mișa Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Da Zal, dar inainte de evaluarea componentelor active trebuie inteleasa functionarea celor pasive SI "calea" pe unde "circula" semnalul audio. Degeaba alegi o superlampa si un supercondensator daca o dai in bara prin faptul ca nu cunosti "calea" semnalului audio. E plin netul de astfel de exemple care se dau audiofile. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Uneori un cond arătos e mai important ca lampa de lîngă el. Poate a fost pus condiţionat acolo ca să salveze aparenţele. Orice alt tip e de vină ptr sunetul amplifului. Link spre comentariu
zal Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Încă un lemn în sobă: Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Al doilea lemn în sobă: http://www.elektroncso.hu/cikkek/gu50_300b.php Link spre comentariu
Patraulea Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Încă un lemn în sobă: Dle zal, va rog frumos, ati putea sa imi acordati si mie consultanta in costruirea acestui amplificator. Am inteles ca trebuie sa scad tensiunea de 1000V pana la 400V folosind vreo 860 de diode, dar asta nu e o problema fiindca am destule in stoc. Mai greu e cu procurarea tranzistorilor 2SK170 NOS Toshiba, dar m-am gandit ca as putea folosi echivalentul LSK170 de la Linear Systems. Acum lasand gluma la o parte, dvs nu va e rusine sa postati astfel de scheme pe forum. Va credeam om serios si aveam pretentii la dvs. Aaaaaaa, de fapt dvs acolo tot bagati lemne in soba sperand sa-l intaratati pe Victor, numai ca de data asta nu v-a mai iesit pasența si ati ramas vorbind singur, Victor ignorandu-va. Editat Mai 19, 2015 de mrncostea Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Cine a zis ca trebuie sa pui diode obisnuite. Poti pune linistit 4 diode zener de 150v de exemplu. Link spre comentariu
Patraulea Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Pai daca asa scrie in schema sa se foloseaca diode inseriate. Cele zener se monteaza in paralel cu alimentarea, la masa. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Pai daca asa scrie in schema sa se foloseaca diode inseriate. Cele zener se monteaza in paralel cu alimentarea, la masa. Ma faceti sa rad. Eu vad simbol de dioda zener. De cand nu se pot inseria diodele zener? Tot circuitul se inchide la masa. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 mrncostea tu crezi ca exista nebuni care sa proiecteze scheme in care sa puna 860 de diode (sau cat or fi iesind la impartire) ca sa scada tensiunea de la 1000V la 400V? Iti dai seama cat spatiu ocupa 860 de diode puse la un loc, nu mai zic de munca de chinez ca sa le lipesti. Necunoasterea simbolurilor sau lipsa cunostintelor elementare de electronica este iertabila dar sa nu ai simtul masurii este de neiertat! Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Domnule..., daca asa citeste omul schema?! Asa o fi!? Asa sa fie! PS. Sa lasam gluma deoparte! De regula GU50 functioneaza bine, alimentata anodic la tensiuni mai mari decat cele ”obisnuite” (250-450V). In schimb etajul de atac poate functiona (sau este calculat la tensiuni mai joase - vezi schemele proiectate de dl Lazaroiu, Wavebourn...). Daca stii curentul consumat de etajul de atac se poate folosi o simpla rezistenta de putere calculata pe masura. Editat Mai 19, 2015 de matropower Link spre comentariu
George Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Chiar l-ati crezut??? Omul spune clar ca glumeste in a doua parte a mesajului: "Acum lasand gluma la o parte...." Nu prea pare a fi un nestiutor. Are chef de glume sau misto-uri. Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) OK. Daca dl. Zal are de gand sa isi bata joc de acest tub, eu propun ca un moderator sa inchida acest topic! Urmand pe viitor sa fie deschise alte topicuri cu GU50. NU suntem la circ ci pe un forum de electronisti! NU trebuie sa ”cerem voie” cuiva pentru a prezenta un amplificator! Eu am in lucru un PP cu GU50 dupa o schema @LMO cu atac Wavebourn.(schema simulata dl Lazaroiu, iar despre dl. Wavebourn nu are rost sa discutam) Si nu este o gluma de fel. Finalul PP este alimentat anodic la 750V iar etajul de atac la 400V. Editat Mai 19, 2015 de matropower Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Din luna Martie nu mai scrisese nimeni in acest topic,brusc a aparut interesul si nervii unora,usor,calm,nu trebuie sa va enervati,fiecare lucreaza cu ce doreste si glumeste despre ce tub doreste,e ceva rau?? Editat Mai 19, 2015 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Mamă! Am întrat în galeria Rapidului costumat ca stelist? Mă bucură interesul subit ptr subiect, credeam că mă spetesc singur p-acilea. Ptr ştiinţa tuturor, încă n-am făcut glume pe seama lămpii bizare GU50, poate glumiţe în limitele tehnice, dacă vreţi miştouri grele am şi d-alea, cu scheme cu tot. Hai să vedem şi un amplif terminat, pînă acum s-a tot discutat. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) George al doilea raspuns lamureste cum sta treaba: Pai daca asa scrie in schema sa se foloseaca diode inseriate. Cele zener se monteaza in paralel cu alimentarea, la masa. Cauta sa vezi mesajele user-ului si ai sa vezi ca alearga sa isi mareasca numarul de mesaje (oricum are ceva rabdare daca a sapat dupa un mesaj din martie!!!). Editat Mai 19, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Postări Recomandate