Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prezentare Proteus

Vizitator Answer

Postări Recomandate

Pai din sistem apesi pe System si ai acolo Set colours, iar de acolo modifici toate culorile din program.

Voiam doua culori diferite, cind modific sau cind trasez sa fie o culoare iar traseul creat o alta culoare nu e o problema prea mare insa e deranjant ca nu prea se vede traseul cind ma joc cu el, cind il modific...Asa, "unroute all" banuiesc ca nu are sau cel putin eu nu l-am gasit, adica sa desfac/stric (nu stiu cum sa ma exprim) toate traseele odata care au fost deja create. Pe rind merge cu Delete Route.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

49

• Rabulea Sergiu

35

• vasile eugen

15

• costyy86

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Voiam doua culori diferite, cind modific sau cind trasez sa fie o culoare iar traseul creat o alta culoare nu e o problema prea mare insa e deranjant ca nu prea se vede traseul cind ma joc cu el, cind il modific

Pai asa nu cred ca se poate, el la traseul cu care te joci il face outline, dupa ce ai terminat il umple. Cel putin pentru mine ii de ajuns.

Asa, "unroute all" banuiesc ca nu are sau cel putin eu nu l-am gasit, adica sa desfac/stric (nu stiu cum sa ma exprim) toate traseele odata care au fost deja create. Pe rind merge cu Delete Route.

Ba se poate face:Selectezi Track Mode si cu click dreapta faci drag peste tot circuitul.In momentul acela el iti selecteaza toate traseele, dar nu si componentele sau ce mai ai tu pe acolo.Dupa asta poti da Delete Route si ti le sterge pe toate care sunt selectate.Spor la mesterit si un An Nou Fericit si plin de realizari de succes.
Link spre comentariu

Selectezi Track Mode si cu click dreapta faci drag peste tot circuitul.In momentul acela el iti selecteaza toate traseele, dar nu si componentele sau ce mai ai tu pe acolo.Dupa asta poti da Delete Route si ti le sterge pe toate care sunt selectate.Spor la mesterit si un An Nou Fericit si plin de realizari de succes.

Asta era, multumesc de urari, la fel si tie si la toti forumistii.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Proteus are capsule 3D in fisiere *.VML de fapt in acele fisiere sint mai multe tipuri de capsule, pe categori, de exemplu conector tata LPT se gaseste in fisierul "Dsub_connector.VML" cu numele "D25_male". Stie cineva cu ce se pot vedea acele fisiere? Nu neaparat grafic poate fi si text dar sa-mi pot da seama ce este in acel fisier si cite capsule. Intreb pentru ca in momentul de fata nu stiu precis ce fel de capsule are in el Proteus.

Link spre comentariu
Vizitator zoliman

Salutare tuturor am si eu cea mai tampita intrebare: de unde pun piesele din biblioteca ptr ca la library manager toate sunt pe read onlyde unde pun si eu niste leduri rezistente tranzistori etc :nebunrau:

Link spre comentariu

pentru a pune componente in foaia de lucru din partea stanga apesi pe butonul "Package Mode" (cu semnul de integrat desenat pe el in ARES si cu semnul de amplificator operational in ISIS) si apesi dupa aceea pe butonul "P" (care inseamna "Pick from libraries"), moment in care ti se deschide o fereastra noua. De acolo iti alegi componentele cu dublu click, cand ai teminat de ales componente apesi OK. El iti va pune componentele alese in ferestruica din partea stanga. Pentru a le pune pe foaia de lucru: click stanga pe componenta si apoi click stanga in foaia de lucru, in acel moment el iti "leaga" piesa de mouse, de acolo cred ca te descurci.Spor!

Link spre comentariu

daca tot este deschis acest topic ,doresc sa intreb ca incepator , pentru a simula o schema,trebuie intii facuta schema simpla sau trebuie date anumite prorietati?

Faci Schema normal ca sa zic asa, treci valorile copmponentelor care unde trebuie si pesi butonul play. Daca apare o eroare iti da el de stire.
Link spre comentariu

Am scris mai sus cum faci asta. Daca citeai inainte sa intrebi aflai raspunsul.

pentru a pune componente in foaia de lucru din partea stanga apesi pe butonul "Package Mode" (cu semnul de integrat desenat pe el in ARES si cu semnul de amplificator operational in ISIS) si apesi dupa aceea pe butonul "P" (care inseamna "Pick from libraries"), moment in care ti se deschide o fereastra noua. De acolo iti alegi componentele cu dublu click, cand ai teminat de ales componente apesi OK. El iti va pune componentele alese in ferestruica din partea stanga. Pentru a le pune pe foaia de lucru: click stanga pe componenta si apoi click stanga in foaia de lucru, in acel moment el iti "leaga" piesa de mouse, de acolo cred ca te descurci.Spor!

Link spre comentariu

dar softul care vreau sa-l testez cum se pune.Ca esxemplu fac un program in Bascom il compilez si imi spune ca este ok.Cu pot face sa-l simulez.De desenat scheme in proteus am reusit.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Click dreapta pe procesor si selectezi "Edit Proprieties" in fereastra aia o sa ai un rand in dreptul caruia scrie "Program File:" si o casuta goala cu un semn de folder in partea dreapta.Apesi pe semnul acela de folder si o sa ti se deschida un browser, selectezi programul pe care vrei sa-l ruleze (poti deschide direct programul in basic pentru a face debug step by step), dai open si dupa aia apesi ok la fereeastra edit proprieties.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări