Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC uri defecte...?!

Postări Recomandate

Salutare ! Am muncit vreo 6 ore la un 16f628 , ca apoi sa deduc ca e defect ..!L-am inlocuit cu un 16f84 si merge . Are sigla Microchip...si oscileaza de mama focului , de parca nu ar avea setat resetul , sau ar fi in aer . La un altul , o iesire digitala era moarta,,...! Exista erori , la Microchip sau tot eu nu am facut vreo setare...?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Din pacate riscurile raman destul de mari atunci cand pana si magazinele specializate (din RO) nu isi iau masuri elementare de protectie ESD pentru stocarea IC-urilor CMOS. Una este cans se livreaza in pungura antistatica sau si alta este cand se ofera intr-o punguta banala la care ai noroc daca are si "fermoar" :da Din aceasta cauza se recomanda efectuarea "Hello world" la fiecare uC nou (aprinderea LED-ului). Desi pare inutil si facut pt incepatori, poate salva mult timp de debugging. Iar daca se schimba starea pinului suficient de repede, se poate masura cu un osciloscop frecventa.

Link spre comentariu

Salutare ! Am muncit vreo 6 ore la un 16f628 , ca apoi sa deduc ca e defect ..!L-am inlocuit cu un 16f84 si merge . Are sigla Microchip...si oscileaza de mama focului , de parca nu ar avea setat resetul , sau ar fi in aer . La un altul , o iesire digitala era moarta,,...! Exista erori , la Microchip sau tot eu nu am facut vreo setare...?!

Eu cred ca sansele ca un PIC sa fie cumparat defect sunt aproape de zero.De ars, este destul de greu de reusit.Asa ca mai ramane varianta gresilor soft/hard.De ce nu puneti voi soft si schema? Poate este o greseala a voastra.
Link spre comentariu

Din păcate nu este asa. Am mai auzit de PIC-uri din seria 12F care aveau probleme cu oscilatorul intern, de noi. Mai ales cele vândute la magazinul menționat anterior.

Ce probleme mai cu oscilatorul intern? Oscila prea repede, prea lent? Statea degeaba? Nu merge asa pe vorbe si "am mai auzit". Eu vreau sa vad un caz concret. Un PIC nou defect. Are cineva?
Link spre comentariu

Nu stiu ce ti se pare tie atat de neobisnuit. Vrei sa spui ca nu ai avut niciodata o componenta electronica in mana care sa fie defecta? Nu sunt situatii foarte frecvente dar atunci cand se intampla este foarte neplacut.Daca uC-urile ar fi atat de sigure la utilizare si nu ar fi necesare precautii la manipularea lor, de ce producatorii le ambaleaza cu atata grija in pungi antistatice la umiditate controlata. Probabil ca le place sa cheltuie banii aiurea ...Eu am vazut placi industriale cu cip-uri arse prin ESD, chiar daca personal nu am ars vreuna in acest fel.Si asta ca sa nu vorbim de errate-le kilometrice pe care le au unele cip-uri ... Daca nimeresti intr-unul din cazurile nefericite, nu ai dreptul sa spui ca este defect? Nu toata lumea sta sa citeasca unde au dat cu bata-n balta cei de la Microchip sau whatever .... Errate-le sunt doar un mod de a spune: "da stim de problema, e acolo, ne pare rau dar nu putem face nimic. Eventual incercati asa ...".Pe de alta parte probabil ca OP ar fi trebuit sa mentioneze daca a facut testul cu LED-ul si/sau a masurat frecventa I/O. Daca a folosit un cuartz extern/osc. ext sau osc. intern.Eu am mentionat doar posbilitatea. Sunt cateva persoane pe site-ul magazinului mentionat anterior care reclama probleme similare.

Link spre comentariu

Oameni buni ...am incercat si cu varianta _INTRC_OSC_NOCLKOUT si cu varianta _XT_OSC si niciuna nu a dat rezultate .!!Am folosit subrutine si macro-uri deja rulate pe aceleasi tip de controller si care au mers, iar acum nu . Am taiat bucle de masa si am intarit filtrele cu condensatoare suplimentare , am dublat stabilizatoarele de 5V ...si nimic . Am schimbat socluri de 3 ori , crezand ca oscilatiile apar datorita contactelor imperfecte...! Am folosit "soclu augat " ! De ce , numai portand softul pe un pic 84 , totul a functionat ca prin minune...?! De ce un alt procesor 12f509 nu avea pe o iesire setata digital in "1" decat 0,1v? Si am folosit programe de test simple : movlw 0xff , movwf PORTB , call delay_1s , movlw 0x00 , movwf PORTB , call delay_1s .

Link spre comentariu

Am eu si eu o minune de-asta.Acelasi montaj (fizic), acelasi program scris corect in doua picuri (asa zice pickit2), cu un pic consuma sub 10 mA si e OK, cu celalalt consuma spre 100 mA si pana la urma se arde pic-ul.Nu pot exclude probleme provocate de mine - pe cel ciudat l-am folosit la alte proiecte si poate l-am betegit, dar nu-mi explic de ce nu primesc nici o eroare la stergere/programare.PIC-urile nu-s luate din tara (si daca are importanta sunt 18f14k50, altminteri niste controllere interesante).

Link spre comentariu

Si eu sunt patit cu 16f628a unul de pe ebay si unul de la magazin din C-ta mergea cand vroia el, unul primit de la un coleg de aici merge brici de 1 saptamana si ceva, este aceeasi placa acelasi hex acelasi programator acelasi mod de scriere ...(la scriere , verificare citire nu am nici o eroare)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări