Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare daca esti in viata

zahariaiulian

Postări Recomandate

Buna ziua, vreau sa ma ajutati sa gasesc sau sa fac un sistem: Sa aiba un contdown de 60 min sau ceva de genul, prin care sa oblige persoana respectiva in minutul 1 ramas din cele 60 min sa apese un buton prin care reseteaza din nou countdownul la 60 min. Asta sa poata sa faca doar in ultimul minut. Daca nu apasa si timpul s-a scurs sa actioneze un releu. Sau un soft ceva sa stinga pc-ul in ultimul minut daca nu apesi tasta X. Multumesc frumos pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zahariaiulian

5

• ratza

3

• validae

2

• leoncris

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Timpul meu liber tinde către cifre negative, din păcate. Schema ar conţine un PIC sau un Atmel, un buton, un tranzistor şi releul. Eventual afişaj dacă ai nevoie.

Link spre comentariu

TERMINATI CU PROSTIILE , WINDOWS STIE SA FACA SINGUR ASTA.

Pentru a programa oprirea calculatorului, în caseta RUN command SE introduce comanda de mai jos:

shutdown -s -t [numărul de secunde după trecerea cărora se va opri calculatorul]

După scrierea comenzii apăsăm tasta Enter.(ok) În acel moment, un mesaj ne va înștiința că sistemul se va opri automat după epuizarea timpului setat.

În cazul în care calculatorul urmează să se oprească însă nu ai terminat ce aveai de făcut ori vrei să schimbi intervalul de timp după care acesta se va opri, poți anula în orice moment oprirea programată activă cu ajutorul comenzii:

shutdown -a

Apăsăm tasta Enter(OK) și așteptăm ca sistemul de operare să afișeze mesajul de confirmare, a anulării opririi programate.

Link spre comentariu

Nu, nu ai inteles. Sistemul asta trebuie implementat intr-un dispecerat. Daca cumva dispecerul nu apasa acel buton din 60 in 60 min atunci eu voi primi un mesaj pe telefon si voi trimite o echipa de interventie in acel obiecti sa verific ce s-a intamplat cu acel dispecer. Am zis in cel mai rau caz, nu se poate face nici un sistem sa faca chestia asta dabia atunci sa apelez la un soft pe pc care sa faca chestia asta, in caz ca in ultimul minut din acele 60, doar in ultimul minut daca nu apasa tasta "X" sa se inchida calculatorul. Daca pc-ul se inchide, eu atunci monitorizez daca pc-ul este aprins si cand s-a stins imi declanseaza un releu care acela trasmite intru dispozitim de comunicare (seka sms) si ma anunta pe telefon ca persoana Q nu mai este capabila sa apese acel buton. Cand apasa pe acel buton "X" sa restarteze acel timer si sa inceapa de la inceput. Nu stiu daca ati vazut serialul "LOST" cei din film aveau un computer in acel buncar unde trebuia sa apes un buton din X in X ore :P. Doresc sa gasesc o rezolvare. Multumesc pentru antentie.Daca cineva poate sa faca acesti sistem contra cost binenteles astept un PM.De preferat as vrea sa-l fac eu :PPS: Multe vieti se bazeaza pe un dispecer. Daca acel dispecer nu mai poate actiona este foarte nasol. Si trebuie sa verificam ca nimeni nu pateste nimic.

Link spre comentariu

Exista o schema intr-unul din almanahurile Tehnium care face exact asta, la un timp de 30-60 minute da un semnal sonor timp de cateva secunde, timp in care prin apasarea unui buton se anuleaza oprirea unui TV.Daca in secundele cat suna avertizarea nu se apasa butonul de anulare, TV-ul se stinge.Schema era usor de realizat, fiind construita cu un circuit logic de generatie CMOS. O sa caut acasa in colectie, vedeti ca se gaseste pe net colectia Tehnium scanata si arhivata.Schema e similara dispozitivului DSV (dispozitiv de siguranta si vigilenta) de pe locomotive, acolo are functia de a opri trenul daca mecanicul nu mai e capabil sa apese o pedala la 30 de secunde.Inainte i se spunea dispozitivul Om Mort, prietenii stiu de ce :rade:

Link spre comentariu

Exista o schema intr-unul din almanahurile Tehnium care face exact asta, la un timp de 30-60 minute da un semnal sonor timp de cateva secunde, timp in care prin apasarea unui buton se anuleaza oprirea unui TV.Daca in secundele cat suna avertizarea nu se apasa butonul de anulare, TV-ul se stinge.Schema era usor de realizat, fiind construita cu un circuit logic de generatie CMOS. O sa caut acasa in colectie, vedeti ca se gaseste pe net colectia Tehnium scanata si arhivata.Schema e similara dispozitivului DSV (dispozitiv de siguranta si vigilenta) de pe locomotive, acolo are functia de a opri trenul daca mecanicul nu mai e capabil sa apese o pedala la 30 de secunde.Inainte i se spunea dispozitivul Om Mort, prietenii stiu de ce :rade:

Exact. Multumesc!
Link spre comentariu

Încă de acum câteva zeci bune de ani a existat unsistem similar inclusiv pe unele tipuri de tramvaie(străine, desigur !).

Multe vieti se bazeaza pe un dispecer. Daca acel dispecer nu mai poate actiona este foarte nasol. Si trebuie sa verificam ca nimeni nu pateste nimic.

Vă asigur că am înţeles perfect ceea ce doriţi.Nu credeţi totuşi că soluţia acestei probleme deosebitde serioasă (mai ales din punct de vedere juridic) nupoate fi găsită pe un forum de amatori ?Trebuie să apelaţi numai la o firmă autorizată care (pebaza unui contract legal întocmit) să-şi asume parteade responsabilitate în ceea ce priveşte siguranţa înfuncţionare a sistemului. Sistemul trebuie neapărat (şi aşa este şi corect în acest caz) să fie omologat.
Link spre comentariu

Daca nu exista norme scrise care sa reglementeze un astfel de aparat in cazul dvs. atunci solutia este sa-l construiti in regie proprie ca pe un dispozitiv de siguranta de uz personal.In cazul dsv montate pe tramvaie si trenuri este alta situatie, sunt normative stabilite de zeci de ani privind aceste aparate, ele servesc sigurantei circulatiei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări