Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizez cablaje imprimate cu gauri metalizate

Aelfo

Postări Recomandate

Imi cer scuze, dar nu sunt familiarizat cu prescurtarile OP si FPC. Locul fabricii nici eu nu-l cunosc, am o persoana de legatura care ma ajuta. Pe partea de proiectare si lipire aportul meu este de 100%.

Link spre comentariu

Taierea pcb-ului se poate face doar in forme dreptunghiulare/patrate/rotund sau se poate taia neregulat ?

De exemplu fereastra in pcb de 15x30, neregulat ca forma..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Taierea pcb-ului se poate face doar in forme dreptunghiulare/patrate/rotund sau se poate taia neregulat ?

De exemplu fereastra in pcb de 15x30, neregulat ca forma..

Atata timp cat nu se depaseste o dimensiune stabilita, in interiorul acesteia se poate utiliza freza pentru diverse decupari. Totul se face fara costuri suplimentare.

PCB-urile pot avea diverse grosimi, incepand cu 0,4mm.

Link spre comentariu
Vizitator yoyo

Da. Ma interesa doar din curiozitate dacă fabricarea este aici în România. Şi dacă au capabilitatea de a face şi FPC adică flex pcb.Şi încă o întrebare. Proiectul la care lucrez are mai multe placi. Se pot pune toate pe o comandă? De ex. 2 circuite pe 100x160?

Link spre comentariu

Da. Ma interesa doar din curiozitate dacă fabricarea este aici în România. Şi dacă au capabilitatea de a face şi FPC adică flex pcb.Şi încă o întrebare. Proiectul la care lucrez are mai multe placi. Se pot pune toate pe o comandă? De ex. 2 circuite pe 100x160?

Conteaza mult ce doreste clientul, am relatii atat in Romania, Europa si China pentru fabricarea PCB-urilor. Sunt fabrici care executa cablaje pe folie, dar preturile sunt de 2-3 ori mai mari decat ce am afisat eu pentru cablaje standard de 1,6mm. Comanda minima este de 10 bucati identice.

Link spre comentariu

Mulțumesc de răspuns.Şi ultima chestie. Ai cumva fișierul dru pt Eagle de verificare a cablajului?

Conditiile minime pentru PCB sunt:

- Spacing between traces - 6 mils

- Distance to the edge of board  - 8 mils

- Spacing between Via/Hole to Via/Hole - 6 mils

- Trace width - 6 mils

- Drilling hole (vias) - 12 mils

- Solder mask bridge width - 4 mils

Eu recomand, daca se poate, sa nu mergeti chiar la limita specificatiilor tehnice, un ordin de marime mai mare ar fi perfect.

ti-am trimis un mail pe adresa ta Yahoo. posibil sa ajunga in spam, te rog sa verifici.

Am primit fisierele, am reusit sa vad un desen, eventual sa imi trimiti si un pdf cu ce vezi tu si sa compar. Am o retinere deoarece pana acum nu am mai avut fisiere cu extensia .txt.

Link spre comentariu
Vizitator AurDragos

Ma intereseaza un placaj cu simplu strat FR4 cu dimensiunea minima 500mm/500mm si grosime 2-3mm, grosimea stratului de cupru minim 70 microni (ideal 105 sau mai mult).

Editat de AurDragos
Link spre comentariu

De principiu realizez doar de la 10 buc in sus, dar am sa intreb si la fabrica daca pot obtine un pret pentru 1 bucata. In rest se poate obtine ce doresti: 3-5mm grosime, cupru pana la 100um.

Link spre comentariu
Vizitator REFERENTZ

Sunt interesat de proiectare si executia unui circuit electronic de alimentare pentru un amplificator audio:-numar de bucati 4-dublu placat, strat FR4 cu dimensiunea 170mm/170mm si grosimea 2mm-grosimea stratului de cupru 100 microni-culori soldermask: albastru 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări