Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bariera de infrarosu cu senzori dintr-un mouse ?

Vizitator berti

Postări Recomandate

Am incercat asa, dar nu merge, fiindca senzorul de infrarosu limiteaza curentul la vreo 3V, curent insuficient pentru releu... aveti vreo alta solutie pentru mine?

curentu' e masurat in Amperi si tensiunea in Volti dupa cate stiu eucel mai bine inlocuieste tranzisotrul acela cu unul Darlington :wink:

Ce zice Niq_ro e bine... numai ca in desenul lui ar lipsi dioda aia de stingere a virfului de autoinductzie din bobina releului, o dioda 1N4148 sau 1N 4007 ar fi buna.

corect... am uitat dioda :cry:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

4

• Ytron

3

• Incepator

1

• djvas

1

Top autori în acest subiect

Vizitator berti

Ai dreptate :oops: mai scriu si eu prostii :roll: Cat despre senzorul de care spui, normal ca asa-i cel mai simplu.Dar m-am apucat de treaba asta in idea ca am o gramada de mousi stricati, si nu ma costa nimic sa scot senzorii din ei.De asta insist sa gasesc o solutie cat mai buna cu piesele respective.Hai ca mi-ati dat ceva de lucru, ma apuc cum am putin timp.Va tin la curent, pardon la tensiune !!! :lol:

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator FlorinL

Ma intereseaza acest montaj, dar nu am cunostintele / rabdarea / timpul necesar sa il fac. Daca se ofera cineva sa il realizeze, contracost bineinteles, sunt de acord. Va rog sa ma contactati pe mesaj privat.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări