Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energy Saver Pro (economizor de energie)

lavynyu

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...

Incercati sa-i intelegeti,eventual mai dati-le un sfat(util) celor care pur si simplu nu au tangenta cu ...electronii(fizica),persoane in varsta cu pregatire minimala etc! :jytuiyu  Ei cad victime pur si simplu din nestiinta si mai pun botul la ofera asta "generoasa"! :aut:  Unde naiba sa mai pomenit sa folosesti (ex.aspirator) de 1000W si cu acel "dispozitiv-minune" sa reduci consumul la "doar" 250W?(reducere 75%) Sa mai aiba si aceleasi performante..! :95

Link spre comentariu

Cateodata insa degeaba incerci sa ii explici cuiva de ce nu poate functiona dispozitivul respectiv, ca unii din vanzatori sunt asa bine scoliti incat stiu ce sa zica cumparatorilor ca ei sa nu mai creada pe altcineva. Asta cel putin in cazul produselor vandute la diverse evenimente unde sunt invitati oamenii batrani si unde li se baga produse pe gat. Cand este vorba de cumparaturi din mediul online, acolo mai poti sa le aduci argumente. Dar la evenimentele cu vanzare directa, organizatorii spun cumparatorilor ca cei care aduc argumente impotriva produsului sunt persoane care vor sa sprijine furtul companiilor de electricitate si mai zic si multe alte prostii. Daca oamenii aud timp de cateva ore aceasi idee, ca vanzatorii produsului "vor sa ajute cumparatorii saraci sa reduca valoarea facturilor si persoanele care spun ca nu functioneaza sunt de la mafia de electricitate" atunci batranii naivi imediat cred doar ce au spus vanzatorii si nu ce spun alte persoane...

Link spre comentariu

Çredeam ca stii...Reclama este sufletul comertului! Cu cat vanzatorul este mai "agresiv",adica incearca sa-ti "bage pe gat"(te forteaza) sa cumperi un produs de care nu ai nevoie :da ...daca este INSISTENT s-ar putea sa si reuseasca sa te ...pacaleasca! :freaza:  Chiar au venit si la mine vre-o 2 "reprezentanti" de la firme (obscure) de care "produc" energie electrica...Ce sa vezi,primul a spus ca factura se poate reduce cu 25%,daca fac contractul cu ei,dar la intrebarile "suplimentare"...Unde aveti unitatile de productie? Ce combustibil folositi? Care este capacitatea  ...nr.de consumatori..etc,etc!! Pe langa ca nu vorbea bine romaneste,nici habar nu avea ce il intrebam eu! :nas:  Dar, atentie,. avea actele pregatite....doar sa le semnezi! Si pana la urma,de ce sa dau eu vrabia din mana ,pe cioara de pe gard?(vorba din popor) :95

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator H O B O

La intrebarea "contorul meu masoara si energia reactiva?" nu stiu sa raspund. Tind sa cred ca da.

Daca citesti pe contor, vei vedea ca este contor de energie activa si nu de reactiva sau aparenta. Poti sa ai orice cos fi vei plati numai partea activa consumata . Nu are rost sa faci modificari in instalatie. 

Poti cauta pe net documentatii despre contorul de energie activa si te lamuresti ce si cum masoara.

Link spre comentariu

"Esplicatia" e legata de putere. Daca aveti consum mic, chiar daca se produce energie reactiva (care se "intoarce" spre generator),

aceasta e redusa (cantitativ). Si in mediul casnic, consumatorii "mari" sunt in general rezistivi.

Contoarele mai noi, electronice, au un controller care le permite sa masoare (si sa memoreze ) o multime de parametri (pe langa

energia reactiva, inductiva sau capacitiva, si putere maxima, activa si cele 2 reactive, putere medie, etc. etc.)

Cum noile generatii de contoare se doreste a integra si dispozitive de comunicare (actualmente doar consumatorii suficient de mari

au un modul care comunica prin GSM informatii), se vor putea integra mai muti parametri in factura. Pana atunci....

Çredeam ca stii...Reclama este sufletul comertului! Cu cat vanzatorul este mai "agresiv",adica incearca sa-ti "bage pe gat"(te forteaza) sa cumperi un produs de care nu ai nevoie :da ...daca este INSISTENT s-ar putea sa si reuseasca sa te ...pacaleasca! :freaza:  Chiar au venit si la mine vre-o 2 "reprezentanti" de la firme (obscure) de care "produc" energie electrica...Ce sa vezi,primul a spus ca factura se poate reduce cu 25%,daca fac contractul cu ei,dar la intrebarile "suplimentare"...Unde aveti unitatile de productie? Ce combustibil folositi? Care este capacitatea  ...nr.de consumatori..etc,etc!! Pe langa ca nu vorbea bine romaneste,nici habar nu avea ce il intrebam eu! :nas:  Dar, atentie,. avea actele pregatite....doar sa le semnezi! Si pana la urma,de ce sa dau eu vrabia din mana ,pe cioara de pe gard?(vorba din popor) :95

De fapt era vorba de un DISTRIBUITOR care incerca sa "agate" clienti, ca doar nu se apuca sa-ti traga alte cabluri....

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări