Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prezentare Proteus

Vizitator Answer

Postări Recomandate

multumesc pentru raspuns, insa acum ma-m lovit de alta problema caruia nu reusesc sa-i dsau de cap..cand pun componentrele acestea nu au "nume" trebuie sa le pun eu numele , de exemplu R1, R2,C1, etc..in locul numarului apare semnul intrebari, ce pot face sa imi apara automat?Multumesc.

Te referi la cele existente deja in baza de date, nu mi sa intimplat pina acum in schimb la cele create de mine am aceasta problema, nu i-am dat de cap....."Rabulea Sergiu", nu nu i-am dat de cap, m-am lasat pagubas, acel leptop e folosit de copii mei (a se citi fete...) si nu prea am "acces" la el dar era bun in weekend cind sint la tara.... Astept sa se duca win-ul si atunci instalat "proaspat" o sa mai incerc o data, cind o fi ziua aia.....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

49

• Rabulea Sergiu

35

• vasile eugen

15

• costyy86

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma refer la cele deja existente, si nu la-s reinstala deoarece am pierdut fisierul cu liceenta..si pana nu il gasesc nu are rost sa il sterg.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Atunci cind mut o componenta pe cablaj, in ARES, acesta are un "obicei" si anume traseul care e deja stabilit si creat este mutat impreuna cu acea componenta, pun doua poze unde se vede ca si exemplu R3 unde este mutat, se observa traseul care o ia razna, eu personal as vrea ca traseul sa ramina pe loc......, stie cineva vre-o solutie?post-9441-139829499291_thumb.jpgpost-9441-139829499298_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu de obicei la chestii deastea rotesc piesa cu 90 grade dupa care o mut si o mai rotesc o data cu 90 inapoi.In momentul in care o rotesc ARES-ul o "dezlipeste" de traseu.Eu mi-am reconfigurat butoanele pentru a putea lucra cu mana stanga (cu dreapta mesteresc la mouse), si printr-o simpla apasare de tasta piesa se roteste, ca la un joc video.Spor.

Link spre comentariu

Eu de obicei la chestii deastea rotesc piesa cu 90 grade dupa care o mut si o mai rotesc o data cu 90 inapoi.In momentul in care o rotesc ARES-ul o "dezlipeste" de traseu.Eu mi-am reconfigurat butoanele pentru a putea lucra cu mana stanga (cu dreapta mesteresc la mouse), si printr-o simpla apasare de tasta piesa se roteste, ca la un joc video.Spor.

Ha, cita dreptate ai! si culmea e ca o stiam dar nu mi-a "venit" niciodata cind a fost cazul, multumesc.Eu nu mi-am configurat tastatura ci am incercat sa invat configuratia "nativa", merge rotirea cu + si - de la tastatura numerica, ma declar multumit si asa, oricum "secretul" consta in a invata aceste scurtaturi care sint foarte utile....
Link spre comentariu

Eu nu mi-am configurat tastatura ci am incercat sa invat configuratia "nativa", merge rotirea cu + si - de la tastatura numerica, ma declar multumit si asa, oricum "secretul" consta in a invata aceste scurtaturi care sint foarte utile....

Eu am reconfigurat-o ca sa nu alerg cu mana deasupra tastaturii, rotirea fiind de pe + si - , schimbarea layer-ului de lucru de pe space si grid-ul pe F1, F2, etc.Am reconfigurat rotirea peselor pe literele "a" si "s" iar grid-ul pe "1, 2, 3" etc, in felul acesta nu mai alerg cu mana, este exact ca si cand ma joc un joc video. :dans:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator horincar

Pentru inceput multe salutari si la urari de bine pentru anul 2013.Sunt la inceput si eu in Proteus si am o nelamurire. Cum facem pertea din jurul traseului sa ramana necorodata in PCB. Adica la terminatea PCB-ului softul sa umple partea fara traseu pentru a fi cat mai putin de corodat. Sper ca am fost inteles. Din aceasta cauza am refacut schema in Eagle si am scos cablajul acolo, dar cred ca se poate si aici, dar nu gasesc eu.Multumesc

Link spre comentariu

R :Ares - tools - Power plane generatorvezi ca sunt setari pt distanta dintre trasee si zona acoperita, + poti sa adaugi puncte sa modifici zonele acoperite ( click dr pe zona acoperita add vertex)post-19775-13982955711_thumb.jpgI: aveti ideie de librarii suplimentare pentru piese? atat in ISIS cat mai ales in Ares ?m-ar interesa pentru un traf, buton, led libraria pt ares

Link spre comentariu

....................... aveti ideie de librarii suplimentare pentru piese? atat in ISIS cat mai ales in Ares ?m-ar interesa pentru un traf, buton, led libraria pt ares

E atit de usor sa creezi unele noi incit personal nici nu ma mai complic sa caut.
Link spre comentariu

....................... aveti ideie de librarii suplimentare pentru piese? atat in ISIS cat mai ales in Ares ?m-ar interesa pentru un traf, buton, led libraria pt ares

E atit de usor sa creezi unele noi incit personal nici nu ma mai complic sa caut.
Poti sa explici cum faci?
Link spre comentariu

In proteus lCD-ul 16 x 2 nu arata caracterele? am facut un montaj dar nu arata nimic doar se lumineaza display insa nu apare nici un caracter.

Functioneaza perfect la mine, ai o greseala......
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări