Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator autofiletanta 18V

Blacksmith

Postări Recomandate

...Pai am incercat o data pe direct, ca am avut nevoie, si nu s-a intamplat nimic...

Doar penca nu s-a intamplat nimic in cazul tau nu inseamna ca e bine sa se renunte la limitare in toate situatiile... In cazul tau impedanta alimentatorului este departe de ideealul 0, si ca tensiunea in gol este la acei 21V, gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca alimentatorul era la cativa volti mai sus si mai solid, n-as fi vazut deloc bine incarcarea fara limitare dupa premisa n-are nimic, merge si asa...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

7

• Marian

5

• validae

5

• mișa

3

Top autori în acest subiect

Pai am incercat o data pe direct, ca am avut nevoie, si nu s-a intamplat nimic iar acumulatorul s-a incarcat. Dar asta va spun asa "din ochi", ca n-am masurat nimic sa vad ce si cum.

Si pt ca tot sintem la acumulatori, ca sa nu mai deschi alt topic...

Misa, Acumulatorii AA NiMH de 1,2V de ii pui la camera foto sint tot ca astia NiCd ?

Adica :

- sub 1,2V = descarcati

- 1,4V = incarcati

- 1/10 = curent de incarcare

Uite citeva exemple de curbe de incarcare la diversi curenti: http://www.battery-china.com/html-new/xileng-b-e.htm

Am observat ca acea tensiune de 1.4 - 1.5V difera intre anumite limite de la acumulator la acumulator. De aia sfirsitul incarcarii poate fi detectat cu exactitate doar daca prinzi acea mica scadere a tensiunii de la sfirsit (mV) sau daca masori cresterea temperaturii.

Citeste si asta: http://www.et.upt.ro/cee/ro/psc/PSC2005 ... rs/L64.pdf

De aia ziceam ca incarcatorul tau e extrem de rudimentar.

Link spre comentariu

Mda, e prea complicat pt mine sa ma apuc sa-mi fac un incarcator calumea... Imi puteti recomanda sa cumpar un incarcator de acumulatori NiMH (AA/AAA) mai destept ? Adica sa se opreasca automat cand se termina incarcarea, sa indice vizual, etc...Edit: uite ca nu m-am gandit mai intai sa va intreb daca aveti si o schema buna (ca sa incerc sa fac)...

Link spre comentariu

Eu am HQ-CHARGER11 si imi incalzeste acumulatori spre sfarsitul incarcarii :( Si am inteles ca nu e bine sa ii incalzeasca ca se distrug...

Oare de ce s-o intampla asta ? ca ar trebui sa se incalzeasca la inceput cand e curentul mai mare nu la sfarsit cand e mai mic...

Posted Image

Link spre comentariu

Toti acumulatorii se incalzesc spre sfarsitul incarcarii. La inceput energia electrica se transforma in "energie chimica" ; cand incarcarea este aproape gata energia electrica incepe sa se disipe sub forma de caldura. Unele incarcatoare chiar asa identifica sfarsitul incarcarii - acumulatorul incepe sa se incalzeasca. Observatie interesanta : acumulatorii NiCd chiar se racesc ( usor ) la inceputul incarcarii. Si inca o observatie - curentul la acumulatorii NiCd, NiMH ar trebui sa fie constant. La Pb sau Li scade dupa ce tensiunea atinge o anumita valoare.

Link spre comentariu

Depinde cat ii incalzeste. Daca sunt calduti, nu e nici o problema. La cum arata...are doar ceva limitare de curent, fara decuplare. Si probabil ca si traful face destula caldura

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator alpinemobile

Salut. Daca i s-a mai ars cuiva alimentatorul/incarcatorul de la bormasina autofiletanta Einhell Bavaria BAS 14.4 am gasit solutia. Alimentatorul original ars era de 17V 400mA si nu am gasit de cumparat, asa ca am incercat toate incarcatoarele posibile, universale, cu voltaje reglabile de la toate laptopurile si dispozitivele insa fara rezultat caci bateria nu se incarca.

In final am descoperit ca functioneaza fara nici o problema (pana acum) alimentatoarele de la routerul Edimax 6104K/6104KP (12V 500mA) si de la modemul docsis de la UPC Scientific Atlanta (12V 1A).

http://imgur.com/U58tW00http://imgur.com/84JAgUD

Bafta si sper sa fie de ajutor celor mai nepriceputi ca mine.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Mircea1973

Salut. Am o problema cu un încărcător pentru Makita, a bubuit o piesa în el șî din păcate nu îmi dau seama despre ce ar fi vorba. Atașez două poze în speranța că mă poate ajuta cineva.

Editat de Mircea1973
Link spre comentariu

Poate că n-are motoretă cu ataș :rade:Dacă este încărcătorul pe care îl bănuiesc,și mai zice că "a bubuit o piesă",cred că e modelul cu sursă în comutație și TOP245YN... :scarpin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări