Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum creez curent continuu pulsat ?

GFXMihnea

Postări Recomandate

Am vazut pe undeva ca se poate face folosindu-ma de un niste curent alternativ (de exemplu de la un transformator de 230-12v) si legat la una din iesiri o dioda in serie cu o rezistenta.Stiu ca sunt sute de alte metode, dar as vrea sa stiu daca aceasta este eficienta, eventual pot decat sa o pun in aplicare, si sa pun mana pe un osciloscop, nu ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

2

• dan cod

2

• GFXMihnea

2

• cristian_draghiescu

1

Top autori în acest subiect

Da sigur,curentul este pulsatoriu.In functie de felul cum este conectata dioda ,pulsatiile pot fi negative sau pozitive.

Pot sa folosesc ideea asta ca o mica alternativa pentru "treaba" circuitului integrat 555 ??Adica sa trmita impulsuri (pozitive) catre un traf de voltaj inalt ?
Link spre comentariu

GFXMihnea:Vă sfătuiesc să renunţaţi definitiv la "ideea" alimentăriiunui transformator cu o tensiune redresată pulsatorie.Componenta continuă îl va distruge aproape instantaneu !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări