Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare de retea de fabricatie industriala.

em2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

24

• Dr.L

18

• vera

14

• UDAR

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Imi dau seama ca e foarte greu sa fi moderator, si sa pastrezi curat (fara discutii ce nu au legatura cu subiectul) un topic, cel putin din cauza timpului necesar, dar mi-ar place sa stiu ca exista macar unul (ca un experiment :) ) in care se discuta despre lucruri finalizate, prezentandu-se date reale si la subiect precum http://elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89&start=4500%20aici. Am observat ca D-l EM a facut ceva relevee in activitatea de zi cu zi a dansului, si e pacat sa nu beneficieze si altii de experienta si informatiie pe care vrea sa le ofere.

...in conculzie, se face curat si se trece la postarea de informatii "la subiect" ?, sau se discuta cateva zile despre utilitatea si locul in care se va face sau nu.

Link spre comentariu

...in conculzie, se face curat si se trece la postarea de informatii "la subiect" ?...

Sigur e necesar a "se face curat"? Nu credeti ca punctele de vedere exprimate pe pagina precedenta ii pot orienta pe unii carora nu le e clar ce se incadreaza aici, in caz ca topicul ramane in picioare?Replica citata, (viewtopic.php?f=41&t=89&start=4500%20), cu info la obiect, am postat-o la "Totul despre..." din respect pentru pentru punctul de vedere al celor care au stabilit respectiva clasificare, deci din respect pentru ordine, in ciuda faptului ca, in opinia mea, discutiile referitoare la subiectul cu pricina s-ar potivi mai bine in acest loc. De fapt, ideea de a degreva topicul principal de acolo mi-a venit, gandindu-ma ca, daca pe forum aveam o arie in care puteam gasi particularitati ale trafurilor de fabricatie industriala, userul se lumina dupa o singura postare, ce contine un link la aceasta arie.Concret, nelamuririle userului care intreaba ce intreaba, sunt generate de faptul ca traful pe care l-a primit nu mai are regletele pe care sunt marcate bornele infasurarilor.Daca afla cum se marcheaza bornele unui trafo TMA (STANDARD!), ar fi dedus prin analogie cu trafuri similare, tot ce trebuia ca sa-l foloseasca fara dubii, sau, oricum, un minim de precizari de la cei care au utilizat astfel de trafuri l-ar fi lamurit mai bine decat presupunerile unuia sau altuia, mai mult sau mai putin avizati.Oricum, cata vreme topicul nu a fost sters, ori inclus in sacul mare, eu zic ca mai este loc pentru a se exprima opinii si puncte de vedere, fara a fi considerate off-topic, macar ca o compensatie pentru rabdarea de a inota prin balastul de pe topicul maare, balast care a mai scapat neamendat, si de multe ori ingreueaza cautarile si creeaza confuzii.In fine, vom putea discuta si "la subiect", cand ne va fi clar care e subiectul...
Link spre comentariu

Marile probleme pe care le vad eu acum ar fi:- Cum stie lumea in care din subiecte sa posteze?Ca nici n-as pune prea multe sticky-uri (ca in cazul celor 2 subiecte cu UPSuri, le-am lasat normale...).Dar pana la urma ar merge facut nitel loc.Dar chiar si stciky...ramane marea problema a trafurilor necunoscute, de ex cele fara poze (pe cati nu trebuie sa tragem de limba pt detalii exentiale ce se puteau posta inca de la inceput).- Offtopicul. Ca sa fie gen baza de date, trebuie sa nu existe povesti pe langa.O problema e, ca pana apar eu, discutia se poate duce departe si mutarea offtopicului devine cam din topor...O alta problema sunt intrebarile multiple dintr-un mesaj: datele trafului + ce pot face cu elO idee nu tocmai rea pt un asemenea subiect ar fi un index: datele despre trafuri sa fie postate alaturi de discutiile aferente in subiectul mare, iar in index sa fie puse linkuri catre postari (cu titluri corespunzatoare), de ex: viewtopic.php?f=41&t=79722.Sau invers, in subiectul cu trafuri industriale se posteaza doar datele (+ poze, eventual luate de la cel ce intreaba si adaugate la mesajul care contine datele) si pt continuarea discutiei in subiectul cu totul despre trafuri se da link catre postarea cu date din subiectul astalalat.Asa offtopicul ar fi redus din start.Si in mesajul cu date, se poate pune si linkul catre restul discutiei din subiectul general...In legatura cu postarile de pana la solutia finala, nu-i problema, le pot muta/modifica/sterge fara probleme.

Link spre comentariu

Eu cred ca a face un subiect sticky, este pt a-l mentine tot timpul sus, pt ca cei care au ceva de intrebat sa nu mai deschida un nou subiect.

De altfel, chiar si titlul o sugereaza.

"Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!"

Cred ca pe langa sticky-uri ar mai trebui sa existe niste subiecte (tot sticky) gen baza de date si informatii utile, unde sa nu se poata posta si unde sa fie mutate, de catre moderator, a interventiilor sau prezentarilor cu adevarat utile si educative, ca cea a lui em2006 despre trafo Electrotehnica TMA200VA (http://elforum.info/viewtopic.php?f=41&t= ... 0#p1411154). In topicul de discutie libera ramane in momentul ala doar un link.

Problema majora a acestui forum este ca sunt mult prea multe discutii, unele on- dar foarte multe off-topic, contre intre useri, samd, care fac ideea unui sticky inutil.

Daca vreau sa gasesc un mod de calcul al unui traf (retea sau SMPS), sau vreau sa gasesc o schema (facuta, probata) al unei surse SMPS, trebuie sa parcurg sute de pagini si sa citesc mii de comentarii (multe inutile) cu posibilitatea ca sa nu gasesc ceea ce caut.

Sunt de acord ca functia de cautare trebuie folosita, dar cateodata la o cautare, am atatea pagini de verificat (rezultate din cautare) ca ma apuca durerea de cap. Si atunci nu este mai simplu sa pun o intrebare si cineva care stie sa raspunda sa o faca scurt si la obiect?

De aceea cred ca ar trebui sa existe doua tipuri de subiecte sticky.

Unul in care fiecare intreaba ce are de intrebat si un al doilea, in care nu se poate posta, si unde ajung (mutate de catre moderator) doar informatii gen baza de date cu informatii clare, calcule complete si verificate, scheme executate si testate, etc.

Atata vreme cat un subiect este deschis pt toata lumea, off-topicul si zecile (sutele) de pagini sint inevitabile.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator topicabil

Salut,

Am doua transformatoare de la 220v la 6v cu 100mA in secundar, recuperate din butoane de semnalizare,

model 2734 http://www.comat.ro/produse/electrice-si-aparataj-de-joasa-tensiune/aparataj-electric/lampi-de-semnalizare.html

Vreau sa le folosesc intr-un montaj care merge nonstop cu un consum de 60mA.

Problema e ca se incalzesc f.tare!

90-95 grade Celsius.

A mai folosit cineva astfel de transformatoare?

Sunt fiabile?

Multumesc

Florin

Link spre comentariu

Salut,

Am doua transformatoare de la 220v la 6v cu 100mA in secundar, recuperate din butoane de semnalizare,

model 2734 http://www.comat.ro/produse/electrice-si-aparataj-de-joasa-tensiune/aparataj-electric/lampi-de-semnalizare.html

Vreau sa le folosesc intr-un montaj care merge nonstop cu un consum de 60mA.

Problema e ca se incalzesc f.tare!

90-95 grade Celsius.

A mai folosit cineva astfel de transformatoare?

Sunt fiabile?

Multumesc

Florin

"Fiabila" e doar siguranta termica de 125gr pusa peste primar...daca are :sparge:
Link spre comentariu

Daca sunt facute cu economie de cupru, asa cum se fac mai toate astazi, e ,,normal,, sa se incalzeasca asa :rade: Am avut un radio cu ceas al carui transformator frigea pur si simplu, desi nu s-a ars functionand continuu ani multi.

Link spre comentariu

Am doua transformatoare

Vreau sa le folosesc intr-un montaj

Încercaţi să fiţi puţin mai explicit.Dacă acel montaj reclamă un singur transformator,dar dvs. doriţi să le utilizaţi pe ambele, atunci puteţidiminua foarte mult încălzirea lor prin înserierea atâta bobinelelor primare, cât şi a celor secundare.Deci pe fiecare bobină primară se va aplica jumătatedin tensiunea reţelei, iar tensiunea secundară va fisuma tensiunilor debitate de fiecare transformator.Desigur că în aceste condiţii cele două transformatoaretrebuie să fie identice, fapt care rezultă chiar din topic.Atenţie la fazarea tuturor acestor înfăşurări !
Link spre comentariu

Daca sunt facute cu economie de cupru, asa cum se fac mai toate astazi, e ,,normal,, sa se incalzeasca asa :rade: Am avut un radio cu ceas al carui transformator frigea pur si simplu, desi nu s-a ars functionand continuu ani multi.

Eu am un radio chinezesc, de incepuse sa miroasa a plastic incins, asa ca l-am alimentat la 110V (printr-un autotransformator vechi) si acu merge rece :rade: :dans:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări