaj reostatic. Nu este o simpla rezistenta variabila. Rezistenta variabila, este o piesa cu doua terminale, dintre care unul este pozitionabil. Aici ai trei borne. Doua joaca rolurile capetelor de rezistenta, iar cel de-al trei-lea are rolul cursorului, exact ca la un potentiometru. Singura caracteristica diferita de potentiometru, este ca cursorul nu este montat pe un ax, ci pe un colier, care poate culisa in lungul rezistentei spiralate. El se asigura cu un surub de strangere, in pozitia cea mai convenabila.

Link spre comentariu

...Nu este o simpla rezistenta variabila. Rezistenta variabila, este o piesa cu doua terminale, dintre care unul este pozitionabil. Aici ai trei borne...

Gresit!Greseala elementara!Aici e vorba de o rezistenta variabila, iar asociere cu un potentiometru denota necunoasterea diferentei intre un reostat si un potentiometru.Un potentiometru este in fond un divizor de tensiune; Tensiunea se aplica intre capetele rezistorului, intre care rezistenta e maxima. O fractiune din tensiunea aplicata se culege intre cursor si unul din capete. Calculul acestei tensiuni (variabile) se face cu regula divizorului, cunoscuta in electrotehnica si electronica.In poza data la primul post, se poate vedea clar ca dispozitivul e in fond un dipol, o banala rezistenta variabila, la care cursorul e legat cu unul din capete, nu intamplator, ci dintr-un motiv binecunoscut celor care fac diferenta intre un potentiometru (divizor de tensiune ) - dispozitiv care dozeaza tensiunea si un reostat - rezistenta variabila - care dozeaza curentul (a se citi "intensitate" sau "amperaj" ), pentru a fi mai clara diferenta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări