mihai1979 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Salutare la maestri! Sint (ne)fericitul posesor al statiei cb din titlu. Am luat-o din tirgul de vechituri (asa la plesneala pt ca nu am putut face proba sa vad cite canale are) platind pe ea fabuloasa suma de ... 1 €. Fara microfon si alte accesorii. Ajuns acasa am deschis conserva sa vad ochiometric daca nu au fost ciobanite bobinele. Spre mirarea mea , bobinele nu au urma de " cioban" . Dupa constatare am dat alimentare in ea 13, 5v si am vazut ca nu are consum exagerat cind e Rx. Am tras o fuga la magazin si am luat 1m de cablu 4x0,5mm ecranat pe fiecare fir in parte, o mufa mama in 4 pini pt microfon, o mufa tata pt iesire si 5 m de cablu pt antena.am gasit schema , am adaptat microfonul si butonul pt rx-tx si am conectat cablul la mufa tata pt iesire.acum problemele de care ma lovesc sint urmatoarele:1.e normal un consum de 140ma in rx si 400 ma in tx ??intreb pt ca nu stiu cum ar trebui sa fie bine 2:e posibil sa nu fie chiar nimeni aici in italia care nu foloseste asa ceva??? (Pt ca nu reusesc sa aud nimic).nu am antena special pt ea dar am citit aici: viewtopic.php?f=218&t=153247 mesajul domnului c_anicai si am realizat "jucaria".se aprinde becul pe emisie destul de tare dar pe receptie nu aud nimic. ar putea fi defect ceva ?? cum pot vedea daca am receptie fara scule speciale ?? 3:am facut ceva gresit cind am dat Tx cu montajul de mai sus?? posibil sa fi defectat ceva ??4: care este lungimea recomandata a cablului de iesire ? posibil sa nu receptionez nimic pt ca am lasat 5 m, asa cum l-am cumparat??5: a-si dori o schema si detalii tehnice pt a realiza o antena de mici dimensiuni asemanatoare cu cele ce se monteaza pe masina + o schema de swr simplu de facut si ceva explicatii despre utilizarea lui( sint la primele arme cu tehnologia RF). DANKE !! Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 :cry: nimeni?? chiar asa de grava e problema de nu am nici un raspuns?? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 E normal ca sa consume mai mult pe emisie.Eu nu te sfatuiesc sa apesi emisia fara sarcina.Eu probez si emisia si receptia cu standul de proba altfel nu stiu.Nu stiu in Italia ce canale se folosesc. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 in italia se foloseste AM, nu FM ca in majoritatea tarilor Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Sa lasam norma rf in legea ei. Azi am facut rost de antena si tot asa.... liniste totala. E chiar imposibil sa nu fie tirist in tranzit sa nu dea in statie ceva .si unde mai pui ca sint si cam la 6/7 km in linie dreapta de interporto unde trag tirurile la incarcat si descarcat.deci ... e posibil sa am prob de receptie. Ultima sansa ar fi duminica dimineata cind incep sa plece ai nostri si sa ma duc la busuri si sa vb cu cineva . In rest pt celelalte intrebari... nici un raspuns?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Si eu cred ca ai probleme de receptie. Astazi se auzeau statii spaniole in AM si fara antena, cu o bucata de coaxial de 30cm. Incearca sa pui antena undeva afara si sa asculti in jurul orelor 15-16. Macar pe unele canale ar trebui sa auzi statii, propagarea este excelenta in 27 MHZ de peste o saptamana. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 @dyogenes. Mersi de info.ai idee cam pe ce canal (am de la 1 la 40) .antena e pusa pe balcon , stau la et 4 si e antena de masina care se prinde pe tablarie. Nu are baza mag dar am adaptat-o eu.firul cald trece prin izolator si ajunge unde trebuie (asa e originala) . Pe unde trece surubul izolat, pe exteriorul izolatorului e o saiba pe care e lipita tresa pt masa.am dat o gaura intr-un capac de cas auto , am facut totul ca si cum ar fi prinsa direct pe caroseria masinii, iar dupa aia cu un cleste din plasti cu arc destul de puternic ( ceva stil crocodil pt borne baterie doar ca mai mare si de plastic) am prins toata "inventia" da balustrada balconului. Antena e un LASER (nu stiu model ) si are 1, 45m numai spicul. Daca cineva e interesat pun si detalii constructive pt ca am facut " reverse ingeenering". Am toate cotele. Maine am sa bag urechea in ea din nou sa vad poate aud ceva. Merci !!! Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Am reusit sa vad statia mergind !!!. Multumesc " tutulor" pt sfaturi ,partecipare si se poate inchide subiectul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum