Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare de retea de fabricatie industriala.

em2006

Postări Recomandate

Tabelul de mai jos...

Ovi (am remarcat ca, de data asta, e cu majuscula, era si cazul...), mai importanta decat postarea unui tabel de pe site-ul unui producator, este, cred, indicarea sursei, de unde se pot obtine si alte informatii utile.Totusi, gestul celui care a postat tabelul este laudabil si-i aduc multumiri pe aceasta cale.Mai multe informatii gasim aici:http://www.electrotehnica.ro/files/T%20 ... atoare.pdf
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

24

• Dr.L

18

• vera

14

• UDAR

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acu sa nu exageram in extrema ailalta.Eu stiu ca am gasit doar 2 probeme: criteriile de sortare si unde va sta subiectul (aglomerat la sticky, sau pierdut printre restul).Si din astea mai apare si problema celor care posteaza intrebari, si anume, ca o sa posteze si mai haotic:-acum pot posta ori in subiectul de trafuri, ori un nou subiect. -dupa, vor posta ori corect intr-unul din subiecte, ori offtopic intr-unul din subiecte, ori afara...Apoi, si subiectul asta va ajunge (foarte) lung, si doar cu functia de cautare se va putea gasi ceva.Inca mi se pare o triere prea fina, nu stiu ce sa zic...

Link spre comentariu
Vizitator topicabil

Salut,

Se pare ca aveti versiunea de lux a transformatoarelor 2734 :)

Ale dvs. au 16 tole, daca am numarat bine, ale mele au doar 10 :jytuiyu

Grosimea tolelor de 1,2 1,3 1,6mm , nu sunt toate de aceeasi grosime...

Nu le arunc , poate le voi folosi in alt proiect ca traf de semnal ...de izolatie...

in orice caz de curenti f.f. mici; m-am speriat cand le-am atins dupa vreo(am scris bine ?) ora de mers cu un LED la 7mA.

Cu stima,

Florin

Link spre comentariu

Postare offtopik, se poate sterge.

Am apucat sa citesc si sa fac un printscreen.Am ramas preplex.Nu mi-am imaginat ca se poate pune problema si asa!Chiar imi pare rau pentru tine. sper sa te faci bine.Pt. Dr.LCred ca ai apucat sa citesti ce a scris colegul, daca te simti afectat asa cum zice el, sterge tot si pune-le unde crezi de cuviinta, eu mi-am exprimat un punct de vedere si cred ca modul in care vad eu lucrurile e util, altfel nu insistam, pana la urma intentia mea nu a fost decat sa ajut, in modul cum am crezut eu ca e mai bine.Deci nu o sa ma supar daca n-am fost inteles si muti totul unde vrea marian, sau altii de genul care vor sa faca cariera si sa se afirme pe un forum de discutii, eu incerc sa-i inteleg, poate nu au avut posibilitatea sa o faca in alte medii.Cred insa ca informatia e prioritara, nu unde o gasesti, iar daca cel care o da alege un loc, respecta-i optiunea, macar pentru ca e dispus sa o faca.Din timpul lui.
Link spre comentariu

Usor usor alunecam la stirile de la ora 5 :cry: Exact ce nu-mi place sa fac, din motive destul de obiective: sa editez postarile altora, pt modificarea intelesului

Link spre comentariu
... ( nu cred dealtfel că ) merită munca aia de chinez bătrân. ...

Chinezi nu suntem, dar batrani da, deci 50 la suta din conditii sunt intrunite.

Poate ca nu merita, asa cum zici, asa ca e mai comod sa n-o facem.

Avand obiectul in fata, deci posibilitatea de a masura dimensiunile, nu e greu de estimat, daca ne inarmam cu subler si micrometru.

...Întrebarea ( pentru mine , cel puțin ) era dacă avem un curent mai mare în primar în gol decât în sarcina normală.
Chiar asa, avem?

... Estimasem vreo 10000 de spire a 5cm și plecând de la cifra de 0.05mm pentru sârma din primar , vreo 4500 Ω. Se pare că am fost pe aproape.
Era si mai interesant sa fi vazut valoarea asta inainte de a pune pozele, dar nu-i rau nici asa. Estimarea de la ce a plecat, aveai idee de dimensiunile ferestrei?
Link spre comentariu

Ca să răspund punctual:1. Nu era vreun apropo cu vârsta, suntem pe-acolo amândoi.2. Avem, adică topicabil, vera, tu, eu ... În niciun caz nu era pluralul seniorial și în nici un caz nu puteam să spun că eu am. 3. Aveam informațiile din primele postări ( probabil că nu ai citit tot, se mai întâmplă ) despre 1cmp secțiune , respectiv diametrul sârmei. Dar , da , fraza era inutilă. Începusem o idee despre cât ar scădea căderea de tensiune pe rezistența ohmică a primarului prin dispariția curentului în secundar, dar am renunțat și nu am șters tot. Și deci, ai dreptate , sună cam în genul : ” După război, mulți viteji ... ” Și ceva ON TOPIC , totuși - dacă cineva care dispune de un astfel de transformator poate să măsoare și să posteze curentul în gol și curentul în sarcina nominală ( becul ăla sau ce o fi ) îi mulțumesc. Dacă nu se poate , nicio problemă.EDIT Recitind , îmi dau seama că poate ai vrut să spui altceva la pct.2 Dacă da, nu pot da eu răspunsul, vezi ce am scris .

Link spre comentariu

...dacă cineva care dispune de un astfel de transformator poate să măsoare și să posteze curentul în gol și curentul în sarcina nominală...

Scuze, am vazut ca ai solicitat aceste date, asa ca, aseara, tocmai ma pregateam sa masor si sa postez valorile curentilor (rezistentele ohmice, tocmai le postasem), dar a intervenit unul si a inceput sa ma improaste cu noroi, iar dupa ce si-a facut numarul si-a sters posturile si le-a pus stampila off-topic. Asa ca, temporar mi s-a facut lehamite si am incetat sa mai postez. Desi am incercat sa-mi stapanesc iritarea pe care o provoaca indivizii gen supozitor care te bazaie pe motive numai de ei stiute, n-am prea reusit.Pentru ca tot am inceput discutia, am facut adineauri, imediat dupa ce am sosit de la serviciu, cateva masuratori, pe un singur exemplar de trafo:1)- I-am aplicat din traful de separare de pe masa de lucru, o tensiune de 230,0 Vef; curentul tras de primar a fost 28mA. Becul din secundar s-a aprins. Pe el scrie 6V/0.6W.2)- Am scos becul din soclu, curentul a crescut la 30mA.3)- Am masurat tensiunea de mers in gol in secundar, am gasit 7.8Vef.4)- Am masurat curentul de scurtcircuit in secundar, este de 400mA.5)- Cu traful putin cald, dupa testul de scurtcircuit, am masurat cu ohmetrul rezistentele ohmice ale celor doua infasurari, am gasit 3K4 in primar si 13R in secundar.N-am masurat tensiunea secundara cu becul aprins, caci e incomod (nu e acces cu becul montat).Inductanta primarului n-am avut cu ce sa o masor, aparatul meu merge doar pana la 2H.
Link spre comentariu

Mulțumesc foarte mult @em2006 , @vera a avut dreptate , și - recunosc - am avut rezerve , chiar dacă nu am pus direct la îndoială cele afirmate. Acu, diferența e mică și nu știu dacă justifică distrugerea trafului în gol, dar e posibil că da . Încerc să imaginez un model care să explice ( sau , cel puțin , să-mi explice ) situația. Pare că este o proiectare la limita limitelor.

Link spre comentariu

Am si eu unul si l-am masurat cu un UT70A , iata valorile: rezistenta primar/ secundar= 4,25 K / 10 ohmi inductanta primar = 12,22 H ; cu secundar in scc = 187,7 mH inductanta secundar = 21,2 mH

Link spre comentariu

... @vera a avut dreptate , și - recunosc - am avut rezerve , chiar dacă nu am pus direct la îndoială cele afirmate.....

Nici eu nu ma asteptam, am pus ampermetrul chiar de doua ori... Azi sunt foarte obosit, dar poate sambata imi fac timp sa vad pe cateva exemplare, si sa vad si curentii, cu osciloscopul.EDITImi cer scuze pt greseala, dupa ce am vazut postul lui flomar60 cu rezistenta ohmica, m-am uitat pe biletelul pe care am notat datele cand am masurat. 4K4 are primarul, nu 3K4 cum am scris (transcris).Am incercat sa editez postul respectiv, dar a expirat timpul.
Link spre comentariu

Îți mulțumesc și ție, @flomar. Estimasem XL cam la 3kΩ din diferența de curenți , pare că este chiar mai mare din ce ai măsurat tu. În seara asta nu cred , dar mâine dimineață, cu mintea limpede ( dacă prind o pauză la serviciu ) o să încerc să modelez. Subiectul chiar mă intrigă.

Link spre comentariu

Am mai scormonit prin cutii si am gasit un exemplar demontat de pe lampa, deci acces mai usor la borne pt masuratori.

Nu am mai pus nici un bec, ci am facut masuratori in gol si in scurt.

Cu secundarul in gol, in primar trage 32mAef.

Cu secundarul in scurt, in primar trage 27mA.

Rezistente ohmice primar secundar: 4K248/11R5.

Inductanta secundar=32.5mH, iar cu primar in scurt devine 5.8mH.

Masuratoarea cu secundarul in scurt:

Posted Image

Curentii-s mari, indiferent ca e in gol sau in scurt.

La curentii acestia, ar trebui sa fie bobinat cam cu 0.10mm pentru ca J sa fie pe la 3.5A/mmp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări