Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

flasher cu un singur LED

Octavian95

Postări Recomandate

Buna! Vreau sa fac un mic LED flasher pt. masina unui prieten (nu are alarma la masina dar vrea sa puna un flasher sa para ca are :rade: ) problema este ca pe net am gasit numai o schema cu un singur led si fix aia nu imi merge http://homemadecircuitsandschematics.bl ... r-led.html , am mai gasit cateva dar acelea au 2 led si mie imi trebuie o schema cu 1 led.

Deci are cineva vreo schema de flasher cu 1 led pt. 12v? Neaparat sa fie usoara si mica ca trebuie sa incapa in bord la masina!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Octavian95

5

• doru3160

2

• fratello

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

problema este ca pe net am gasit numai o schema cu un singur led si fix aia nu imi merge , am mai gasit cateva dar acelea au 2 led si mie imi trebuie o schema cu 1 led.

Daca prin absurd nu-ti merge schema aia(desi la cat e de simpla,ma indoiesc cu alta mai complicata sa reusesti ceva),de ce nu faci schema cu 2 LED-uri si montezi doar unul ?Celalalt poate fi ascuns vederii sau pur si simplu poate sa nu fie,ramane doar rezistenta de limitare in circuit).Macar ca exercitiu si tot merita sa te convingi.
Link spre comentariu

La acea schema cu 2n2222... merge cumva si cu alte tz pentru ca nu am 2n2222 dar am incercat cu mai multe BC si nimic... daca da care ar fi acele tz cu care mai merge flasherul?

Link spre comentariu

Asa cum ti s-a mai spus, exista LED-uri care au "blinker" incorporat ! Iei doar LED-ul, ii pui rezistenta si-l alimentezi ! Ce poate fi mai simplu ?!? ...in loc de 2N2222 pune BC107, BC337 !

Link spre comentariu

Cauta pe net "astabil cu led" si gasesti o caruta de scheme,in mod sigur una va merge si cu ce ai tu prin casa,daca asta e mofturoasa.Asa cum spuneam,nu te lega de faptul ca au 2 led-uri,pune numai unul si tot acolo iesi(in locul celui de al 2-lea pui o sarma,daca nu ai o rezistenta de cateva sute de ohmi).Sunt si de gata,dar cu asta facut de tine va fi mai placut,il vei tine minte,pt multi a fost primul montaj...speram ca si pt tine daca vei reusi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări