Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GLA amp

Postări Recomandate

Un subiect de pe diyaudio care zic ca merita discutat si la noi.Amplificatorul obtine rezultate foarte bune in simulari desi nu are o structura simetrica la etajul diferential.Cateva rezultate in LTSpice:0.0004% THD la 10khz, 1V intrare0.001% THD la 1khz si la 20khz, 1V intrareA prezentat Alex mm o varianta de PCB pentru aceasta schema cu 2 perechi de finali.Mai jos este schema, fata de varianta originala am marit conzii de 47p peste tranzistorii driveri la 100p, cu cei de 47p oscileaza foarte tare in simulator daca pun 2 perechi de finali. Cu doar o pereche de finali pare sa mearga ok si cu 47p.Pareri?

GLA amp.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca nu ma insel este un amplificator cu 3 etaje de amplificare, primele doua de tip transconductanta iar cel de-al 3-lea de tip transimpedanta. Nu are pol dominant de tip miller, lucreaza cu poli distribuiti. Pana aici mie unul imi pare o schema riscanta care promite un castig in bucla deschisa mare si un slew-rate destul de mare. Daca e facuta bine schema s-ar putea sa livreze ceea ce promite dar asa cum e se apleaca prea tare asupra reactiei negative , principiul sau de corectie si mai putin asupra liniarizarii circuitelor fara corectie. Etajul de intrare parca este prea simplu pentru a putea atinge nivelul distorsiunilor din simulare. Nici TIS-ul nu e tratat mai bine. Genul asta de schema se gasea mult prin anii 70'-80' in amplificatoarele de varf cand se credea ca feedback-ul negativ rezolva toate belelele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări