zal Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Să revenim la lucrurile de bază: http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/252263-gu-50-dissected.html Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Adevărat la motto-ul de un bun prieten de-al meu - "săbii în fiare de plug" - am adopta prezenta construirea de o înaltă calitate, 35-watt mixer amplificator cu tub militar LS 50 într-o etapă de ieșire push-pull înainte, acest enstammt de la show-ul radio, Issue 12/1950, acesta este un Funkschau -. instrucțiuni urmează acum original spectacol de radio textul, împreună cu circuitul și fotografiile.De putere de ieșire 20 Watt în special LS tuburile 50 sunt in circuitul de push-pull. Folosind piese disponibile în comerț poate fi realizată putere de ieșire de aproximativ 35 de wați fără dificultate în clasa push-pull o operație. Un astfel de amplificator poate fi folosit ca un rezultat al rezervă suficientă de putere versatil pentru fiecare tip de transmisie, dacă îl dota cu preamplificatoare care au mijloace de amestecare. Cu amplificatorul mixer "Magnafon" sunt îndeplinite aceste condiții. El este creat pentru trei canale, care poate fi opțional amestecate. Este posibil, de exemplu, tranzitia de la microfon, înregistrare și radio. Controalele au fost rezumate, care se poate controla amplificator central. Funcționarea amplificatorului mixer prevede cerințe. Personal instruit și mai puțin tehnic este capabil de a efectua cu transferurile de dispozitive.Amplificator LS50 amestecare (116 405 kbytes)Având în vedere cantitatea mare de date din diagrama de circuit l-am aici foarte mult redus în ceea ce privește timpul de încărcare și prezentat comprimat. Cu un singur clic, aveți posibilitatea să-l în dimensiunea originală pot fi afișate (116.405 Kbytes). conectează microfoane extrem de sensibile de amplificator mixer a o proba speciala cu FE pentodă 12 Tensiunea microfon este alimentat la controlul de volum-dc gratuit peste un condensator uF 0.1. Înainte de grila de control este un rezistor HF-de protecție obișnuit (50 kOhm). , 7.5 ohm catod rezistor generează o polarizare negativă de 2,5 V. Prin omiterea condensator catod atinge un feedback negativ dorit. Pentru a asigura o funcționare stabilă, utilizează Anodenspannungssiebkette un condensator de filtrare cu 8 uF. Încă apar la mare câștig zumzetul rezidual de ansamblu poate fi redus în mod substanțial atunci când microfonul - preamplificator alimentat cu curent continuu. Transformatorul de putere este echipat în acest scop, cu un special bobină de încălzire H 3. Rectificarea se efectuează printr-un mic redresor seleniu în circuitul Graetz, în timpul screening-ul de încălzirea directă curent este controlată de două 700 condensatoare nF. tensiunea microfon preamplified este alimentat de la RC obișnuit - cuplarea la amplificator de amestecare, care permite amestecarea cu alte Tonfrequenzkanälen. Un amestec perfect poate fi realizat cu ajutorul a 11 amplificator dublu triodă folosit în EDD. In circuitul folosit pentru a conduce frecvența audio la fiecare dintre un canal pe o grilă de mixer tub amplificator. Frecvența audio mixtă este aplicat la circuitul anodic al tubului îndepărtat, ale căror anozi sunt conectate în paralel. Pentru a controla raporturile mixer sunt în circuitul grila tubului amplificator mixer sau în circuitul de grilă al tubului preamplificator microfon 1 controlerul MOhm. deoarece producția de tensiunile de ieșire de radio valori mult mai mari decât tensiunile furnizate de preluare și preamplificator microfon, se recomandă ca tensiunea de ieșire a aparatului de radio în conformitate pentru a direcționa interpunerea DC blocarea condensatori direct la circuitul de grila de preamplificator, ocolind tubul amplificator mixer. Volumul transmisia radio poate fi reglat cu precizie de controlerul 1 MOhm. Un amestec cu Tonabnehmerund redare microfon este ușor posibil. Mixer Amplificator În principii de proiectare similare ca în preamplificatoare microfon au fost utilizate. Astfel, etapa EDD 11 funcționează fără un condensator catod, astfel încât un feedback negativ se formează. Tensiunea anod pentru tubul EDD 11 este decuplat ulterior printr-un condensator relativ mari dimensiuni (8 uF). La amplificator mixer este un preamplificator în două etape, cu alte două tuburi EF 12 se conectează. Prima etapă utilizat înainte grila de comandă a unei FM Siebwiderstand (100 ohmi). O suplimentare de HF-screening-ul s-au dovedit a nu fi necesar. 3 kOhm - catod rezistor este ocolit de catre un condensator de 25 uF, în timp ce un Anodenstromsiebung 2 uF - condensator îngrijorat. . Circuitul anod este în continuă schimbare de control ton , în al doilea preamplificator de joasă frecvență, care este, de asemenea, un EF pentodă 12, cu toate acestea, asamblate în triodă, se află în circuitul de grilă de o 500 pF - condensator pentru împrejur cea mai mare gama de audio. Interferență FM este evitată cu certitudine. 800 ohm - rezistența la catod este blocat de un condensator de 25 uF. Amplificatorul functioneaza cu doua tuburi LS 50 în cuplare transformator. Raportul dintre push-pull - transformator de intrare este evaluat 1: selectate 4. (Pentru aceasta ar putea fi folosit un invertor de faza generate cu un tub.) Pentru a genera negativ tensiunea de polarizare de 45 volți fiecare tub se află în catod duce o 500 Ohm - Rezistență. Atunci când nu este complet de date care se potrivesc de tuburi push-pull, este recomandat să facă rezistențe catod reglabile și fiecare set, astfel încât ambele tuburi au aceleași curenții anod. Tensiunea grilă ecran de ambele tuburi sunt trecute printr-o rezistență de 5 kilohm în combinație cu un condensator 2 microfarazi. Aussteuerungskontrolle Așa cum, de asemenea, se află în circuitul anodic al unei lămpi incandescente. Cu care se încadrează suprascrie lampa strălucire sus. Transformatorul de ieșire (îngeri) are trei ieșiri diferite pentru valori de ajustare standard (6, 15, 200 ohmi). Despre un alt control al direcției este asigurată de instrumentul curent anod. Ea are o gamă de măsurare de 0 .. 400 mA în timpul funcționării normale și afișează un ansamblu - curent anod de aproximativ 180 mA. Sarcina totală a anodului de stadiul de ieșire push-pull este de aproximativ 73 de wați. necesare pentru funcționarea amplificatorului oferă mare anod curenți DC derDoppelweggleichrichter cu tuburile de 2 X 12 AZ Transformatorul de putere (îngerii) sunt partea secundară, cu excepția celor patru tensiuni de încălzire 2 x 480 V, 200 mA de la. Pentru a proteja transformator de putere de la daune în orice scurt-circuite de 0,3 A siguranță este conectat în plus față de puterea de siguranta pe partea de primar în fiecare ramură anod de tensiune de curent alternativ. Filtru de rețea este format din trei reactoare de putere diferite și patru condensatori, cu o capacitate totală de 56 uF. Condensatori Bosch MP motive fiabilitate ridicată în Netzteilsiebkette instalate. Pe partea primară a transformatorului de putere este încă o lampă strălucire pentru indicarea puterii. Considerând funcționare adecvată a șasiului amplificator mixer a fost efectuat la partea frontală a-birou ca. Placa de montaj orizontala 500 x 200 mm în dimensiune, în timp ce-desk ca parte îndoit de dimensiunile 500 x 100 x 30 mm are. Revenind la intrebarea userului ovidanie ,ampliful respectiv cu LS50 (varianta militara germana a tubului rusesc GU50...s`ar putea mai mult ca sigur ca GU50 sa fie o varianta a lui LS50 (copie)...)nu e altceva decat ,vorba lui viobio ,un amplif de facut,, galagie,, Mai sus traducerea facuta de Google, poate in felul acesta se poate intelege mai bine ! Mare dreptate are si Victor , GU 50 daca e folosit cu atentie da rezultate surprinzatoare dar asta nu inseamna ca se poate compara cu EL34 ...(parerea mea!) Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Minunată traducerea... trebuie multă perspicacitate. Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Minunată traducerea... trebuie multă perspicacitate. Traducerea e facuta de Google ,in lipsa de alta e buna si asta ...e obositor sa traduci din germana in romaneste nu din cauza limbii germane ci datorita limbii noastre Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Aceste amplificatoare cu LS50 sunt cam ce au fost cele construite de Doina,ampuri bune la toate,pentru cine are puterea mentală să înteleagă acest lucru. Dl Victor,ai report din partea mea,ai un limbaj foarte colorat. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 4, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Victor !Care e rolul mesajului de mai sus ? Nu conteaza ca e offtopic dar zi-mi care e scopul lui si daca imi dai o explicatie buna nu te trec pe rezerva. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Romicap, o traducere cu Google Translate poate face oricine "la el acasa" fara a posta pe forum sau oriunde altundeva. Traducerile de genul asta nu sunt binevenite aici atita timp cit oricine are acces la Google Translate.Vasile, referitor la Victor, chiar nu stiu ce se intimpla, de unde atita violenta si atacuri la modul general...Totusi discutam de niste amarite de componente nu de zeitati la care unii se inchina iar altii nu. Ideea e ca eu l-am rugat pe Victor sa nu mai vorbeasca urit in "zona mea".Victor!!! Te rog, urmatorul tau comentariu despre GU50 sa il faci dupa ce vei prezenta un amplificator BUN, facut de tine cu aceasta lampa. Pina atunci Asculta si ce zic altii! Sper ca am fost suficient de clar.Eu credeam ca la capitolul lampi sunt doar useri civilizati! De ce sunt DIN NOU pus in situatia sa sterg? Nu m-am uitat o zi pe aici si iar au aparut mizerii...rusine noua. Link spre comentariu
sebi_c Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 ...Eu credeam ca la capitolul lampi sunt doar useri civilizati! De ce sunt DIN NOU pus in situatia sa sterg? Nu m-am uitat o zi pe aici si iar au aparut mizerii...rusine noua.Sa vedem si noi ce ai sters, se poate? Ca suntem curiosi!Altfel, chiar suntem ca la gradinita. Tovarasa educatoare, soimul Costel sa... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 ...Eu credeam ca la capitolul lampi sunt doar useri civilizati! De ce sunt DIN NOU pus in situatia sa sterg? Nu m-am uitat o zi pe aici si iar au aparut mizerii...rusine noua.Sa vedem si noi ce ai sters, se poate? Ca suntem curiosi!Altfel, chiar suntem ca la gradinita. Tovarasa educatoare, soimul Costel sa...Soimi de peste 50 ani Corect.........asta-i partea frumoasa........ne face sa ne simtim (mai) tineri si nelinistiti Link spre comentariu
sebi_c Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Pai, asa e Gabriele, radem, radem, dar purceua e moarta in cotet! Nu vezi, ca filozoful Misa, intra in panica si vai, tov. "Vasile, referitor la Victor, chiar nu stiu ce se intimpla, de unde atita violenta si atacuri etc." Bineinteles ca asta dupa ce Vasile, "Victor ! Care e rolul mesajului de mai sus ? ... daca imi dai o explicatie buna nu te trec pe rezerva." Adica, fiti atenti fratilor, sunt cu ochii pe voi!PS: Scuze de off topic! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Chiar, a reuşit cineva să descifreze sensul şi rolul mesajului în cauză? E ceva încifrat acolo despre secretele GU50? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 9, 2014 Administratori Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Adica, fiti atenti fratilor, sunt cu ochii pe voi!Evident ca suntem cu ochii pe voi!Daca acest forum nu ar fi moderat timp de 1 luna cred ba chiar sunt convins ca nu ti-ar mai place sa intri pe el din motivele care intri azi, probabi ai intra doar sa te amuzi ce prostii, aberatii, jicniri, filozofisme, etc. se mai debiteaza. Romanului nu ii place sa discute civilizat si corect, atunci cand nu are argumente incepe cu insulte si alte vorbe de duh. Link spre comentariu
Vizitator Daniel Trifu Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Salutare!Dupa cateva cautari pe goagle am gasit aceasta sectiune despre tuburile GU-50. Moemntan detin sase bucati.Doresc ca intr-un viitor apropriat sa imi construiesc un amplificator PP dupa urmatoarea schema. Mentionez ca nu am avut de-a face cu OPT sau cu bobinat propriul transformator de alimetare, desi am o vaga idee despre ce este vorba... In schema de mai jos sunt folosite variantele chinezesti FU-50.Totul este mura-n gura insa doresc sa consult opinia unor experti.Cunosc faptul ca tubul GU-50 este folosit pentru RF dar ma incapatanez sa-l folosesc.Astept opinii si indrumari. http://www.bezdz.com/images3/T30B-50-%B8%BA%D1%B9.bmp Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 1. Soclurile costă mai mult decît lămpile (ce s-au dat şi cu 5 lei ultima oară). 2. În schema respectivă ar trebui cît de cît împerecheate, sau modificată negativarea individual ptr fiecare lampă. 3. Mai sînt destule scheme pe net, poate mai reuşite. Asta e ''universală''. Trebuie bibilită în funcţie de ce foloseşti în atac şi defazor. 4. O părere personală, probabil îmi vor sări unii în cap ptr asta: GU50 e în amplifurile cu lămpi ce sînt mosfeţii industriali în amplifurile cu tranzistori. 5. La tensiunea aia şi cu o putere un pic mai mică rezultată se poate folosi 6P3S-E (5881), lampă dedicată audio şi e ieftină. Evident cu altă schemă. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 (editat) GU50 nu pun niciun fel de probleme daca sunt folosite in montaje PP ! Singura variabila va rămâne trafo out , ia legatura cu userul @Lăzăroiu , totul va fi ușor. Încearcă să nu bagi in seama răuvoitorii , in spatele " sfaturilor " binevoitoare se pot ascunde interese murdare . Editat Octombrie 20, 2014 de Victor Link spre comentariu
Postări Recomandate