Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Actuator portiera cu 5 fire

alin 105

Postări Recomandate

Salut,Am nevoie de un pic de ajutor ....Am cumparat doua actuatoare de portiera auto pe care vreau sa le includ la un mic utilaj din atelierul meu.Ca idee generala,actuatoarele trebuie sa miste fiecare o tija de metal ( ca niste mici zavoare). Cum se leaga cele 5 fire ( alb, maro, verde,albastru si negru) in asa fel incat sa obtin deplasarea si mentinerea tijei actuatorului la cele doua capete de cursa?Adica faza 1 - maxim ridicat, faza 2 -maxim coborat.Multumesc anticipat pentru ajutor.Poze cu actuatorul:post-38270-139829707653_thumb.jpgun render cu montajul dorit :post-38270-13982970766_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alin 105

2

• asyx

1

• Big

1

• moduino

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

de obicei 2 fire sunt motorul iar celelalte 3 sunt contacte.nu stiu sa-ti spun care.trebuie sa le indentifici.in mod clasic se alimenteaza timp de o secunda,motorul.el face cursa maxim si ramane in acea pozitie.pentru a reveni,de inverseaza polaritatea tot pentru timp scurt.se poate folosi,pentru capat de cursa,contactele aferente.

Link spre comentariu

Se pare ca fara modulul de comanda dedicat, actuatoarele executa miscari dubioase si cam necontrolate.Alimentat "din mana" , la 12 V, nu ramane la capat de cursa si face foarte urat...@big,actuatoarele nu apar in imagine, ele practic vor fi montate sub placa de baza, tija lor fiind conectata la acei cilindrii cromati ( 3 buc, mijloc jos in poza)

Link spre comentariu

Nu sta pe capat de cursa nici alimentat cu modulul dedicat; acela doar da un impuls de durata scurta, cam cat sa faca o cursa actuatorul. Broasca portierei e cea care face si tija actuatorului sa ramana pe unul din capetele cursei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări