Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prezentare Proteus

Vizitator Answer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

49

• Rabulea Sergiu

35

• vasile eugen

15

• costyy86

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am vrut sa simulez un dual volt-ampermetru, am si hexurile atat pentru simplu cat si pentru dublu volt-ampermetru, dar cu ambele face la fel.Atasez si schema.

La simulari mai da rateuri, incepe de la "0" leaga doar LCD-ul si dai sa afiseze ceva simplu, creaza un soft simplu, uite un exemplu, la mine functioneaza:post-9441-139829562953_thumb.jpgincearca sa conectezi la fel ca la mine, D0,1,2,3 nu-i mai lega la masa.....
Link spre comentariu

Multumesc, dar nu am creat eu softul si sincer nici nu ma pricep sa creez softuri...am citit eu ceva am vrut sa ma apuc sa invat, dar sncer paraca e prea greu, sau nu inteleg eu.....

Link spre comentariu

Multumesc, dar nu am creat eu softul si sincer nici nu ma pricep sa creez softuri...am citit eu ceva am vrut sa ma apuc sa invat, dar sncer paraca e prea greu, sau nu inteleg eu.....

La inceput e mai greu, dupa acea e mai dificil, glumesc, i-mi place sa cred ca ma pricep dar nu e chiar asa, una peste alta stiu si pot ceva doar in Bascom si microcontrolere doar Atmel. Sa faci un voltmetru nu e chiar asa de greu, de soft vorbesc, dar trebuie totusi un pic de documentaie si timp pentru initiere.
Link spre comentariu

La inceput e mai greu, dupa acea e mai dificil, glumesc, i-mi place sa cred ca ma pricep dar nu e chiar asa, una peste alta stiu si pot ceva doar in Bascom si microcontrolere doar Atmel. Sa faci un voltmetru nu e chiar asa de greu, de soft vorbesc, dar trebuie totusi un pic de documentaie si timp pentru initiere.
Multumesc ca ai pomenit de Bascom...de cand ai postat mesajul anterior ma chinuiam sa imi aduc aminte de acest program si nu am reusit... :rade:
Link spre comentariu

.............Multumesc ca ai pomenit de Bascom...de cand ai postat mesajul anterior ma chinuiam sa imi aduc aminte de acest program si nu am reusit... :rade:

La Atmel poti gasi programator USBasp ieftin de la "ole" si cu Bascom poti incepe sa mesteresti cite ceva, de un timp Bascomul are suport pentru astfel de programator si poti programa direct din el.
Link spre comentariu

Am vrut sa simulez un dual volt-ampermetru, am si hexurile atat pentru simplu cat si pentru dublu volt-ampermetru, dar cu ambele face la fel.Atasez si schema.

La simulari mai da rateuri, incepe de la "0" leaga doar LCD-ul si dai sa afiseze ceva simplu, creaza un soft simplu, uite un exemplu, la mine functioneaza:[attachment=0]p.jpg[/attachment]incearca sa conectezi la fel ca la mine, D0,1,2,3 nu-i mai lega la masa.....
Am urmarit un tutorial pe youtube cum sa fac un program in bascon cum sa apara un text pe LCD si desi am facut exact ca acolo, nu imi apare textul, aceaiasi problema, imi poti da tu o schema simpla cu lcd 16 x 2 si cu tot cu hex, sa verific daca merge sa nu fie ceva de la programul meu.
Link spre comentariu

Am urmarit un tutorial pe youtube cum sa fac un program in bascon cum sa apara un text pe LCD si desi am facut exact ca acolo, nu imi apare textul, aceaiasi problema, imi poti da tu o schema simpla cu lcd 16 x 2 si cu tot cu hex, sa verific daca merge sa nu fie ceva de la programul meu.

n.zip
Link spre comentariu

Multumesc, este ok programul insa cand am scris eu programul in Bascom, in loc de virgula puneam punct, nu se vedea bine pe youtube.Acum am alta problema, cum maresc spatiu de lucru in isis? ca spatiul este destul de limitat si nu gasesc cum sa ma extind, caci inafara lui nu pot pune componente.

Link spre comentariu

Ma scuzati ca ma bag si eu in vorba,am si eu o intrebare ,cum schimb gridul in proteus isis 7.7 profesional ,ca in meniu am numai 4 optiuni si in ce-a mai mica 0.05 inch se vede cat ecranul si unele componente nu se aliniaza cu pinii la grid?

Link spre comentariu

"costyy86" - dimensiunile de lucru se schimba la fel in ISIS cit si in ARES, in urmatoarea fereastra care se deschide se alege formatul....post-9441-139829564334_thumb.jpg"iuly" - nu stiu de unde se poate schimba dimensiunea grid-ului in afara de cele 4 presetate insa cu timpul mi-am dat seama ca sint arhisuficiente acele formate, sau poate m-am obijnuit eu cu ele .....

Link spre comentariu

Am reinstalat programul si vad ca se vede altfel,cu gridul mai mic.Acum o alta intrebare ,vreau sa fac un temporizator cu PIC16F628A ,in libraria cu care se instaleaza proteus isis exista PIC16F628A,dar ii lipsesc 2 pini ,pinul VSS si pinul VDD,eu am facut o alta librarie pentru acest pic ,dar nu pot face simulare ,nu apare cand dau proprietati pe el sa pot pune un fisier hex in el ,ca sa pot face simulare. La celalalt care ii lipsesc doi pini pot face simulare,deci cand dau proprietati pe el i-mi apar mai multe optiuni. Poate are cineva o librarie pentru PIC16F628A,cu care pot face si simulare,sau poate sa-mi explice, cand fac o noua librarie ,cum trebuie sa fac ca sa aiba si simulare?

Link spre comentariu

Nu poti face o librarie simulabila pentru procesoare (PIC, Atmel, etc).Pinii de alimentare acunsi de catre program sunt legati direct la pinii de alimentare viruali (aka: VDD si VSS).Pentru a schimba legaturile acestor pini, din meniul de proprietati se apasa pe butonul "Hidden Pins", de unde se poate redenumi Power Rail-ul unde sa fie legati.In momentul in care se vrea a se face un PCB din schema, programul leaga automat si acei pini la rail-urile stabilite in proprietatile chip-ului, la traseele fizice ce reprezinta acele rail-uri.

Link spre comentariu

Am incercat si eu sa fac un cablaj in areas, dar sincer mi se pare foarte incomod, sau poate nu stiu eu sa lucrez cu el, dupa ce fac schema dau pe areas, imi apare un tabel de unde trebuie sa selectez fiecare componenta in parte ce package sa aiva, de parca nu am selectat cand am facut schema, la eagle este mult mai simplu, sau probabil sunt eu obisnuit cu el...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări