Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere daca se poate!

dinamita

Postări Recomandate

Vreau sa-mi fac o pereche de boxe pe 3 cai si nu sunt convins de compatibilitatea difuzoarelor pe care le-am ales (compatibilitate intre ele).

Vreau sa-i rog pe cei care se pricep sa-mi spuna daca am ales bine.

Difuzoarele sunt:

bas - http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... b4b41dfecc

medii - http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=65

inalte - http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=56

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dinamita

12

• FIXVID

9

• radue

8

• Sharky

5

Top autori în acest subiect

nu este obligatoriu sa folosesti medie. Daca separi corespunzator w300s de g20 nu vei avea gaura in raspuns. O separare la 3000hz ar fi cel mai potrivit. Poti sa folosesti si o medie in cazul in care vrei sa investesti mai multi bani si vrei sa scapi de peakul wooferului in plaja de frecvente 1700-3100hz. Ar mai fi de mentionat ca wooferul are o sensibilitate cu 4db mai mare, ceea ce nu e prea bine. Parerea mea e ca ai putea folosi in loc de g20, pct 300 care e mai potrivit pt w300 ca si spl (nici nu vei avea nevoie de l-pad... experimentezi). Ca si frecventa de taiere ar merge la fel ca si la g20+w300 sau mai sus daca folosesti si o medie in plus

Link spre comentariu

Multumesc frumos ptr. raspuns.Se impun insa niste precizari: cand am spus ca vreau sa-mi fac o pereche de boxe m-am referit la faptul ca voi cumpara difuzoarele si le voi da cuiva care se pricepe (pe care urmeaza sa-l gasesc) sa confectioneze respectivele boxe. In ceea ce ma priveste,atat stiu si eu: boxele bune de casa au 3 cai (posibil sa fiu in eroare si aici).In rest, eu sunt "tufa de Venetia" privind constructia unei boxe. In concluzie, eu nu am priceput o iota din ce mi-ai explicat tu, fixvid , in postul de mai sus. As vrea daca se poate sa-mi raspunda cineva in urmatorul fel :1)Da, e bine, fa-le asa!2)Nu, nu e bine, scoate difuzorul de "....." si inlocuieste-l cu "....." ptr. ca "...."

Link spre comentariu

:smt001 at hai so luam altfeldifuzoarele sunt cele care zik de cate cai este nevoie. Poti sa ai boxe pe 2 cai si boxe pe 3 cai si alea pe 2 cai sa sune mai bine :rock:. Ar trebui sa zici valoarea bugetului disponibil pt acest proiect. Eu as alege varianta mai simpla si mai putin complicata w300s +pct300(2 cai). Filtrul devine f costisitor pt varianta cu 3 cai (o gramada de bobine, condensatoare ..care nu sunt tocami ieftine :toimonster: ). deci babeste: iti cumper basul w300s si tweeterul pct 300componentele filtrului ar trebui sa le cumpere tipu care face si incinta sau chiar si difuzoarele

Link spre comentariu

Sau sa incerc altfel: eu am de dat pe difuzoare 14 mil( filtrele, manopera e.t.c. constituie cheltuiala separata). Poate sa-mi spuna cineva ce as putea cumpara de acesti bani astfel incat sa obtin boxe de fidelitate foarte buna dar cu conditia sine qua non sa reziste pe un amplificator de 2*130W REALI!!! in 4 ohm, deci banuiesc vreo 2*80W in 8 ohm?Daca cineva se indupleca, l-as ruga ,daca poate, sa-mi dea si link-uri cu site-urile de unde pot cumpara restectivele difuzoare. Si daca nu-i prea mare deranjul :) daca ar putea sa-mi dea si link-uri cu perifericele care se potrivesc respectivelor boxe ar fi exceptional ( filtrele de protectie, de fidelitate - si sper ca nu scriu prostii si ca exista asa ceva - vatelina care se pune in interior......ma rog, stiti voi mai bine).Acu' sa vad! Baga cineva in seama necunoscatori in domeniu? P.S. Poate are cineva idee cam cat ma va costa manopera la aceste boxe?

Link spre comentariu
Vizitator tsorin

Cum sa nu trebuiasca difuzor de medii daca folosesti woofer de 300mm?

In primul rand de ce ai ales un woofer de 300mm? Ce camera ai?

Daca nu te pricepi eu iti recomand sa incepi cu un proiect gata facut.

De ex: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html

Salvezi cateva saptamani de munca, si probabilitatea sa scoti ceva mai bun decat ei e foarte mica.

Link spre comentariu

tsorin,boxele vor fi amplasate intr-un spatiu de 30mpboxele pe care le vad in linkul dat de tine sunt de putere prea micain ceeea ce priveste observatia cu mediile, sunt de acord cu tine - 3 caiDr4g0nam auzit :) (deci nu ca ar fi neaparat asa) ca boxele pro cu woofer sub 15" nu prea scot bass, sau ma rog, citez:"nu se poate compara ,in ceea ce priveste fidelitatea ,un dif de 12" hi-fi cu unul de 12"pro.....daca vrei fidelitate asemanatoare cu hi-fi, iti iei dif. de bass de minim 15"...", am incheiat citatul.In ceea ce proveste boxele pe care mi le arati in link, nu-mi plac d.p.d.v. estetic (mocheta, forma e.t.c.).Cel la care vreau sa merg sa mi le faca, are acasa 2 boxe facute de el despre care nu poti spune ca sunt home made.....nu stiu de unde face rost de placaj identic cu cel folosit la constructia boxelor din comert, gata vopsit si finisat....boxele lui sunt cu difuri de bas de 300mm si nici macar nu foloseste vreun alt mod de prindere decat lipitul ( ca sa ma fac inteles, sunt asamblate exact ca cele din magazin)......mi-a explicat altcineva ca s-ar putea sa nu tina.....am pus problema in discutiile cu el si mi-a zis ca in ceea ce priveste carcasele, da garantie lifetime :).....asta mi-a spus, asta va zic....daca cineva dintre voi simte ca-i ceva putred aici, simtiti-va liberi sa va exprimati indoielile..:)

Link spre comentariu

Cum sa nu trebuiasca difuzor de medii daca folosesti woofer de 300mm?

prima oara studiaza raspunsul in frecventa al difuzorului de joase si al inaltei, si dupa aia decide daca ai sau nu nevoie de medie :toimonster: sau cum explici ca altii isi fac boxe cu joase de 15" +inalta? :rolleyes:

"nu se poate compara ,in ceea ce priveste fidelitatea ,un dif de 12" hi-fi cu unul de 12"pro.....daca vrei fidelitate asemanatoare cu hi-fi, iti iei dif. de bass de minim 15"...

is curios ce inseamna fidelitate pt cel care a spus asta :rolleyes: deci ... cu cat ii mai mare difuzorul, cu atat se aude mai bine :prayer: totusi, diferenta dintre un dif hifi si unul pro de acelasi diametru este extensia in joase (in GENERAL, nu intotdeauna): primul coboara mai bine in frecventa, decat al doilea. Exista si dezavantaje: cele profesionale au un atac mai precis, mai scurt .. pe cand cele hifi sunt mai "lenese" si de aici deriva si extensiua in joase
Link spre comentariu

iti prezint si o varianta profesionala de o calitate exceptionala:

bass wn15s - http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=80

driver bmd450 - http://www.speakercity.com/Merchant2/me ... Code=PA-HF

si hornul pt driver ph220 - http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=75

combinatia asta te va scoate cu siguranta din camera ta de 30mp :smt003

chiar si la puterea amplificatorului tau va fi dificil sa stai in camera :smt006 (ca sa fac o comparatie cu difuzoare hifi: in w300s(hifi) va trebui sa bagi 80 wati ca sa sune la fel de tare ca si wn 15s(pro) la 10 wati :yawinkle: )

precizez ca in nici un caz nu este nevoie de medie aici

o boxa echipata cu asemenea difuzoare va fi greu de intrecut (ma refer la calitatea si intensitatea sunetului) de boxe hifi :rolleyes:

Link spre comentariu

Sunt convins ca boxele cu acele difuzoare s-ar aude perfect.Doua probleme: - prea mare difuzorul de bass....15" este mult, vreau cu 12" - vreau sa le construiesc pe 3 cai (fiecare cu turturica lui:).)Deci poti sa-mi dai si o config. de 3 cai cu dif de bass de 12" ??

Link spre comentariu

ma las pagubas :toimonster: nar strica sasi mai deie si altii cu parereadeci, eu nu gasesc in oferte difuzoare hifi care sa fie bune pt o medie si sa aiba un spl corespunzator. Singura oferta unde mai poti gasi difuzoare hifi de calitate este cea de la Monacor. Vasile este reprezentat si pe el trebuie sal contactezi pt media asta nenorocita. Dai un pm si intreabal de o medie cu spl mai mare de 92db ca sa se potriveasca cu basul w300 si inalta pct300

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări