Vizitator neicu_razvan Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Va salut,Am o nelamurire in ceea ce priveste fenomentul de ambalare termica. Google nu m-a ajutat prea mult. Sa spun si de ce intreb: la un radioreceptor Solo 100,in timp ce functiona,am simtit miros de incins,si am constatat ca un transistor este foarte incins.Asta a aparut imediat dupa ce au fost schimbate bateriile cu unele alkaline. Mi-am adus aminte ca am citit pe forum ca asta se poate intampla,dar nu am inteles de ce,si cum poate fi evitat. Nu e nevoie de o explicatie foarte tehnica,nici eu nu sunt .Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 http://ro.wikipedia.org/wiki/Feedback_pozitiv Ambalarea termică are loc in sistemele electronice deoarece anumite elemente ale unui circuit permit trecerea unui curent mai mare atunci când se încălzesc. Cu cât elementul devine mai cald, cu atât curentul devine mai intens. Efectele sunt de obicei catastrofale pentru aparatul în cauză. Dacă dispozitivele sunt utilizate în apropierea tensiunii de lucru maxime și este posibilă ambalarea termică, îmbunătățirile pot fi realizate, de obicei, printr-o proiectare atentă Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Ai schema RR Solo la adresa: http://i39.tinypic.com/30sdo90 Ambalarea a aparut datorita decalibrarii R406, R407, defect T5 sau T6. Verifici aceste 4 piese, o inlocuiesti pe cea (cele) defecta (e) si totul este OK. Spor PS-verifica si C406 Link spre comentariu
Vizitator neicu_razvan Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum