Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere Memorie Sistem: 1600CL8 sau 1333CL7?

criss

Postări Recomandate

Buna, Doresc sa-mi configurez un desktop si sunt in dilema cu alegerea memoriilor.Aceste memorii nu le-am gasit in lista de memorii suportate de placa de baza.Sistemul:Placa baza: Asus M5A99X EVO R2.0Procesor: AMD FX 6100 3.3GhzSursa: Zalman ZM500-LECooler procesor Scythe KATANA 4HDD: SSD Kingston V300 60GB SATA3 Placa Video: Sapphire Radeon HD6570 1GB DDR3 128bitiar memoriile sunt:Kingston HyperX DDR3 2x4GB 1600Mhz CL8sau Micron Crucial Ballistix Tactical 8GB Kit 2x4GB DDR3 CL7Cu care s-ar comporta mai bine placa? ambele au aceeasi capacitate doar viteza si timpul de acces le diferentiaza...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

4

• ddd3d

1

si Micron este un nume pt utilizatorii pcurilor OEM, pe la noi intradevar nu prea se aude de ea, dar nici noi nu achizitionam pcuri oem...gen apple.Dupa frecventa sigur ca kingston ar merge, dar timpul de acces este in favoarea Micron si nu este de neglijat. Acuma nu stiu daca intradevar se compenseaza timpul cu viteza celuilalt sau daca placa/procesorul va putea utiliza la maxim viteza memoriei.In trecut la ddr1 cu latenta de 2 era net superior unuia de 3 desi avea capacitate mult mai mica(frecventa nu-mi amintesc daca diferea).cea de 2 era Nanya(128Mb) iar cea de 3 Adata(512Mb) parca .... pe a ceeasi placa QDI Nanya il executa la orice capitol.(copiere/bootare/rulare aplicatii).Acuma am comandat deja kingtonul sper sa nu-mi para rau, dar as fi dorit o parere al unui utilizator a uneia dintre aceste 2 memorii.

Link spre comentariu

si cum am presimtit am facut o greseala achizitionand kingstonul, pe pagina web al magazinului a aparut ca si avand CL 8:

"Kit Dual Channel Kingston HyperX DDR3 2x4GB 1600Mhz CL8" chiar si in mijlocul pagini unde era o descriere mai detaliata tot CL8. Codul de producator era trecut cu litere mici khx1600c9d3k2/8g, iar nu m-am mai obosit sa verifica daca intradevar este aceeasi descriere..

mai jos era aceasta descriere:

Caracteristicile tehnice prezentate pe site pot contine mici inadvertente.Pentru mai multe detalii in legatura cu

Kit Dual Channel Kingston HyperX DDR3 2x4GB 1600Mhz CL8 khx1600c9d3k2/8g

vizitati pagina producatorului.

nu stiu dansi ce inteleg prin "mici inadvertente", cel putin eu inteleg in cel mai rau caz, gresirea culorii impachetarii sau culorii radiatorului si nu un lucru important.

deci per total cei care se ocupa de administrarea web shopului nu se ostenesc sa 'copieze' descriirile fabricantului ci doar arunca la gramada cifre/litere.

Link spre comentariu
Vizitator mmarchid

Latenta creste odata cu frecventa si nu o compenseaza ca performanta. Intervine doar atuncicand compari memorii cu aceeasi frecventa si stabilitatea crescuta a uneia dintre ele permitescaderea latentei cand faci overclocking.DDR1 avea CL3 sau CL4 dar o frecventa mult mai mica, nu este niciun termen de comparatie.

Link spre comentariu
Vizitator mmarchid

eu am comparat 2 ddr1, nu ddr1 cu ddr3.

Am crezut in mod gresit ca ai extrapolat. O pagina interesanta vis-a-vis de discutia asta:http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=160Cel mai probabil latenta in cadrul aceluiasi tip de memorie tine de procesul de productie (nm) darsi de selectarea/separarea chip-urilor care pot suporta timing-uri mai stranse (din interiorul wafer-ului)de celelalte care sunt mai la margine si care au o probabilitate mai mare de a avea defecte si deviatiide la specificatiile initiale. De aici si diferenta de pret.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări