Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o problema cu un amplificator de 45W8Ohmi/75W4Ohmi pe Mosfet

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

Vizitator me_gaton

am o mica problema...am facut un amplificator pe mosfet osa postez schema pe care am folosit-oproblema este urmatoarea : la inceput a mers,nu se stie ce putere...ceva mic oricum,am depistat mici erori,dupaia oscila...si parea ciudat,am zis ca e din cauza alimentarii pentru ca il alimentam la +-M 17V,bun,am modificat trafu,l-am facut de 27 de V(tinand cont ca la el pe schema scrie +-M 32V) i-am dat drumu si a iesit fum din difuzor...oooppsss...noroc ca nu era dif pe care trebuia sa il folosesc,care este problema?este gresita schema de calbaj?ceva prost?ptr ca pe + am mai multi volti iar pe - am sa zic cam cat ar trebui sa am,si mai e o problema,nu functioneaza semireglabiri(multiturn) nu fac nimik,cel de bias si cel de functionare in gol(mers in gol) ceva de genul asta,ajutati-ma si pe mine,am investit banii in el si eu vroiam prima oara sa imi fac pe TDA7294 am zis ca e mai simplu si nu asa sofisticat si nu avea rost sa ma complic..dar m-a sfatuit fratemiu sa fac pe mosfet mai sofisticat si mai placut(ca sunet:P) am zis ca stie si m-am luat dupa el...deci...voi ce parere aveti?tinand cont ca eu vreau sa imi fac un subwoofer(cel de la difuzoare/difuzor BM)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

2

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

problema sta in felul urmator....prima oara a fost gresit cablajul facut....o sa pun o poza sa vedeti unde era intrerupt( in locul unde e cu rosu taiat)....dar amplificatorul mergea...nu se stie pana la ce putere ca nu iam dat tare....dupa corectarea problemei amplificatorul a inceput sa oscileze, el era alimentat la +-20V, am marit tensiunea ca neam gandit ca oscileaza de la CI-ul ala ca e alimentat foarte putin...am modificat transformatorul si a ajuns la tensiunea de +-27V ( in schema zice sa fie de +-30) si cand iam bagat iar tensiune, un difuzor de proba....sa fasait difuzorul..sa ars :) .....am scos tranzitori si iam masurat...si am depistat ca 2 dintre ei sunt arsi....si aia sunt IRF540 ambi tranzistori....IRF9540 nu sau ars....care ar fi problema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări