Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit integrat "spart"

GFXMihnea

Postări Recomandate

Salut, revin cu o problema intampinata de curand.Am un sistem 5.1 "Serioux enviro5100" la care dintr-o prostie am montat, un alt difuzor de bass in paralel (vroiam sa "cer" mai mult de la el, dar nu aveam sa stiu ca nu are de unde sa-mi dea)Asa ca a mers 2-3 ore, pana cand aud un tacanit in loc de bass, si dintr-odata iese fum prin gaura de la subwoofer.L-am oprit repede, si l-am desfacut sa vad care este problema, si acolo am vazut un circuit integrat montat pe un radiator, iar acel circuit era crapat pe jumatate.Intrebarea mea este: as vrea sa schimb acel circuit integrat, dar nu pot sa citesc tot codul de pe elCe pot sa vad este: Marca: ST; TDA203--- (unde sunt liniutele e crapat)Din cate am cautat pe net, cred ca este vorba de un TDA2030A eventual un TDA2030, foaia de catalog pare asemanatoare la ambele, deci nu cred ca o sa fie vreo diferenta daca este vorba de tda2030.Cat despre schema, nu am reusit sa dau de ea de nici un fel, este vorba despre placa "Model:tmsp5102amp"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GFXMihnea

3

• validae

2

• dan cod

1

• gab19

1

Top autori în acest subiect

eventual te poti lua dupa ceilati finali din sistem sigur mai sunt aceasi finali pusi la sateliti lafel ca la suwofer

Este un sistem chinezesc ieftin, dar 2 ani de zile a functionat impecabil, drept incepator(nestiind cum functioneaza un amplificator) i-a venit momentul sa pocneasca, nu ? Acum am cautat si am inteles cum functioneaza acel amplificator si ce am facut ca l-am distrus.Pe acea placa este un singur radiator pe care era montat acel circut integrat si singurul care era in sistem. Restul sunt alte circuiteintegrate montate pentru fiecare iesire (centru, dreapta, stanga, sateliti)@validae: o sa ma iau dupa spusele tale, si o sa cumpar un tda2030 sa-l montez, multumesc frumos :)
Link spre comentariu

Sigur este TDA2030 mare atentie la montare daca este alimentat diferential se poate sa aiba izolatie intre CI si radiator.

Nu avea nici un fel de protectie intre cele doua, doar o pasta termoconductoare, (in caz ca te referi la acea foita de izolatie)Azi ma duc sa-mi cumpar tda-ul, si o sa revin cu un edit sa vedem ce a iesit :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări