Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC cu Rockna usb-i2s si TDA1541

vlasin_alin

Postări Recomandate

Am achizitionat ultima varianta de modul USB-i2s de la Rockna, in speranta de a il conecta la DAC-ul cu TDA1541 din tunerul DSR Grundig ST-9000.

Am folosit urmatoarea schema de conectare:

http://i1012.photobucket.com/albums/af2 ... f44f4f.png

Service manualul de la tunerul Grundig se gaseste aici:

http://elektrotanya.com/grundig_st9000_ ... nload.html

Modulul Rockna USB-i2s este prezentat in pdf-ul atasat.

Apelez la ajutorul oamenilor de aici cu cunostinte si experienta in domeniul DAC-urilor.

Problema este ca nu obtin semnal audio la iesirea din TDA (dupa C347/C348 din schema tunerului), si nici nu dispun de osciloscop pentru a verifica macar daca semnalul i2s este prezent pe intrarea TDA-ului.

Este in primul rand schema de conectare corecta?

Multumesc

USB Assembly v2.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlasin_alin

4

• nustiunimic

3

• zal

1

• atupi

1

Top autori în acest subiect

Este cineva din Cluj care dispune de osciloscop si are cunostinte in materie de DAC-uri si care ar putea sa il faca sa mearga? Contracost bineinteles. Pe langa acest Grundig, mai am inca un tuner dsr cu TDA1541, un Philips, daca sa zicem ca ar fi defect tunerul Grundig, desi nu cred.

Link spre comentariu

Nu-mi dau seama din pdf-ul ala mic, pe placuta Rockna, J5 are rol de configurare sau indicator de status?DSD Flag, de exemplu.Daca din el se configureaza interfata cu dac-ul, trebuie pus pe 0 = PCM.SR - tot pe zero, ptr 44.1k .X2 X4 si X8 seteaza oversamplingul, presupun ca e de preferat SRx1 sa fie ptr TDA1541, adica non-oversampling. Toate pe zero.Am eu osciloscop, daca nu reusesti altfel.Inca ceva, sa tii firele intre Rockna si TDA1541 cat mai scurte, sub 15cm .Eventual pune niste rezistente de 22ohm in serie pe portul I2S cat mai aproape de rockna.

Link spre comentariu

Am urmat sfatul userului hoitu1983 de a da jos circuitul de reclocking de la dac si a lasa curata intrarea TDA-ului. Ca urmare functioneaza, suna chiar destul de bine as zice. Ii multumesc pe aceasta cale.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La cuplarea si decuplarea unor consumatori la reteaua de tensiune din apartament apar mici pocnituri pe iesirea DAC-ului, chiar si cu modulul i2s oprit. Ce as putea sa fac sa scap de aceasta problema?Multumesc!

Link spre comentariu

Mai trebuie separate prizele de forţă (Shuko ptr frigider, maşină de spălat, aer condiţionat... etc) de cele de consum mic (tot Shuko) şi de iluminat. E o modificare majoră în instalaţie dar ajută şi e în ton cu prezentul.Apoi se poate folosi şi un filtru de reţea multicelular, ptr o bandă largă de paraziţi.Dacu-i ecranat bine?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări