Vizitator me_gaton Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 am o mica problema...am facut un amplificator pe mosfet osa postez schema pe care am folosit-oproblema este urmatoarea : la inceput a mers,nu se stie ce putere...ceva mic oricum,am depistat mici erori,dupaia oscila...si parea ciudat,am zis ca e din cauza alimentarii pentru ca il alimentam la +-M 17V,bun,am modificat trafu,l-am facut de 27 de V(tinand cont ca la el pe schema scrie +-M 32V) i-am dat drumu si a iesit fum din difuzor...oooppsss...noroc ca nu era dif pe care trebuia sa il folosesc,care este problema?este gresita schema de calbaj?ceva prost?ptr ca pe + am mai multi volti iar pe - am sa zic cam cat ar trebui sa am,si mai e o problema,nu functioneaza semireglabiri(multiturn) nu fac nimik,cel de bias si cel de functionare in gol(mers in gol) ceva de genul asta,ajutati-ma si pe mine,am investit banii in el si eu vroiam prima oara sa imi fac pe TDA7294 am zis ca e mai simplu si nu asa sofisticat si nu avea rost sa ma complic..dar m-a sfatuit fratemiu sa fac pe mosfet mai sofisticat si mai placut(ca sunet:P) am zis ca stie si m-am luat dupa el...deci...voi ce parere aveti?tinand cont ca eu vreau sa imi fac un subwoofer(cel de la difuzoare/difuzor BM) Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 ca sa fie mai usor pt cei care vor sa ne ajute....schema este achizitionata de aici http://users.otenet.gr/~athsam/power_am ... et_eng.htm Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 deci....nimeni nu ma ajuta si pe mine? :( :( Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Schema pare a fi destul de simpla, presupun ca problema vine de la reglajele din acele potentiometre, citeste cu atentie manualul de pe siet si vezi exact ce e de facut.Bafta! Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 problema sta in felul urmator....prima oara a fost gresit cablajul facut....o sa pun o poza sa vedeti unde era intrerupt( in locul unde e cu rosu taiat)....dar amplificatorul mergea...nu se stie pana la ce putere ca nu iam dat tare....dupa corectarea problemei amplificatorul a inceput sa oscileze, el era alimentat la +-20V, am marit tensiunea ca neam gandit ca oscileaza de la CI-ul ala ca e alimentat foarte putin...am modificat transformatorul si a ajuns la tensiunea de +-27V ( in schema zice sa fie de +-30) si cand iam bagat iar tensiune, un difuzor de proba....sa fasait difuzorul..sa ars .....am scos tranzitori si iam masurat...si am depistat ca 2 dintre ei sunt arsi....si aia sunt IRF540 ambi tranzistori....IRF9540 nu sau ars....care ar fi problema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum