GFXMihnea Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Am vazut pe undeva ca se poate face folosindu-ma de un niste curent alternativ (de exemplu de la un transformator de 230-12v) si legat la una din iesiri o dioda in serie cu o rezistenta.Stiu ca sunt sute de alte metode, dar as vrea sa stiu daca aceasta este eficienta, eventual pot decat sa o pun in aplicare, si sa pun mana pe un osciloscop, nu ? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Da sigur,curentul este pulsatoriu.In functie de felul cum este conectata dioda ,pulsatiile pot fi negative sau pozitive. Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Noiembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Da sigur,curentul este pulsatoriu.In functie de felul cum este conectata dioda ,pulsatiile pot fi negative sau pozitive.Pot sa folosesc ideea asta ca o mica alternativa pentru "treaba" circuitului integrat 555 ??Adica sa trmita impulsuri (pozitive) catre un traf de voltaj inalt ? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Da se poate si asta ,dar nu inteleg de ce vrei sa folosesti pulsuri date de o dioda pentru a le introduce in primarul unui traf ridicator de tensiune. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 GFXMihnea:Vă sfătuiesc să renunţaţi definitiv la "ideea" alimentăriiunui transformator cu o tensiune redresată pulsatorie.Componenta continuă îl va distruge aproape instantaneu ! Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Oricum la trafurile de inalta se folosesc frecvente mai mari nu 50Hz. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Ce anume vrei să faci? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Precis perpetuum mibile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum