Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numarator

djmk1988

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

16

• aghora17

3

• djmk1988

3

• niq_ro

2

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...

Ar merge si o schema cu integratul MM74C945 cu 40-pin, integrat ce inglobeaza numarator up/down si decodificatoare BCD-7segment pentru a dirija direct 4 afisoare 7segment. E excelent pentru proiectul cu numaratorul pentru Rostov 105 S-1.Desi exista deficienta de scheme pe Internet iar proiectantii nu ofera o schema de aplicatie clara.Stima,ALEKS

Link spre comentariu

hmm.. 4 digiti ... ar fi perfect... desi am deja maguri care au deja numarator digital ... nu stiu daca sa ma incumet sa modific rostoavele .. oricum , tiasi fi recunoscator daca ai publica schema de numarator cu acel integrat :d

Link spre comentariu

Daca sunteti interesati, eu am pus la punct un tahograf electronic cu 4 digiti pentru Rostov 105 S-1. Tahograful este reversibil cu posibilitate de resetare iar pulsurile se aplica HIGH pe pinul 4 al microcontroller-ului. Pulsurile vin dintr-un sistem dioda emisiva IR - fotodioda + tranzistor, montate in dreptul tamburului rolei acceptoare. Am sa prezint si modalitatile de fixare cu tot cu poze, la timpul potrivit.L-am implementat intr-un PIC16F84a dar functioneaza cu mici modificari si in PIC16F628.Am folosit multiplexare pentru afisoare. Testele le-am efectuat in PIC Simulator IDE.Tahograful functioneaza excelent dar lucrez momentan la o posibilitate de stocare a pozitiei contorului la scoaterea de sub tensiune a magnetofonului.Am sa postez schema pe care am gandit-o mai spre seara. Montajul practic il voi realiza in zilele urmatoare.Stima,ALEKS

Link spre comentariu

Aici schema pe care am desenat-o in CadSoft EAGLE. Are cineva vreo obiectie referitoare la schema? Voi posta si HEX-ul dupa ce rezolv o posibilitate de stocare a valorii contorului in timpul cat magnetofonul nu e sub tensiune.

Nota: in schema nu am desenat un regulator 7805 dar trebuie folosit neaparat fiindca in Rostov 105 S-1 nu exista tensiunea de +5V.

Posted Image

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

niste rezistente de limitare de curent, eventual niste tranzistori driver. nu se incalzaste pic-ul? nu tre sa te zgarcesti la rezistente si sa umfli pretul cu afisoarele. si in plus, mai repede se gaseste o resitenta si un tranzistor decat un afisaj smecher.

Link spre comentariu

Pai am deja afisoarele (si sunt si rosii exact cum le-am dorit) de aceea am ales solutia aceasta.

Posted Image

Daca as gasi pe undeva retele rezistive din acelea cum sunt in HDD-urile SCSI vechi, le-as folosi impreuna cu alte afisoare cu consum mai mare de curent si chiar si cu acestea.

Tranzistori nu vad rostul. Daca as fi folosit afisoare mai "hamesite" dupa curent atunci niste BC-uri si-ar fi facut datoria din plin!

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

da, dar schema nu a fost ceruta de tine, asa ca trebuie sa ii oferi si lui djmk1988 o solutie.Si te rog, scoate chestia aia "Cu stima, ...", e stresanta, nu suntem la intalnire de afaceri cu cravatele sa ne stranga de gat si sacoul sa ne tina spatele drept.

Link spre comentariu

Pai nu cu 16F84a il folosesc in montaj. Nu am nicaieri PIC16F628 in CadSoft EAGLE deci n-am stiut cum sa desenez. In plus am mai mult spatiu de stocare in 16F628 decat in 16F84a plus ca ultimul e ceva mai scump.Oscilator pentru 16F84a era cu un cuart la 4MHz si 2 condensatori de 22pF daca-mi amintesc bine.Stima,ALEKS

Link spre comentariu

:partyman:

Aia e semnatura mea! Eu ce sa-i fac daca asa mi-am ales eu semnatura!

Pai, djmk1988 va mai astepta vreo cateva minute pana introduc si ceva rezistori in schema plus un regulator 7805.

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări