nickrvl Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Am incercat si eu sa fac un cablaj in areas, dar sincer mi se pare foarte incomod, sau poate nu stiu eu sa lucrez cu el, dupa ce fac schema dau pe areas, imi apare un tabel de unde trebuie sa selectez fiecare componenta in parte ce package sa aiva, de parca nu am selectat cand am facut schema, la eagle este mult mai simplu, sau probabil sunt eu obisnuit cu el... Atunci cind creezi o componenta mai intii creaza "package" in ARES, salveaz-o si memoreazai numele, dupa acea creaza "simbolul" in ISIS iar cind o salvezi sa ai grija sa-i dai acelasi nume ca din ARES (te scuteste de multe cautari ulterioare) si musai sa-i arati "packagings -ul" deja creat de asemenea in ARES. Astfel de cite ori introduci simbolul in ISIS esti sigur ca ai si capsula asociata acestuia. Totusi mai are un "pacat" pe care nu am reusit sa-l elimin pina acum, cu toate ca am componenta creata si asociata cu capsula odata introdusa in schema capsula nu e asociata "nativ" cu capsula, trebuie sa modific manual la fiecare..., un exemplu cu o "componenta" oarecare, un afisaj LED creat de mine: Trebuie sa dau propietati la fiecare componenta (doar cele create de mine) si sa-i "arat" tipul capsulei si de asemenea sa debifez "Exclude from PCB Layout" altfel nu o sa apara capsula in ARES, probabil ca si la tine este aceasi problema.... Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Mie nu mi se intampla lucrul asta, Proteus-ul imi ia automat capsula pe care o introduc la crearea componentei. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Mie nu mi se intampla lucrul asta, Proteus-ul imi ia automat capsula pe care o introduc la crearea componentei.Himmm, la mine se manifesta asa de cind "ma stiu", inseamna ca gresesc la conceperea componentelor.... Link spre comentariu
maciupiciu Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Intr-o versiune mai veche a Proteus (de negasit acum) exista un PDF (daca imi amintesc corect) cu toate footprint-urile componentelor din librarii. La lucrul cu SMD-uri, ar fi util sa ai listat respectivul PDF, ca sa poti "proba" anumite componente (gen bobine, condensatori)Are cineva asa ceva?Multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 maciupiciu cred ca la asta te referi.Succes ISIS + ARES Package Library.pdf Link spre comentariu
maciupiciu Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 merC, nu e chiar ce am avut eu, in sensul ca nu sunt la scara 1/1. Link spre comentariu
Vizitator daddy Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Salut , Am incercat sa proiectez un PCB dupa o schema ce contine port serial COM in modul de design nu imi gaseste capsula pentru COM, exista o solutie?Pe langa ce am scris mai sus primesc si niste mesaje de eroare la design (design rule DCR error) plpcb-test.zip Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Salut , Am incercat sa proiectez un PCB dupa o schema ce contine port serial COM in modul de design nu imi gaseste capsula pentru COM, exista o solutie?Pe langa ce am scris mai sus primesc si niste mesaje de eroare la design (design rule DCR error)In cazul in care capsulele nu exista este extrem de usor sa creezi una de acea nici nu prea e o cerere mare in acest sens, personal 90% din capsulele folosite sint create.In cea ce priveste erorile, nu se deschide fisierul postat. Link spre comentariu
webmaester Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Salut am de facut un proiect in proteus, vreau sa fac un led cube, dar nu gasesc in proteus circuitul CAT4016 sau STP16CP05. Stie cineva vre-o solutie pentru aceasta problema. As incerca sa introduc circuitul in librarie dar nu stiu cum. Multumesc Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Salut am de facut un proiect in proteus, vreau sa fac un led cube, dar nu gasesc in proteus circuitul CAT4016 sau STP16CP05. Stie cineva vre-o solutie pentru aceasta problema. As incerca sa introduc circuitul in librarie dar nu stiu cum. MultumescPentru simulare? nu stiu sa se poata, pentru capsula/dispozitiv se poate manual lejer, sa mai scris in urma. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Salut , Am incercat sa proiectez un PCB dupa o schema ce contine port serial COM in modul de design nu imi gaseste capsula pentru COM, exista o solutie?Pe langa ce am scris mai sus primesc si niste mesaje de eroare la design (design rule DCR error)Salut.Mai ai inca multe de invatat despre folosirea Proteus-ului.Iacata schema refacuta de mine:plpcb-test.zipIncearca sa compari proiectul atasat de mine cu ceea ce ai facut, si observa diferentele.Nu am mai lucrat de ceva timp cu Proteus, dar sper sa fie bine. Modificari:Am inlocuit conectorii de COM cu unii ce au capsula(sper sa ii fi conectat bine).Am inlocuit condensatorii C9 si C10 cu unii ceramici (la quartz nu cred ca ai nevoie de 47uF electrolitic)Remarci:Dioda D1 nu cred ca ii polarizata bine (sper sa gresesc, nu sunt sigur)In locul lui J1 puteai sa pui direct LM324, asta daca nu este cumva pe o placa adiacenta)Conectorul J1 nu are nici o conexiune la masa, nu vad de unde isi ia alimentareaAm vazut ca ai folosit unele capsule SMD, daca era toata schema in tehnologie SMD iesea mai micaIn cea ce priveste erorile, nu se deschide fisierul postat.Fisierul postat este realizat cu Proteus V8P.S. Scuze de unele eventuale greseli gramaticale si/sau litere mancate (mii cam foame ) si de intazierea raspunsului.Spor. Link spre comentariu
webmaester Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Salut, am rezolvat problema cu STPCP05, am facut componenta. Nu e greu deloc de facut, fata de alte programe. Acuma am alta intrebare: cum folosesc bus? am de dus 25 de trasee(5x5x5 led cube) si daca le duc asa simplu e destul de complicat. Am dus bus intre leduri, acuma trebuie sa leg busul la LED driver. Cum se conecteaza busul la led driver? Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Salut, am rezolvat problema cu STPCP05, am facut componenta. Nu e greu deloc de facut, fata de alte programe. Acuma am alta intrebare: cum folosesc bus? am de dus 25 de trasee(5x5x5 led cube) si daca le duc asa simplu e destul de complicat. Am dus bus intre leduri, acuma trebuie sa leg busul la LED driver. Cum se conecteaza busul la led driver?Scuze de intarziere.Ca sa pui un bus se face in felul urmator:1. Se alege butonul din stanga cu "Buses Mode"2. Se traseaza busul pe schema cu click stanga3. Se termina trasarea busului cu dublu-click4. Se alege din stanga "Component Mode"5. Se traseaza un fir pana la o patratzica distanta de bus, si se da click stanga6. Se apasa tasta "CTRL" si se da click stanga la 45° fata de click-ul anterior (pentru a face acea legatura oblica cu bus-ul, se poate lega si direct dar arata mai misto la 45°)7. se alege din stanga"Wire Label Mode" si se atribuie un "Label" (nume) fiecarui fir in parte, pentru a lega 2 conexiuni la bus impreuna (aka. la acelasi Net) li se atribuie acelasi nume.Exemplu:Spor Link spre comentariu
webmaester Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Mersi de informatie, nu stiam daca are ceva optiune de BusIn sau BusOut, trebuie doar sa dai acelasi nume la traseele care intra si ies din Bus. Am mai lucrat in programe de proiectare dar erau diferite. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 salut !! stie cineva cam cat costa o versiune mai veche de proteus,eu am avut una si am folosit-o mult timp dar dupa ce am reinstalat windowsul nu a mai mers.multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum