alin 105 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Salut,Am nevoie de un pic de ajutor ....Am cumparat doua actuatoare de portiera auto pe care vreau sa le includ la un mic utilaj din atelierul meu.Ca idee generala,actuatoarele trebuie sa miste fiecare o tija de metal ( ca niste mici zavoare). Cum se leaga cele 5 fire ( alb, maro, verde,albastru si negru) in asa fel incat sa obtin deplasarea si mentinerea tijei actuatorului la cele doua capete de cursa?Adica faza 1 - maxim ridicat, faza 2 -maxim coborat.Multumesc anticipat pentru ajutor.Poze cu actuatorul:un render cu montajul dorit : Link spre comentariu
asyx Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 de obicei 2 fire sunt motorul iar celelalte 3 sunt contacte.nu stiu sa-ti spun care.trebuie sa le indentifici.in mod clasic se alimenteaza timp de o secunda,motorul.el face cursa maxim si ramane in acea pozitie.pentru a reveni,de inverseaza polaritatea tot pentru timp scurt.se poate folosi,pentru capat de cursa,contactele aferente. Link spre comentariu
Big Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 e corect ce a spus colegul mai sus, firele motorasului sunt primele 2 de sus, de obicei albastru si verde. din desen nu imi dau seama unde va fi pozitionat motorasul si ce va face. Link spre comentariu
moduino Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Albastru si verde sunt pentru alimentarea motorului, negru este comun si se inchide spre alb sau maro, in functie de pozitia actuatorului. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Se pare ca fara modulul de comanda dedicat, actuatoarele executa miscari dubioase si cam necontrolate.Alimentat "din mana" , la 12 V, nu ramane la capat de cursa si face foarte urat...@big,actuatoarele nu apar in imagine, ele practic vor fi montate sub placa de baza, tija lor fiind conectata la acei cilindrii cromati ( 3 buc, mijloc jos in poza) Link spre comentariu
ggi Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Nu sta pe capat de cursa nici alimentat cu modulul dedicat; acela doar da un impuls de durata scurta, cam cat sa faca o cursa actuatorul. Broasca portierei e cea care face si tija actuatorului sa ramana pe unul din capetele cursei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum