Darius_Tm Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Buna . Sunt la inceput in acest domeniu si nu stiu cum se alimenteaza motoarele . De exemplu la un driver normal chinezesc cu 3 axe daca ii montez motoare Nema 17 ( 2.5A 4 fire ) + sursa 24 V cum setez cu cati volti sa fie alimentate motoarele ? sau cum se procedeaza ? Am vazut de vanzare servo-motoare folosite pe sisteme de automatizare care sunt pe 24V 1,1 A 650 rot min si 3 fire . Sunt bune pentru axe ? am inteles ca servomotoarele au si un senzor pentru precizie , este adevarat ?Multumesc. Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 La achizitionarea comenzii electronice ar fi trebuit sa ai si un CD care vine atasat. Ai acolo modul de reglare a curentului.Pune o fotografie sa vedem ce ai cumparat . Link spre comentariu
Darius_Tm Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 dar ce imi puteti spune despre ce am scris mai sus despre acel servomotor ? Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Pentru servomotaoare se pot pronunta cei care au lucrat cu asrfel de motoare. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Nu reglezi tensiunea la steppere, reglezi doar curentul. Dar la nema 17, nu alimentezi cu 24v, ci cu 17-19v. Este cel mai indicat.Acum la servo: Ca sa folosesti servo motoare iti trebuiesc drivere dedicate cu intrari de encodere, si in special cu step - dir daca folosesti mach-ul. Link spre comentariu
Darius_Tm Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Deci Nema 17 ( 2.5A 4 fire ) nu functioneaza cu sursa de 24 v ? o sursa de 15 v ar fi buna sau trebuie putin mai mare ca sa functioneze bine motoarele ? Am vazut pe acest site ca se vinde kit tot cu nema 17 + sursa de 24 v .http://www.aliexpress.com/item/HOT-Selling-Wantai-5-PCS-Nema-17-Stepper-Motor-42BYGHW811-70oz-in-48mm-2-5A-CNC/741509024.html Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 16, 2013 Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 N-ai inteles. Poti sa-i dai si 24 si 36v, dar optim 17-19 volti. Poti sa le dai si 15v, la 3d printer merg cu 12v. Dar nu peste 20.Chinezii vand orice, dar asta nu inseamna ca sunt si meseriasi. Link spre comentariu
Darius_Tm Postat Noiembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 Dar acele servo-motoare folosite pe sisteme de automatizare (24V 1,1 A 650 rot min si 3 fire) le pot folosi in locul la NEMA 17 ? Cum se face legarea ? Link spre comentariu
marianx Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Pentru servomotoare ai nevoie de drivere speciale, mult mai scumpe decat cele pentru motoare pas cu pas. Nu merg conectate in locul mpp-urilor. Link spre comentariu
Darius_Tm Postat Noiembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Cum aleg driverul daca stiu doar specificatile motorului ? (specificatile sunt mai sus) Link spre comentariu
marianx Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Nu prea ai ce sa alegi, poate doar pretul sa fie cat mai mic. Nu e necesar un driver cu TB6560, merge si unul cu putere mai mica la iesire, implicit mai ieftin. Poti incerca sa cauti drivere pentru motoarele printerelor 3D, sunt mai mici si mai ieftine, problema cu ele fiind ca sunt mai greu de cablat (nu includ jumperi pentru setari curent motor, stabilizator 5v pt partea logica, nici macar circuitul de reset nu-l au pe placa).In concluzie, un driver cum este cel din prima ta postare este ok pentru un incepator, indiferent ce motoare vrei sa pui pe el vor merge. Poate sursa ar fi bine sa o schimbi cu una de tensiune mai mica sau un simplu transformator cu redresare si filtrare (cel din urma e mai ieftin decat o sursa in comutatie). Link spre comentariu
Darius_Tm Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 nu sunt sigur , se pot folosi acele motoare servo ce le-am descris mai sus cu placa chinezeasca 3axe 3.5 A ? (in loc de motoare pas cu pas ) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum