Vizitator audiobudha Postat Noiembrie 16, 2013 Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 Din experienta proprie,( bazata pe utilizarea unei perechi de incinte Tannoy si pe lucrul cu mai multe tipuri de difuzoare DC Tannoy de diametre diferite ) pot sa spun cateva pareri proprii: - in momentul de fata difuzoarele demontate si remontate au diagrama polara modificata, ceea ce le face bune doar pentru teste. Desigur, daca proprietarul se impaca cu ideea si functionarea, nu mai conteaza cum suna! * o sa vedem la final cum o sa sune - nu stiu ce planuri a utilizat cel citat! Cat de Tannoy sunt planurile, mai ales ca firma nu prea a dat planuri de la incintele lor, care, sunt, in general, hornuri f.complexe! Hornurile de pe net, mai ales cele recomandate pentru difuzoare DC Tannoy, trebuie privite cu circumspectie (valabila chestia cu COPY - PASTE) * o sa facem cutia de 210 l cu bass reflex nu hornurile . - am avut in mana 2 seturi complete de monitoare Tannoy cu filtrele aferente, NOS, dar am refuzat sa ma implic din cauza unor modificari ale membranei si a slabirii diferite a magnetilor alnico (preturile erau f.convenabile!) Decizia apartine proprietarului, dar, munca e cam in zadar! * sa speram ca totusi nu e in zadar Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Daca tu esti Cristian....te-am gasit pe Tannoy forum......m-am gandit sa-ti o mana de ajutor la problema ta:-descarca pdf-ul si ai toate detaliile pentru a-l reproduce. tannoyWB3112A.pdf Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 ..................Daca ai de gand sa le vinzi,da-mi de stire. Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 ..................Daca ai de gand sa le vinzi,da-mi de stire.Ciao , Merci de ajutor ! Sunt vandute si ajut clientul sa faca crossoverele si cabinetul . La partea electronica lucreaza un electronist si cabintele le fac eu din placaj pe un cnc . Cred ca in 2-3 saptamini se vad rezultatele . Eu am gasit urmatoarele detalii pe net ,intre timp ,pt WB3112 (linkul de mai jos ) . Cu respect , Cristian .ps. aici e experienta altui tip cind a imbunatatit filtrele , daca esti curios :http://www.jkwynn.co.uk/Project_Images/ ... X_Over.pdf Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Da,stiu pdf-ul.Ok. Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 M-am gandit sa mai postez ceva noutati : deci proiectul a mers excelent si am reusit sa construiesc incintele din placaj mesteacan de 18 ( are si 19 mm grosime dar cred ca e un melanj de mesteacan cu fag dupa nuantele de la foile de furnir - 12 bucati in total ) Sunt multumit si eu dar mai ales clientul care le-a achizitionat si achitat facturile Ca notita personala , difurile astea au un soundstage excelent cu o pozitionare clara a vocilor si instrumentelor ( testele au fost facute cu flac-uri de la Chesky si un lampas Music Angel , sursa cdp 227 esd (are 2 chipuri tda ) - ( si astea tot de la mine le are ) O sa trebuiasca sa le mai rodeze ca sa ajunga la potentialul maxim . Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Am uitat sa precizez ca prinderea s-a realizat fara holzsuruburi doar cu baghete molid uscat rindeluit de 3x3 cu adeziv poliuretanic , urmeaza sa se faca si baituirea si lacuirea cu lac de exterior pe baza de apa intr-o nuanta de wenge ( cu produsele astea lucrez personal de 7 ani - fiind solutii de finisaj profesional italiene ) .O incinta goala are cam 37 de kg si o sa punem si spike uri la un moment dat . Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Am uitat sa precizez ca prinderea s-a realizat fara holzsuruburi doar cu baghete molid uscat rindeluit de 3x3 cu adeziv poliuretanic , urmeaza sa se faca si baituirea si lacuirea cu lac de exterior pe baza de apa intr-o nuanta de wenge ( cu produsele astea lucrez personal de 7 ani - fiind solutii de finisaj profesional italiene ) .O incinta goala are cam 37 de kg si o sa punem si spike uri la un moment dat . Cutia are cam 300 litri fiind de 100 x 64 x 50 cm . Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 In speranta ca difuzoarele sunt 100% in regula:-300 de litri e ok. dar......grosimile (18mm) sunt mult prea mici.Deasemenea cutia trebuia ranforsata la interior macar cu un panou.Materialul fonoabsorbant utilizat de tine nu e cea mai buna solutie si nici amplasarea lui pe panoul frontal.Am ascultat in mai multe ocazii Tannoy MG (HPD si LSU) si daca muncesti la cutii,poti scoate ceva deosebit. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Cutia are cam 300 litri fiind de 100 x 64 x 50 cm .Un horn poate ajuta la maximum difuzorul in cauza. Chiar si dimensiunile sunt mai rezonabile!Chiar daca pare o solutie buna, incinta BR nu reuseste sa fie o solutie buna, mai ales la acuratetea reproducerii spectrului jos.Pentru varianta deja lucrata, observatiile lui felixx are strongly recommended!!! Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 In speranta ca difuzoarele sunt 100% in regula:-300 de litri e ok. dar......grosimile (18mm) sunt mult prea mici.Deasemenea cutia trebuia ranforsata la interior macar cu un panou.Materialul fonoabsorbant utilizat de tine nu e cea mai buna solutie si nici amplasarea lui pe panoul frontal.Am ascultat in mai multe ocazii Tannoy MG (HPD si LSU) si daca muncesti la cutii,poti scoate ceva deosebit. 1. Multumesc si lui VTP si lui Felixx pt idei . Clientul a hotarit sa mearga pe solutia cu bass reflex si diametrul e de 160 mm pt porturi Panoul din Fata e dublat la interior cu altul tot de 18 mm . 2 .Avem material sa facem o ranforsare la mijloc cu 2 bucati de placaj de 10-15 cm latime pt rigidizarea panourilor laterale . Capacul din spate practic ranforseaza incinta deoarece e fixat in holzsuruburi pe cele doua leaturi prins de laterale . 3. In ce priveste materialul fono ...ne-am gandit ca e o solutie acustica profesionala ( eventual vom scoate de pe panoul frontal materialul fono deoarece e prins cu benzi dublu adezive de panou . Incintele inca sunt in rodaj si probabil dupa 20 decembrie vom putea sa mai facem niste teste , camera fiind destul de mica ( 4x3 ) si cu mobilier . 4. Horn chiar ca nu mai putem face din incinta asta ...eventual mai putem face o gaura de bass reflex intre cele existente ( am router cu diverse freze si cu un sablon nu e greu de realizat ) Stima ! Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Inseamna ca ai panou frontal de 36mm....in regula. Aplica aracet din abundenta pe laterale,spate si capace (sus/jos) si adauga inca un set de panouri de 18mm.Daca nu ai acces la presa,foloseste holzsuruburi pentru fixarea acestora......din 10cm in 10cm.Capul sa intre un pic in material....1-2mm.Se pot acoperi cu chit si la final poti opta pentru acoperire cu furnir natural. 2 .Avem material sa facem o ranforsare la mijloc cu 2 bucati de placaj de 10-15 cm latime pt rigidizarea panourilor laterale . Capacul din spate practic ranforseaza incinta deoarece e fixat in holzsuruburi pe cele doua leaturi prins de laterale . Ranforsarea va trebui sa fie la fel de groasa .....material spre 30mm.....ceva asemanator cu poza.(Ignora forma si dimensiunile exterioare....este pentru un alt proiect).Retine acea cruce la interior. La constructia basreflex iti trebuie o incinta foarte rigida,mai ales daca e construita din placaj. 3. In ce priveste materialul fono ...ne-am gandit ca e o solutie acustica profesionala ( eventual vom scoate de pe panoul frontal materialul fono deoarece e prins cu benzi dublu adezive de panou . Incintele inca sunt in rodaj si probabil dupa 20 decembrie vom putea sa mai facem niste teste , camera fiind destul de mica ( 4x3 ) si cu mobilier . Scoate-l. Material profesional.....fucx. Trebuie sa imbini absorbtia cu ideea de diminuare a undelor stationare care (in cazul tau cu pereti paraleli) este mare.Materialul care sa le faca pe amandoua foarte bine ....nu exista.Trebuie lucrat multe ore la etapa aceasta. O camera de 12m2 pentru 2 x 300 litri cu 2 x 15",este foarte foarte mica.Eu cred ca ma multumeam cu un difuzor de banda larga 8" de la Fertin Acoustics....... 4. Horn chiar ca nu mai putem face din incinta asta ...eventual mai putem face o gaura de bass reflex intre cele existente ( am router cu diverse freze si cu un sablon nu e greu de realizat ) Precum zice maestrul VTP,hornul era de preferat dar ai o camera foarte mica.Deasemenea este mai greu de pus la punct din toate punctele de vedere. Gaurile pentru porturile basreflex nu se dau la intamplare.Trebuie sa le simulezi si sa le calculezi.Stiu ca te gandesti la varianta SRM (studio) dar din start e altceva.... Concentreaza viitorul material fono spre porturi,mai exact sub ele mai mult si deasupra mai putin.Incepe de la acest nivel sa adaugi/scoti in functie de preferinte/echilibru medie,bas. Relax....iti ia cateva zile treaba asta..... :naughty: Link spre comentariu
Vizitator audiobudha Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Inseamna ca ai panou frontal de 36mm....in regula. Aplica aracet din abundenta pe laterale,spate si capace (sus/jos) si adauga inca un set de panouri de 18mm.Daca nu ai acces la presa,foloseste holzsuruburi pentru fixarea acestora......din 10cm in 10cm.Capul sa intre un pic in material....1-2mm.Se pot acoperi cu chit si la final poti opta pentru acoperire cu furnir natural. Si asa incinta are 37 de kg goala ...daca mai placam suplimentar se duce greutatea la 60 de kg plus diful ajungem la 70 ceea ce nu se doreste ; Panourile sunt prinse intre ele nu cu aracet ci cu adeziv poliuretanic folosit la grinzile lamelare de acoperis . In nici un ca nu mai placam mai ales pe exterior ca nu este nici un holzsurub vizibil la exterior si chiar fiind clasa C , placajul baituit in wenge , lacuit , va avea un aspect foarte frumos . Ranforsarea va trebui sa fie la fel de groasa .....material spre 30mm.....ceva asemanator cu poza.(Ignora forma si dimensiunile exterioare....este pentru un alt proiect).Retine acea cruce la interior. La constructia basreflex iti trebuie o incinta foarte rigida,mai ales daca e construita din placaj. Cred ca o sa ranforsam si la mijloc cu o piesa asemanatoare celei propuse de tine . Scoate-l. Material profesional.....fucx. Trebuie sa imbini absorbtia cu ideea de diminuare a undelor stationare care (in cazul tau cu pereti paraleli) este mare.Materialul care sa le faca pe amandoua foarte bine ....nu exista.Trebuie lucrat multe ore la etapa aceasta. O camera de 12m2 pentru 2 x 300 litri cu 2 x 15",este foarte foarte mica.Eu cred ca ma multumeam cu un difuzor de banda larga 8" de la Fertin Acoustics....... Fain Fertinu' da nu suntem asa richy rich si raminem la saraciile astea de Tannoy ...poate se va muta omul si va avea o camera de 25-30 m2 pt auditii cum aveam eu , si atunci va auzi diferentele sonice . Precum zice maestrul VTP,hornul era de preferat dar ai o camera foarte mica.Deasemenea este mai greu de pus la punct din toate punctele de vedere. Gaurile pentru porturile basreflex nu se dau la intamplare.Trebuie sa le simulezi si sa le calculezi.Stiu ca te gandesti la varianta SRM (studio) dar din start e altceva.... Concentreaza viitorul material fono spre porturi,mai exact sub ele mai mult si deasupra mai putin.Incepe de la acest nivel sa adaugi/scoti in functie de preferinte/echilibru medie,bas. Relax....iti ia cateva zile treaba asta..... :naughty: Pai e bine ca va lua ceva timp ca vin sarbatorile ) Am vazut cum se calculeaza si porturile de bass , o sa vedem ce mai putem face ( o sa reluam cu programelul niste calcule si poate mai facem o gaura ) Am sa dublez sub porturi materialul fono si am sa il scot de pe fata . oricum e irelevant pina nu rodam macar 50 de ore si amplificatorul si difuzoarele :supz: . Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Aiurea . Programelul de socotit gaurile de BR va da rateu din prima !De ce ? Pai e simplu : pentru ca nu ai date reale privind caracteristicile tehnice ale difuzoarelor . Cele publice , oferite de firma producatoare sunt de fapt o medie a valorilor minime si maxime a unor parametrii , iar dispersia de fabricatie nu o poate controla niciun producator , si poate depasi 25% la anumite caracteristici ... oricat de ridicate ar avea standardele de calitate . Ca sa obtii rezultate bune ( la limita a ceea ce inseamna bun folosind BR , revezi observatiile lui VTP ) trebuie sa determini in mod practic , cu masuratori proprii , adevaratele caracteristici ale difuzoarelor .Sa nu spui dupa , ca nu ai fost avertizat !De altfel , astea sunt probleme tipice pentru inceput . Tunning-ul final ( individual , separat pentru fiecare incinta !!! ) e cel mai greu , ai foarte multe variabile ... Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Si asa incinta are 37 de kg goala ...daca mai placam suplimentar se duce greutatea la 60 de kg plus diful ajungem la 70 ceea ce nu se doreste ;Panourile sunt prinse intre ele nu cu aracet ci cu adeziv poliuretanic folosit la grinzile lamelare de acoperis . In nici un ca nu mai placam mai ales pe exterior ca nu este nici un holzsurub vizibil la exterior si chiar fiind clasa C , placajul baituit in wenge , lacuit , va avea un aspect foarte frumos . 37kg este foarte usoara.......Eu am pe Tannoy 10"...82kg/incinta. https://picasaweb.google.com/1155868376 ... 0/Incinta# Nu cred ca ai inteles.......18mm grosime pentru 15" este PREA PUTIN......chiar daca asculti cu 5W. Mai bine o construiesti din prima bine decat sa faci modificari ulterioare......parerea mea. Am sa dublez sub porturi materialul fono si am sa il scot de pe fata . oricum e irelevant pina nu rodam macar 50 de ore si amplificatorul si difuzoarele . Rodajul il faci doar la difuzoarele noi.....aici nu e cazul. ( o sa reluam cu programelul niste calcule si poate mai facem o gaura ) Hmm....tu ai o problema cu gaurile......la ce-ti trebuie inca una? Regleaza-le pe alea doua,construind cate un "port variabil" si cu ajutorul materialului fono...in/out...poti incepe distractia.Poate poti sa le masori si raspunsul in camera.....dar nu stiu in care camera?? :toothy2: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum