catalin004 Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Sper ca scriu unde trebuie....o sa intru in concediu de odihna de pe data de 1 decembrie....ma gandeam sa-mi fac ceva energie regenerabila,...cu panouri solare momentan......Nu am scris la energii alternative pentru ca aici vreau sa detaliez altceva...Vreau sa construiesc un acumulator!Am acasa vreo 20 de baterii de telefoane, nokia BL5C, in stare destul de buna, ma gandeam sa fac module de cate 4 bucati (4 in serie si apoi grupurile n paralel), si sa scot placuta electronica din interior....facand astfel 14,4 V pe serie la 800MAh....ma intereseaza cat de eficiente ar fi aceste baterii, vreau sa alimentez becuri cu leduri.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Iti trebuie si circuite de echilibrare...Cum cat de eficiente sunt? Ce intelegi prin eficienta lor? Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Adica fac o treaba mai buna decat un acumulator cu acid?.....la randamentce fel de circuite de echilibrare???? un exemplu se poate? Link spre comentariu
AlinEX Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 in principiu astfel de acumulatoare stocheaza mai multa enegie decat un acumulator cu plumb la aceasi greutate! ca idee, eu te sfatuiesc sa renunti la ideea de scoatere a placutelor electronice, deoarece bateriile astfel obtinute devin foarte periculoase, daca nu sunt exploatate corespunzator. Nu ai specificat deloc ce becuri vrei sa alimentezi. la 14,4V si 800maH ai fascinanta putere de 11,52Wh!!!! si sa nu uitam ca bateriile cu litiu nu pot fi descarcate cu 1C(cel putin astea de telefoane) fara a suferii stricaciuni Ai grija mare, ca poti da foc la casa cu astfel de baterii!!!!! Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Pai atunci le las placutele.....si poate e mai bine....am zis ca folosesc 20, adica 800mAh x 4....ma gandeam la 2 becuri de 4-5W cu led.....oricum mai pot face rost de acest model....vreau sa-mi contruiesc ceva in jur de 100 de acumulatori Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum