dinamita Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Vreau sa transform o astfel de statie(2*35W in 4ohm), in sensul atasarii a doua placute cu integrate(2*120W in 4ohm) si eliminarea tranzistorilor. Persoana cereia m-am adresat imi spune ca nu este nevoie sa inlocuiasca sursa, ca va face fata fara probleme. As dori si alte opinii ptr. ca eu personal am indoieli ca o sursa proiectata ptr. 2*35 va rezista la 2*120. De asemenea, as vrea sa stiu ce alte probleme mai pot aparea pe parcursul folosirii, adica daca ar fi impetuos necesar sa se schimbe la ea si altceva. Isi va pastra fidelitatea dupa transformare? Se merita o asemenea transformare? Si un ultim lucru: imi cere manopera de 500 de mii. Este un pret corect? Mentionez ca tot ce va trebui cumparat voi plati eu. Adresez aceasta intrebare ptr. ca eu nepricepandu-ma, nu cunosc volumul de munca necesar. Astept raspunsuri, eventual poate este cineva care a facut asa ceva cu acest model de statie. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Manopera costa....ca doar nu iti face pe gratis.Transformatorul insa trebuie inlocuit, pentru ca nu poate tine 2x120W.PS: Vezi ca ai PM Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 De asemenea, as vrea sa stiu ce alte probleme mai pot aparea pe parcursul folosirii, adica daca ar fi impetuos necesar sa se schimbe la ea si altceva. Isi va pastra fidelitatea dupa transformare? Se merita o asemenea transformare?asta inseamna un amplificator facut de la 0. Traful sigur nu va avea necesarul de 360Va pt a alimenta doua canale de 120W. Sursa defel nu va rezista la curentii mari ce necesita noul modul de amplificare. Fidelitatea nu sio va pastra // va fi un amplificator nou si calitatea sunetului va depinde de noile module de amplificare. Apropo, despre ce integrate este vorba de scot 120w in 4 ohm?tot ce vei putea refolosi de la vechiul amplif este carcasa(poate va trebui sa pui si radiatoare mai mari ) si corectorul de ton daca aremai degraba mias face un amplif nou noutz si pe cel vechi las lasa intact Link spre comentariu
yuly4you Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 exact cum spun si ceilalti, mai bine l-ai lasa asa pe asta, eventual l-ai vinde, iar daca vrei un amplif kre sa si arate bine, dar sa aiba si putere, intra cu incredere pe http://www.psc-audio.ro si gasesti acolo carcasa, kituri de amplificare, surse, corector de ton, tot ce-ti trebuie pentru un amplificator k-lumea....si preturile sunt mici....bine, ar fi mult mai bine daca ti-ai face rot de carcasa, ca asa ai scut o gramada de bani, iar restul pieselor nu costa mult.... de asemenea un traf pentru TDA7294 foarte posibil sa gasesti de cumparat pe aici, ca multi au asa ceva acasa......da o raita si zi-ne la ce concluzie ai ajuns.... Link spre comentariu
dinamita Postat Septembrie 20, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Multumesc frumos ptr. recomandari. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Cea mai ieftina solute, eliminarea protrectiei amplficatorului sau umblii la semireglabili din et final(vei elimina sunetele suparatoare),marirea curentului de mers in gol al tranz finale.Ar fi bine includerea unor filtre pasive mai pe inteles filtre pt joase si inalte. Link spre comentariu
bassbox Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Eliminand protectiile castigi vreo 5-10% pana intra amplif in limitare,si pierzi ,poate, cativa tranzistori. Marind curentul in gol castigi cateva grade Celsius pe radiatoare.Daca initial a fost reglat corect nu are rost sa umbli aici. Cu "includerea unor filtre pasive"nu pricep la ce te referi.In orice caz orice ce este "pasiv" va mai manca ceva din putere,in nici iun caz nu va duce la castig. Si eu sunt de parere,ca daca ai nevoie de putere mai mare solutia cea mai buna este ,sa lasi in pace acest amplif si sa cumperi/construiesti unul nou. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 am gasit pe net urmatoare cutie :GM3011/1 - Cutie universala 35.00LEI Carcasa universalaDimensiuni exterioare 250x170x80 mm (latimeXadancimeXinaltime) Vopsire electrostatica Panouri frontale vopsite electrostatic Carcasa din otel Decupaje pentru aerisire Sasiu interior pentru plasare circuite electronice Suruburi si picioruse plastic incluse ................pretul 35ron dar :smt013 nu corespunde cerintelor mele Link spre comentariu
Vizitator cromatic Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Acum catva ani (prin'92-'93),am modificat si io un amlif. de asta,si am operat in el urmatorele modificari.1. Traf schimbat cu un toroidal de 450w (dintr-un amplif rusesc scotea 2x40V,si i-am mai adaugat o infasurare,nu mai tin minte exact...,cred ca de 24V)2. Punte redresoare de35A (le-am eliminat pe alea doua de 3A)3. Schimbat condensatorii de filtraj cu altii de 10000uF\63V4. Finalii i-am inlocuit cu 2N37725. Prefinalii inlocuiti cu BD243C (npn), BD244C (pnp)6. Inlocuit rezistentele 0.47\3W cu 0.1\3WSi am mai schimbat cateva rezistente, si condesatorii i-am pus la 63V(le-am recalculat din cauza ca ,normal,sau modificat conditiile de functionare -tensiune de alimentare,curenti,reactia negativa).Pe radiator am pus 2 ventilatoare de 80x80 mm.Mai erau ceva modificari, dar nu mai tin minte.O sa caut schema sa vad,ca pe ea am notat modificarile.In mare, rezultatele au fost bune.Sa obtinut putere mai mare (undeva la 120-150W curat),dinamica era buna,regim termic bun, dar avea o limitare la frecvente inalte,(comparetie facuta cu un alt amplif identic dar nemodificat),in sensul ca nu se auzeau la aceiasi amplitudine,si asta din cauza finalilor.Aveau frecventa de taiere foarte mica (~0.2Mhz :axe: ).La vremea aia efectiv nu aveam alta varianta (bugetu' clientului, :smt003 ).PS.Am sa caut schema cu modificarile facute si am sa o postez.Succes! Link spre comentariu
yuly4you Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Cea mai ieftina solute, eliminarea protrectiei amplficatorului sau umblii la semireglabili din et final(vei elimina sunetele suparatoare),marirea curentului de mers in gol al tranz finale.Ar fi bine includerea unor filtre pasive mai pe inteles filtre pt joase si inalte.te rog frumos, decat sa spui prostii mai bine abtine-te...nu inteleg ce treaba are protectia cu puterea, si daca ar avea vreun rezultat simtitor si , totodata,pozititv.... apoi, cum zice si bassbox, chiar nu e nevoie sa se umble la curentul de mers in gol, pentru ca efectiv nu are de unde sa traga mai multa putere, daca transformatorul e de cat e.....asaq ca :finga: ... Link spre comentariu
dinamita Postat Septembrie 21, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Am retinut urmatoarea idee: sursa treb. schimbata neaparat ptr. o putere de minim 2*80W curat. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Sa va explic prostia!!!!!!! 1 Amplificatorul nu este nou (necesita ajustarea curentului de repaus) 2 Protectia este reglata pt tensiunea de 12 v alternativ pe iesire(folosirea amplificatorului pe sarcina de 4 oameni in momentul atingeri acestui prag protectia isi face treaba , vizualizind pe osciloscop in functionare apar virfuri de tensiune , la un program muzical acest fenomen se transforma in sunet neplacut,distorsiuni)Eliminind protectia sau reglarea unui alt prag iti va permite depasirea puterii de iesire suficient pt a scapa de acest fenomen(in cazul in care folosesti amplificatorul domestic) 3 Folosire filtrelor pasive (High filter,low filter)te ajuta , cel pt inalte (protejarea dif de inalte si de acel ssssit,cel de joase iti va permite folosirea pot de joase din corectie la maximum fara a distorsiona(sau pt un tip ametit)si folosirea unui pikup fara a mai avea acel zgomot de motor sau 50 Hz. Personal folosesc acest amplificator fara protectii si un curent de repaus putin mai mare(folosesc tranz KD ) Sper sa nu supar pe nimeni? am vrut sa ajut cu un sfat !!!! nu cu un par. Greseala este omeneasca . :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum