Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Topic dedicat exclusiv pentodei GU50

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Da' de ce n-ai forta-o, macar experimental, sa vezi daca poate. Ce are ca o inrosesti putin in teste? Hai sa luam mai lejer lucrurile si sa lasam 7294 la locul lui, in sectiunea lui.Te rog sa ne traduci ce crezi ca nu intelegem. Poate e chiar asa, ceva nu am inteles...asta nu e o gluma.

Link spre comentariu

Poate ar fi util ca cei tineri sa a afle ca lampile nu crapa precum semiconductorii. Pot fi impinse lejer sa lucreze la 200% din ce scrie in foaia de catalog. Se inrosesc putin si le scade durata de viata. Dar nu bubuie si nu scot fum.

Link spre comentariu

În regulă, eu văd altfel lucrurile, sînt grijuliu cu lămpile mele, nu sînt amator de putere cu orice preţ.Revenind la lampa ''strîmbă ca secera şi tare ca ciocanul'', o aplicaţie triodă:

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

In sfarsit un amplif. cu alt aspect decat cel STAS cu trafurile expuse.Vad, probabil tensiune anodica stabilizata separat pe canal,si defazor cu cuplaj catodic parca cu generator CC cu siliciu...dar mai bine ar fi o schema.Cat este Ua?

Link spre comentariu

Cum schemele si pozele s-au pierdut , postez doar doua fisiere in pdf. cu schema amplif si cablajul de la sursa (schema sursei nu o am desenata) :da

...sau mai multe aici Gegentakt-Verstärker in AB-Betrieb für GU 50 cu google va duce direct la proiect.

Cum se aude acest amplificator,dl.Alex,ati avut probleme la punerea in functiune,sau au aparut probleme in timp,tuburile sunt stabile termic,ceva despre dinamica si raspunsul in frecventa chiar daca sunt chestii subiective dar este interesant de aflat direct de la constructorul/posesorul unui astfel de amplificator ,mai ales ca este vorba de un amplificator cu GU50 ?

Link spre comentariu

Deocamdata un link

unde se poate asculta 2 min dar nu spune totul .

Dinamica foarte buna , chiar si inregistrarea zic eu, ca suna nesperat de bine , tinand cont ca a fost facuta cu o camera Cannon S5, nu cine stie ce, ca si performante . Astept doua sonde noi, de osciloscop ,sa pot face niste teste , si o sa va pun ,si niste poze .... :da . Despre lampile finale ce pot sa zic, e ca sunt, cam lenese in raport cu 6P3S , necesita un atac mai bun , sau poate nu am scos tot ce se putea, din reglaje , urmeaza sa finalizez in curand . Multumesc Dl-ui Lazaroiu pt. transformatoarele de iesire care sunt de exceptie ! Deocamdata sunt multumit de rezultate , mai astept si o pereche de boxe Taga Harmony Platinum F-120 cu SPL =93db ,poate atunci voi afla cum suna acest amplif cu adevarat.

Numai bine ,Alex

Link spre comentariu

@alex mmBobinele L1,2,3 au un rol practic,fizic bine determinat? Adica daca se strapeaza (scurtcircuit) se observa ceva schimbare? Pe ce considerente le-ati montat?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări