xardas Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Salut, de curand am reparat o sursa de alimentare pt un monitor lcd noname, era bubuit mosfetul si PWM-ul LD7575 plus vreo 2 rezistori, am schimbat tot si acum cand conectez sursa la 220v imi scoate tensiunile corecte timp de o secunda dupa care nu mai scoate nimic, daca o deconectez de la 220v dupa vreo 4 secunde se aude un tiuit (cand s-a descarcat condesatorul de 400v probabil) si imi mai scoate pt. o perioada scurta voltajul de iesire... Am verificat restul de piese din primar si din secundar si totul pare ok, mentionez ca nu am scurt circuit pe secundar, condesatorii se incarca cu 12v apoi scad incet pana la 0v iar daca tai alimentarea de 220v dupa o scurta perioada condesatorii iara se incarca cu 12v si scad pana la 0.Care poate fi problema ? Link spre comentariu
K1nderu Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Schimba toti condensatorii electrolitici!....... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 verificati diodele de redresare din secundar. Link spre comentariu
xardas Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 condesatorii sunt ok, diodele la fel... altceva? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Folosesti algoritmul standard.Verifici CCFL_urile pe inverter extern, masori prin comparatie rezistenta trafo inverter , primar/secundar ... Link spre comentariu
xardas Postat Noiembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 invertorul se exclude, la fel si tuburile CCFL deoarece am 'deconectat' inverter-ul si problema persista, scurt in secundar nu este ca, condesatorii raman incarcati si scad incet.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum