Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit cnc 4 axe sau Brakeout board +4xdriver 1 axa?

buzea

Postări Recomandate

Salut,

Intrebarea este sa iau un- kit in genul "4 Axis Driver TB6560 3.5A" sau

- placa Brakeout board cu 4 drivere separate, dar cu acelasi integrat momentan, (trebuie sa ma incadrez in buget)

La pret ar fi cam acelasi lucru aprox.numai ca permite modificarea ulterioara

Chiar sunt indecis,

Si ce parere aveti de 4 Axis Driver TB6560 3.5A"

Sunt controverse pe forum-uri uni zic ca functioneaza bine alti ca nu merge deloc.

Posted Image

VA multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• buzea

1

• cristelu

1

• ledro

1

Top autori în acest subiect

• Administratori

Momentan nu mai am de vanzare componente pentru cnc-uriRevenind la intrebarea pusa de buzea si eu am auzit aceleasi povesti despre acest driver, cei mai multi care ii stiu si au cumparat cam in proportie de 70% nu le mergea sau mergea incorect si unii le-au folosit iar altii le-au aruncat si au cumparat altele satisfacatoare. Eu daca ar fi sa cumpar as cumpara pe 1 axa ca e mai usor de depanat chiar si de catre cei care nu se pricep prea bine

Link spre comentariu

salut,de preferat e sa folosesti drivere separate, nu pe acelasi cablaj - apar oscilatii si interferente intre ele.am lucrat cu un model asemanator cu ce ai indicat tu, erau foarte instabile si interferau intre ele - cand miscam o axa bazaia motorul de pe o alta axa care statea nemiscataam reusit sa il fac functional dupa ce am montat c-uri de 100n direct pe pini de alimentare tb6560 - dar tot nu era ok- motoarele vibrau puternic, faceau zgomot mare si la viteze mai mari pierdeau pasi acum folosesc drivere separate diferenta este mare - motoarele nu se mai aud in functionare iar viteza e de 3 ori mai mare

Link spre comentariu
  • Administratori

eu am avut drivere pe 4 axe de vanzare si le-am si folosit pe toate masinile CNC vandute de mine(cam 300 de bucati minim) si nu aveau nici o problema cu interferente intre axe sau alte prostii, astea apar doar daca nu sunt proiectate corespunzator.In curand am sa scot cel mai fain driver cu 4 axe de pret decent de 5A dar din pacate timpul alocat simularilor, testelor si experimentelor este foarte redus(userii de pe forum sunt prea darnici si primesc acasa prin posta sau curier cam 20 de litri de bere zilnic care intra in conflict de interese cu driverele).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări