dj_radu69 Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 salutare all as vrea sa stiu ce imi trebe / cat ma costa / si de unde cupmar / aparatele ca sa devin radio amator ? cine are rabdare sa imi explice mai multe contact aici ID de messenger : dj_radu69 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Intai trebuie sa iti placa si sa vrei. Aparatura se gaseste de vanzare, bani sa ai (intre 150 si cateva mii de euro) sau poti sa ti-o construiesti. Trebuie sa dai examen, programa e pe site-ul IGCTI. Sau poti sa nu te autorizezi si sa lucrezi prin benzile libere (in 27MHz ai voie cu 4W, in 446 ai voie cu...0,5 W si fara antena exterioara). In schimb, in CB (citizen band=27MHz) aparatura este foarte ieftina. Gasesti de la 50 ron (SH, de pe la taximetristi) pana la 1100 sau mai mult, dar aparatura noua. Aparatura de vanzare gasesti pe "anunturi yo" (cauta cu google) sau radioamator.ro . Mai sunt si altele. Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Ca sa devii radioamator emisie iti trebuie in primul rand o autorizatie pe care o obtii dupa ce ai deja un certificat de radioamator. Ca sa ai un certificat de radioamator trebuie sa dai un examen. De unde esti? pune si tu locatia... Uite , pe 7 octombrie este o sesiune ordinare de examinare la Iasi la IGCTI. O sa fiu si eu acolo. Pana una alta intra pe : http://www.igcti.ro la sectiunea servicii de radioamator pentru programa, legislatie etc..... http://www.radioamator.ro - site dedicat cu de toate ( inclusiv vanzari-cumparari de echipamente). Eventual ia legatura cu un radioclub de la tine din localitate unde o sa gasesti sigur sprijin. Daca ai nelamuriri, intreaba si sigur ti se va raspunde cu cea mai mare placere! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum