hpavictor Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 GU50 nu isi arata potentialul audio , decat celor cu adevarat interesati de performante audio , fara sacrificii pseudoaudiofile cerute de unii " guru " care fac " claxonul " mare prin forumurile de limba romana , laudand gunoaeile chinezesti sau variante FAKE de genul NOS /NIB disponibile in oferta pe site-urile de vanzari ebay sau de pe aiurea , e net-ul plin de aburisme pentru manipularea habarnistilor si pafaristilor . Prietenii " stie de ce " ... GU50 este nemuritoare ( are peste 5000 ore de functionare continua in audio la puterea anodica disipata de 40 W ) , iar ei nu vor mai putea vinde alte lampi finale , total intamplator ca piese de schimb . Latraturile unora de dupa acest post nu conteaza , deoarece orice user care va avea vreodata in mana o lampa GU50 va intelege la ce ma refer : lampa finala la standarde militare pentru uzul in tancurile sovietice ( va puteti imagina la socuri si vibratii este omologata ) avand conexiuni gen " sina de tren " intre electrozi si soclu , nu are soclu de bachelita care sa favorizeze mucegaiul , in genul lampilor 6L6G , 6L6GC sau 6P3S sau familia EL34 etc ( a nu se confunda cu 6P3S-E ) si diferitele aberatii ulterioare acestei generatii de lampi de gen KTxxx , dar excludem finalele KT66 , KT77 , KT88 , lampi recunoscute si / sau acceptate ca fiind finale audiofile alaturi de GU50 . Restul discutiilor sunt de prisos ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Victor, cat sa te platesc sa nu mai scrii despre GU-50? Nu de alta, dar pana acum o mai puteam gasi pe la 25 lei, sa mai traiesc si eu cu amplifurile mele RF. Daca o descoperiti voi, s-a dus cu viata buna! Imediat se face 20 euro/buc... ca deh... e eudiofila! (Culmea ca e... filarmonica din Tg. Mures pe GU-50 canta...) Si banuiesc ca n-au cu totii ureche de Beethoven... la batranete... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Să vezi ce scandal va fi intre audiofili si radioamatori dupa ce voi populariza schema unui amplificator SE audiofil cu GU81M ... Totul doar pentru a-i face praf pe detractorii lui GU50 . Sunt prea răuvoitori ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Naaa... n-o sa ai succes. 200W consumati numai la filament... pentru 100 W utili pe difuzor... GU-81 ramane eminamente al nostru! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Se poate sa se scrie on topic,nu avem nevoie de maculatura. Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Victor, esti prea dur, ia-o mai usor. Oamenii nu sunt toti la fel. Trebuiesc luati ca atare cu cele bune si cu cele mai putin bune. Candva am citit o carte despre tehnici persuasive de marketing si un capitol l-am gasit deosebit de interesant. Era vorba despre formatorii de opinie si tehnicile de manipulare prin contaminare. Asa ca unii pot actiona pentru a sustine parerile altora fara macar a isi da seama. Ma intreb cand va aparea un astfel de "trend-setter" care sa sustina ca cel mai bun atac pentru 300B se face tot cu 300B. Revenind la pentoda in discutie de curand am dat peste un studiu despre utilizarea pentodelor in configurare ultralineara ( http://www.oestex.com/tubes/Moers%20UL_2.pdf ). In formulele de la pagina 14 se specifica castigul in tensiune al etajului respectiv ca functie de parametrii lampii. Acolo se vede ca eficienta utilizarii este dependenta de sensibilitatea grilei 2. Acum, gandesc ca cei ce au proiectat lampile clasice de audio, tocmai o sensibilitate prea mare a grilei 2 au vrut sa evite (intentia fiind de a lega grila direct la sursa anodica daca este posibil). Considerand ca tensiunea maxima pentru G2 este mai mica decat anodica pentru GU50 evident schema clasica nu functioneaza pentru aceasta lampa. Cat de fezabil ar fi un etaj ultralinear cu infasurare separata pentru G2 in cazul pentodei GU50 (care are totusi o sensibilitate crescuta pentru G2)? Link spre comentariu
zal Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Victor, cat sa te platesc sa nu mai scrii despre GU-50? Nu de alta, dar pana acum o mai puteam gasi pe la 25 lei, sa mai traiesc si eu cu amplifurile mele RF. Daca o descoperiti voi, s-a dus cu viata buna! Imediat se face 20 euro/buc... ca deh... e eudiofila! (Culmea ca e... filarmonica din Tg. Mures pe GU-50 canta...) Si banuiesc ca n-au cu totii ureche de Beethoven... la batranete... Or fi alte preţuri acolo, în medie se dă cu 10 lei una, s-au vîndut şi cu 5 lei în tîrg. Cînd am scris mi-am luat sancţiune findcă am promis să fac un amplif cînd se vor vinde cît un covrig. La 25 de lei se găsesc soclurile cu radiator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu le-am luat de radioamator si de pe Ebay. Stiu ca in Bucuresti piata e mult mai mare si preturile implicit mai mici. Asta e.. Hai ca iar mi-o aud cu maculatura... Seara buna! YO6PMX Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 Imblanzirea scorpiei: Operare normala: 50 mA/div vert., 50 V/div. horiz., 5.5V steps on g1, 200 V on g2, 0V on g3 Operare "dresata" pentru audio: 50 mA/div vert., 50 V/div. horiz., 5.5 V steps on g1, 200 V on g2, +14V on g3 (Imagini reproduse cu acordul proprietarului) Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Pentru cei interesati de un amplificator de mare putere ( Parallel Push Pull ) PPP cu 6xGU50 : In cazul cand Dnul Lazaroiu va dispune de timp liber suficient , il rog sa ne ajute cu o simulare ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 Următorul proiect, ampul nr41,va fi un proiect comun zal&viobio,un amp de chitară care o sa folosească un etaj final cu 2XGU50.Etajul final o sa fie proiectat sa funcționeze liniar în banda audio (20hz..20khz).Acest amp nu o sa fie vândut,o sa fie de muzeu,sunt curios de părerea chitaristilor, când o sa fie testat de ei nu le spun cu ce finale este dotat.Am scris aici pt ca acest topic este dedicat tubului GU50.Sa vedem dacă ne duce capul sa calculam ceva,traful de ieșire vă fi bobinat de mine. Link spre comentariu
zal Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 Mă cam mănîncă în palme să construiesc încă un amplif, discuţia asta am avut-o cu viobio la finisarea amplifului Williamson cu 5881/6n3c-E, aşa că sînt sub impresia pozitivă a aceluia, mai ales că e la bază tot o catodină, defazorul ce-mi e foarte drag, după ultimele îmbunătăţiri ce i le-am adus. Cîteva le pot aplica şi la Williamson. Propun să mergem pe o schemă asemănătoare cu toate lămpile sovietice. S-ar putea numi ''amplif a la russe''. Buba va fi reacţia ce trebuie să se pupe cu năbădăioasa lampă. O putere de 40-50W ar trebui să iasă lejer. Legat de lămpile de atac, ori seria octale 6H8C, ori novale 6H1n. Aş fi tentat să bag niscaiva 6BH7A, dar le păstrez ptr clona McIntosh. ....................... Dacă cineva, oricine (fac o excepţie acum), vrea să contribuie cu idei, o poate face, dar nu voi admite postări gen ''ura şi la gară''. Link spre comentariu
gedd Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 in ce clasa va fi ampul cu gu50? A,AB,B? si ce tensiune de alimentare va avea? Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Momentan se evaluează, se calculează, se optimizează... şi mai sînt altele la rînd care aşteaptă. O să-i vină rîndul cît de repede. Mă gîndesc şi la o comutare ptr modul triodă, de obicei lămpile bizare devin mai blînde aşa. Link spre comentariu
Postări Recomandate