Vizitator ignition Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Ma intereseaza daca stie cineva cu se poate (sau daca se poate) adapta un mobil GSM (sa zicem Nokia 5110) in asa fel incat sa obtine din el un post telefonic fix (o mufa RJ11).Stiu ca exista pe piata interfata mobilink pt. asa ceva insa este mult prea scumpa (~250E/per canal). Am mai vazut pe Internet alte dispozitive numite Cell Socket sau Cell Dock care fac asta insa a fost imposibil sa gasesc asa ceva pe piata Romaneasca.Scopul final este posibilitatea de a conecta la el (adica la portul RJ11) un PBX VoIP printr-o interfata FXO. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Salut.Adaptoare probabil ca exista chiar daca eu nu am auzit de asa ceva.Cu mitsubishi trium astral se poate forma un numar de telefon la o centrala digitala doar apropiind casca telefonului mobil de microfonul telefonului fix si formand numarul (la apasarea unei taste "mobilul" emite pe casca ca ton de apasare a tastei chiar dtmf).Poti incerca sa cuplezi la interfata telefonului pe conectorii de hands-free o schema simpla de telefon fix si asa cred ca poti sa-l folosesti.Dar atat.Nu cred ca va functiona caller id sau alte functiuni specifice telefonului.Ca idee la nokia nu merge varianta asta, avand doar ton simplu la apasarea tastei.Parerea mea este ca e complicat sa modifici un telefon, construit sa functioneze in gsm, pe retea de telefonie fixa.Daca vrei sa interfatezi o centrala telefonica cu un telefon gsm, trebuie sa ai acces la functiile de apelare ale telefonului(tastatura si ecranul),plus un circuit care sa decodifice semnalele dtmf trimise de centrala si sa le aplice tastaturii telefonului (ericssonn are ca accesoriu tastatura).Daca vrei ca un apel din reteaua gsm sa fie trimis centralei trebuie sa ai acces la ceea ce se afiseaza pe ecran plus acces la butoanele de call si cancel.Aceste circuite se pot face dar necesita microcontrolere + soft-ul de comanda + un accesoriu (ca la ericssonn - tastatura,care se demonteaza pentru a avea acces la conexiuni) sau demontarea telefonului pentru a avea acces la conexiunile electrice ale tastaturii sau microcontrolerul sa simuleze o asemenea tastatura.Cauta pe cineva care lucreaza cu microcontrolere care sa-ti faca montajul electronic + soft-ul necesar pe modelul de telefon gsm care il ai.Oricum,daca vrei ca sa se poata realiza si transferul catre numerele de "interior" la apelarea numarului telefonului gsm,pe langa circuitul electronic,centrala trebuie sa aiba un meniu vocal pentru a putea folosi tonul trimis de telefonul gsm (cred ca atunci se trimite dtmf in timpul convorbirii la apasarea unei taste).Depinde de constructia centralei telefonice si de optiuni vrei. Succes. PS: daca vrei ca la apelarea telefonului gsm din centrala sa apeleze un singur numar poti folosi functia rapida de apelare cu un electromagnet care sa apese pe tasta 2 (sau alta) prin intermediul unui circuit decodificator dtmf, adaptat la un telefon fix clasic modificat astfel ca la detectarea soneriei sa cupleze contactele butonului furcii microreceptorului iar semnalele audio sa fie transmise prin accesoriul hands-free. Exemple de scheme cu decodificatoare dtmf : http://www.controlplus.nl/proj_e.htm ; http://www.raphnet.net/electronique/dtm ... ecoder.php ; http://www.g8dhe.com/newlogic/dtmf_remote_decoder.htm (gasite pe google la cautarea expresiei "dtmf decoder" ) Link spre comentariu
Vizitator ignition Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Am uitat sa precizez ca sunt paralel cu electronica... :)Eu caut un produs numic Cellsocket sau adaptoare in acest sens, sau pe cineva capabil sa contruiasca cateva bucati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum