Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator

Vizitator onelos1

Postări Recomandate

Vizitator onelos1

Salut! Va rog sa-mi explicate si mie cum sa procedez in cazul urmator:

-am un transformator de amplif.Renkforce si as dori sa-l conectez la ventilatoare de surse sau procesoare;

- l-am probat cu bec de dacie 12 volti dar l-a prajit

-cu 2 ventilatoare inseriate nu merge dar cu unu il prajeste.

cred ca are mai mult de 12 volti!

Vreau sa fac din cutia amplificatorului o aeroterma de caldura cu nikelina dar cu ventilatoare conectate la traful asta.

Cum ar trebuii sa procedez sa conectez 2 sau 3 ventilatoare de 80x80mm si sa le si invarta!?

As fi recunoscator daca mi-ati explica la tel.0763372878 sau pe [email protected]

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• andreivlad1999

1

• hades19

1

• Tita

1

Top autori în acest subiect

Daca ai folosit ventilatoarele in c.a normal ca s-au ars...dar nu cred ca ai facut acest lucru.Acuma daca acel transformator este dintr-un amplificator.....sigur are vreo 15V.....dupa redresor si condensatrorul de filtrare o sa obtii vreo 20V( cu un regulator de 12V sau unul variabil de exemplu lm317)....dupa poti regula tensiunea la 12V.....trebuie sa ai si un multimetru pentru a testa tensiunile.....sau daca traff-ul este de 12V pui numai redresor si gata..daca mai pui si condensator tensiunea va creste iar...

Link spre comentariu

...dar nu cred ca ai facut acest lucru.

Ba eu cred ca da... :rade: O aeroterma gen "Budget"/noname/Turkey/China costa de la 35 lei, nu te juca cu rezistente de 2000W-pericol de incendiu/electrocutare! Cat despre tensiunea pt. ventilatoarele alea puteai sa faci o "priza" chiar pe rezistenta aia-intr-un anumit punct de pe rezistenta-, plus o dioda redresoare, si aveai 12V pt. alea, cam asa se gaseste intr-un uscator de par de fabricatie recenta(cele vechi si bune aveau motoras asicron cu rotorul in scurtcircuit, alimentat la 220V).
Link spre comentariu

Transformatorul ala este muuuult supradimensionat. In plus trebuie sa faci si stabilizare de tensiune pt ventilatoare. Alti bani, alta distractie. Mai ales daca nu prea te pricepi, avand in vedere ca ai legat ventilatoarele la traf, fara sa masori nimic inainte. Vinde cutia cu tot cu transformator si de banii obtinuti iti cumperi o aeroterma.Nu mai umblati cu improvizatii, ca asa apareti la stirile de la ora 8 la TV.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări