cobrax2 Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 SalutSunt electronist incepator, va rog un pic de ajutor, daca se poate :)Am un stabilizator de retea cu relee, care a mers ok cativa ani, acum, in ultima vreme incepe sa dea rateuri. La ore random,dar in principiu dimineata, uneori de mai multe ori pe zi, alteori o data la cateva zile, il apuca parkinsonul, se comuta releele incontinuu. perioada poate sa fie de cateva minute, pana la ore. curentul trece mai departe, televizorul merge fara probleme. Nu observ variatii ale curentului la becuri, dar presupun ca or fi ceva variatii, pentru ca altfel ar face incontinuu, nu? Deci presupun ca sau a devenit mai sensibil el, sau chiar se intampla ceva cu reteaua, dar e un pic cam putin probabil...L-am desfacut, nu pare nimic ars in el, asa, la prima vedere. Releele sunt de tip LEG-12. Am vazut ca e in jur de 1-2 lei o bucata, deci as putea sa le schimb daca este cazul.Ceva sfaturi? V-ati mai lovit de asa ceva, care ar putea fi cauza defectului?Merci frumos Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Pune un aparat de masura pe intrare si vezi daca sunt variatii de tensiune semnificative atunci cand il apuca ... tremuriciul.Daca nu , schimba releele. Link spre comentariu
cobrax2 Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 deci releele ar fi de vina? nu ar putea fi ceva ce le comanda? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 De ce tragi concluzii pripite...ti s-a spus Pune un aparat de masura pe intrare .Atfel poti sa ghicesti si in ceasca de cafea ce ai tu acolo. Link spre comentariu
cobrax2 Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 ok, incerc, merci Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Acelasi necaz cu releele,l-am avut si eu in urma cu cateva zile.Vezi ca aici sunt discutii pe aceasta tema,unde cativa colegi cu cunostinte solide de electronica,au avut amabilitatea sa raspunda. Cred ca vei reusi usor sa rezolvi problema. viewtopic.php?f=66&t=157093 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum